Yeminli Mali Müşavirlik süresi

stajer66

Katkı Sunan Üye
Üyelik
30 Tem 2005
Mesajlar
376
Konum
Ankara
Ben bir şirkette (mali müşavir) sigortalı olarak çalışmaktayım. Beyannameleri gönderen ben olarak gözüküyorum. Vergi Dairesinden de şifre alınırken benim oda kayıt belgem sunuldu. Şimdi benim bu şirkette çalışmam yemimlik süresinden sayılıp sayılmadığını merak ediyorum. Teşekkür ederim.
 
Ynt: Yeminli Mali Müşavirlik süresi

MERHABA

Bir firmada bağımlı olarak muhasebenin sevk ve idaresinden sorumlu olan mali müşavirlerin bu firmalarda geçen süreleri yeni kanunla YMM süresinden sayılacağı belirtilmiştir.
 
Ynt: Yeminli Mali Müşavirlik süresi

Evt.Sayılıyor.
Yalnız, işe giriş bildirgenizin aslını, eski elden verilen 4 aylık hizmet bildirgelerini, garanti olsun diyede yine elden verilen aylık hizmet bildirgelerini, ve listelerini saklamanızı tavsiye ederim.Başvuru sırasında bunların suretleri isteniyor.


Kolay gelsin.
 
Ynt: Yeminli Mali Müşavirlik süresi

Bugün ( 01.09.2008 ) İstanbul Mali Müşavirler odasına gittim ve Stajer 66 nın sormuş olduğu sorunun aynısını sordum verilen cevap bu sürenin Ymm süresinden sayılabilmesi için Şirketin karar alması ve bu kararın ticaret siciline tescil ettirmesi gerekiyor deniliyor. eğer bu durum doğru ise ve bu işi daha önce yapan biri var ise karar örneği elinde olan varmıdır.
2- Karar alırken Kaşe talebinde bulunduğumuz tarihe göremi yoksa kaşenin alındığı tarihe göremi karar alacağız ve vergi dairesine hangi tarihte bildirimde bulunacağız
bu konu hakkında bilgi sahibi olanların [email protected] adresine mail atmalarını önemle rica ederim.

S.M.Mali Müşavir
ismail ATMANLIOĞLU
 
Ynt: Yeminli Mali Müşavirlik süresi

Eski kanunla öyleydi karar gerekiyordu. Şimdi değişti mi diye merak ediyorum.
 
Ynt: Yeminli Mali Müşavirlik süresi

Hayır değişmedi. Şirketinizin karar alması ve bu kararı Ticaret siciline tescil işlemi tamamlanıp imza sirküleri çıktıktan sonra Bağımlı mali müşavir olarak geçen süreler YMM süresinden sayılıyor.Geniş bilgiyi odadan alabilirsin.
Bilgilerinize,

S.M.Mali Müşavir
İsmail ATMANLIOĞLU
 
Üst