Yemek Fişi

fugenc

Tanınmış Üye
Üyelik
6 Tem 2005
Mesajlar
1,007
Konum
bursa
bu konu tartışılmış ama tam emin olamadım.. Mükelleften her ay bayağı çok sayıda şirketin çalışanlarınının (2-3 kişi) aynı işhanının altındaki lokantadan yedikleri yemek fişleri geliyor.. Genelde rakamlar 10-20 ytl.. Bu fişleri gider olarak yazmak doğru mu? Gelir vergisi, SSK açısından birşey yapmak zorunluluğu doğar mı??
 
Ynt: yemek fişi

ssk lı olarak çalışan işcileri var olduğuna göre yemek fişlerinide dikkate alabilirsin.mesela benim bi kaç firmamdada yemek fişleri geliyor.bu fişleri gerçekten abartılı olmayacak şeklde dikkate almaya çalışıyorum.örnek adamın 1 tane işcisi var yemek bedeli aylık toplam 700-800 gibi yüksek rakamlı fişler olabiliyor.olabildiğince makul rakamlarda olmasına özen gösteriyorum.
 
Ynt: Yemek Fişi

yemek bedeli için alınan fişleri bordrolu personel sayısına orantılı olarak giderleştirebilirsin.yasal rakam 8,80ytl civarında sende yemek fişlerini bu oranta tutarsan ii olur. ama evine aldığın market alışveriş fişlerinide getirip giderleştirme bence çok etik olmuyor.
 
Ynt: Yemek Fişi

Aadamın 1 işçisi varsa ayda 800 ytl yemek parasının indirilmesi mümkün değildir.
Arkadaşımın söylediği gibi günlük sınır 8,8 x 25 deseniz 220 ytl yapar.
 
Ynt: Yemek Fişi

aynen bende söylediklerinize katılıyorum.benim anlatmak istediğim insanların bazı gider yöntemlerini tamamen suistimal etmeye çalıştığıydı
 
Üst