personel maaş programı

Yazılmış Olan Çekin Bankaya Teslim Edilmemesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan osmanhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yazmış olduğum bir çekin ödeme tarihinde ödemediğimden banka tarfındn yazılmış bu çki daha sonra eldn ödeyip çek yaprağını teslim aldım fakat çeki bankaya teslim etmedim aradan 2 yıldan fazla zamn geçti çek hala bankada müşteride mi gözüküyodur bu konuyla ilgili sicilim ne kadar zamanda kaldırılır

Başlık açarken büyük harf kullanmayınız.

Ynt: Yazılmış Olan Çekin Bankaya Teslim Edilmemesi

müşteri ile alakası yoktur çekten siz sorumlusunuz
çeki geri verin bankadan silinir
tabiki kayıtlardadır sicilinizde gözüküyordur
banka ile görüşün bizdede vardı eskiden halen bekleyen çekler ama banka çok zaman geçtiğinden görmezden geldi

Yazılan çekler bankalar tarafından merkez bankası bilgi sistemine geçirilir. Ödenip iade edilirse de bildirilir . Hep yazıldığı , hemde yazıldıktan sonra ödenip ödenmediği bilidiriliyor.
MB bu kayıtları belili bir süre saklıyor. Bankalara arası risk inceleme olarak erişime sunuyor.
Tutar da söz konusudur. Bu konuda bankanızla konuşun.

zaten yazılmış çeki belli bir sürede geri getirilmezse banka önce ihtar sonra mahkemeden dava açıyor
bize gelmişti tabi yazı gelince çeki geri alıp iade etmiştik (2 ayrı bankadan gelmişti)
çünkü banka sorumlu oluyor ve ihtar ve durumu mahkemeye götürmek zorunda kanun gereği
bilginize

osmanhan ' Alıntı:
yazmış olduğum bir çekin ödeme tarihinde ödemediğimden banka tarfındn yazılmış bu çki daha sonra eldn ödeyip çek yaprağını teslim aldım fakat çeki bankaya teslim etmedim aradan 2 yıldan fazla zamn geçti çek hala bankada müşteride mi gözüküyodur bu konuyla ilgili sicilim ne kadar zamanda kaldırılır

Başlık açarken büyük harf kullanmayınız.
Çek hiç bir zaman müşteride gözükmez. Çekin muhatabı sizsiniz. !! Eğerki yazdığınız çeki ödemedi iseniz icra/haciz işlemi yapılmışsa çeki ödeyip bankaya iade etseniz dahi Bazen sicilinizden
bu düşmeyebiliyor. merkez bankası arkası yazılan çekinizle ilgili olarak arkadaşlarımın dediği gibi risk analizi için bankalar arası görüşe açıyor ancak her firmanın önceden 3 tü şimdi kaç bilmiyorum
düzeltme hakkı bulunuyor. eğer bu düzeltme hakkınızdan birini kullandı iseniz. merkez bankası bunu
düzeltme olarak kayıtlarınıza geçiyor. eğerki çeki iade ettiğinizde banka bu düzeltme hakkınızı kullandırmamışsa merkez bankasında hala çekinizin karşılğını ödemediğiniz gözükmekte.. ilk başka saydığım hukuksal boyutuda bir başka konu tabi. Genel itibariyle Bankalara iade ettiğiniz arkası yazılı olsun olmasın bütün çeklerinizin risklerinizden düştüğüne emin olun derim.

Dikkat edilecek bir husus var benimde başımdan geçti. alacaklı olduğum çek karşılıksız çıktı. bankaya gidip arkasını yazdırdım ve dava açtım daha sonra adres değişikliğim olmuştu mahkeme kanalıyla banka çeki istetmiş bana da ulaşılamamış 3 yıl sonra 7 gün hapis cezan var dediler şok oldum 3167/13 maddeden ama ceza makbuzunu ödeyip mahkemeye tepliğ edip kurtulmuştum çok dikkat edilmesi gerek 3167/13 maddeyi inceleyiniz.