Yeni Açılan SGK Dosyasında Aylık Bildirge Göndermede NACE Sorunu

Rietveld

Tanınmış Üye
Üyelik
6 Eyl 2010
Mesajlar
3,399
Konum
Lüleburgaz
Arkadaşlar merhaba.Ocak/2014 döneminde 2 tane yeni sigorta dosyası açmıştık.Bunların Ocak/2014 dönemine ait aylık bildirgelerini gönderiyorum.Ancak kontrol aşamasını geçtikten sonra bildirgeye onay vermiyor.Nace kodu talep sisteminden firmaya ait Nace kodunu tanımlamamı istiyor.İlk kez böyle birşey ile karşılaştım.Gerekli Nace kodunu tanımlayıp bildirgeyi gönderdim ancak neden böyle birşey oldu anlamadım.Sizde karşılaştınızmı bu durumla ? Eskiden beri devam eden dosyalarda sorun yok sadece Ocak/2014 ve sonrası dönemlerde açılan yeni dosyalarda var bu sorun.Zaten e-bildirgedeki Nace kodlarını görüntüleyip seçim yapabildiğimiz menü kaldırılmış sadece Nace kodu talep sistemi var şuan.Üstelik dosya açılışı yaparken işyeri bildirgesine faaliyeti yazıyoruz ve memur Nace kodunu gidiyor.Neden birde bizim tanımlamamızı istiyorki sistem ?

Gün geçtikçe dahada sorunlar çıkıyor ve iş yükümüz artıyor.Umarım geçici bir durumdur bu.
 
Ocak 2014 den önce başlayan bir uygulama. Geçen yıl nace kodu güncellemelerini manuel her firma için yapmıştık. Sonra ki dönemlerde dosya açılışları için ise; aynı uavt bilgi giriişi gibi bunu da zorunlu kıldılar. Özetlersek;

İlk sgk dosya açılışlarında;
- Sözleşme kabulu için şifre girilmeli.
- Nace kodu tanımlanmalı.
- Uavt adres güncellemesi yapılmalı.
- E-vizite giriş sistemi, işv.bilgi güncelemesi yapılmalı.
- E-Bildirge menüsünde mail adresleri tanımlanmalı..

Başka var mı??:)
 
Zannetmiyorum memurun girmeyi unutacağını.Hadi birinde unuttu ikincisinde demi unutacak.

Valla Ayşe hanım zaten işyeri açılış bildirgesi verirken faaliyet kodudur , adresidir herşeyi yazıyoruz.Sonra şifreyi alınca aynı bilgileri tekrar tekrar giriyoruz.Açılış yapılırken o bilgiler zaten giriliyor sisteme ben anlamadım bu işi.Artık bıraksınlar bari biz internetten yapalım açılış işlemini şifreyi elektronik ortamda alalım.Verdiğimiz evraklar boşa gidiyor galiba.Ben şifreyi aldıktan sonra tekrar bu bilgileri gireceksem açılış bildirgesinde bu bilgileri istemenin mantığı nedir.
 
Sistem sıkıntılı ve şu nalet uavt adres güncellemesini yapabilen var mı? Biliyorsunuz ki; bu aşamayı geçmeden bildirge onaylayamıyoruz.
 
Adres çıkmıyorsa alt tarafta "bulunmuyor" gibi bir tıklama yeri vardı orayı tıklayarak atlayabilirsiniz. Maalesef sgk sitesinde çıkan ile uavt birbiri ile uyuşmadığı dahi oluyor. Ayrıca tam adres hem sgk işy. bildirgesi verildiğinde hemde sgk sisteminin adres kayıt yerden tam olarak kayıt olduğu halde adres güncelle mesajları da çıkabiliyor.
 

Benzer konular

Üst