Yeni Açılışda İş Sırası

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mozkanz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyelik
9 Kas 2008
Mesajlar
22
selamlar

yeni mükellefiyet tesisinde,yoklama yapıldıktan sonra işlerin sırasını yazarsanız memnun olurum.fatura basımı,kaşe yaptırımı,defter tasdiki,yazarkasa,vergi levhası,v.s.
 
Ynt: Yeni Açılışda İş Sırası

Sevgili mozkanz,

Yeni açılış işlemlerinde, Vergi dairesine açılış dilekçesini vermeden bir gün önce yada en geç dilekçenin verildiği gün defter tastiki yapılması gerekmektedir. Yapılmadığınin tespiti halinde 1.Dereceden usulsüzlük cezası kesilir.

Vergi Dairesi tarafından yoklama tutulduktan sonra vergi levhası tastik ettirilir,fatura bastırılır eğer ÖKC kullanılacaksa 1 ay içerisinde vergi dairesinden izin alınıp Ödeme Kaydedici Cihaz alınması gerekir ve ÖKC Levhası yine vergi dairesinden tastik ettirilir.


Saygılarımla....
 
Ynt: Yeni Açılışda İş Sırası

bu konu ne zaman tartışıldı bilmiyorum ama bişey sormak istiyorum. ticaret siciline tescilden önce defter onatlatılabilir mi? ama sözleşmeyle aynı gün mesela?
 
Ynt: Yeni Açılışda İş Sırası

Defterler Zaten tescilden önce yapılması gerekiyor.
 
Ynt: Yeni Açılışda İş Sırası

Son zamanlarda çoğu noter tescil ilanı görmeden en azından sicil noyu almadan defterleri onaylamıyor.Tescil yapıldığına emin olmak istiyorlar herhalde.
 
Ynt: Yeni Açılışda İş Sırası

VUK
Tasdik zamanı

Madde 221 - Bu kanunda yazılı defterleri kullanacak olanlar, bunları aşağıda yazılı zamanlarda tasdik ettirmeye mecburdurlar;

1. Ötedenberi işe devam etmekte olanlar defterin kullanılacağı yıldan önce gelen son ayda;

2. Hesap dönemleri Maliye Bakanlığı tarafından tespit edilenler, defterin kullanılacağı hesap döneminden önce gelen son ayda;

3. (3239 sayılı Kanunun 17 nci maddesiyle değişen bent) Yeniden işe başlayanlar, sınıf değiştirenler ve yeni bir mükellefiyete girenler, işe başlama, sınıf değiştirme ve yeni mükellefiyete girme tarihinden önce; vergi muafiyeti kalkanlar, muaflıktan çıkma tarihinden başlayarak on gün içinde;
4. Tasdike tabi defterlerin dolması dolayısıyle veya sair sebeplerle yıl içinde yeni defter kullanmaya mecbur olanlar bunları kullanmaya başlamadan önce;


Noterde ki arkadaşlar bazen durumu bilmediklerinden diyorlar sanırım olması gereken mantıklı olup olmadığı tartışılabilinir ama işe başlamadan önce yapmaktır. ayrıca defter tasdikler açıldıktan bir ay içinde yapılırsa 2. derece usulsüzlük 1 ayı geçtikten sonra yapılırsa 1. derece usulsüzlük cezası ile muhatap olunur.
 
Ynt: Yeni Açılışda İş Sırası

Vergi dairesine sorun,işyeri açtım defteri ne zaman tastikleyeceğim diye,on gün içinde tastikleyebilirsiniz diyeceklerdir.Şöyle bir olay başıma gelmişti.Ayın 10'unda açılış vermiştim.Defterimide 9'unda tastiklemiştim.Yoklamada açılış 6'sı diye yazılmış. Defterden cezaya girdim dedim,memur hayır 10 gün içinde tastikleyebilirsiniz ceza yemezsiniz demişti.Nitekimde ceza gelmedi.Şu an vergi dairesi 10 gün içinde tastikleyebilirsiniz diyor.
 
Üst