Yeni Büro Açan Arkadaşların Tavsiyeleri

Ynt: Yeni Büro Açan Arkadaşların Tavsiyeleri

eline sağlık Bağımsız Denetçi sırf sana teşekkür etmek için üye oldum. tavsiyelerin kulaklara küpe olmalı.
 
Ynt: Yeni Büro Açan Arkadaşların Tavsiyeleri

Merhaba
Benim sorularımı bu başlık altında sormamın nedeni yeni büro açan arkadaşlarımın da verilen cevaplara ihtiyaç duyma olasılıgıdır.
Ocak ayındayız bu yeni başlangıcın tüm meslek mensuplarına şans, bol kazanç ve kaliteli müşteri getirmesini diliyorum
Benim sorum müşteri devirleri ile ilgili

İlk sorum devir teslim tutanağı işveren ve eski smmm arasında mı yoksa eski ve yeni smmm arasında düzenlenmeli yoksa bu durum seçimlik mi?

Diğer bir sorum ise devir alınan müşterileri odaya bildirimini yapıyoruz vergi dairsine bildirim 15.05.2009 a kadar mı yapılmalı

Yapılan yeni sözleşmelere ilişkin ödenecek DV için e beyanname yi kullanabilir miyiz yoksa vergi dairesine elden beyanname mi vereceğiz?Eger elden vereceksek mükellefin bağlı oldugu VD bildirim yapacağız?

Ben gerekli evrakları araştırırken SGK EK-9 belgesini gördüm bu belge sm smmm ya da ymm rapor düzenlenmesi halinde mi kuruma verilmeli daha düz sorarsam SGK na herhangi bir bildirim yapacak mıyız müşteri devri ile ilgili?

Kıdemli ve deneyimli meslek mensuplarının müşteri devirleri ile ilgili ayrıntaları bizimle paylaşması dileği ile cevaplar için şimdiden teşekkür ederim

SAYGILARIMLA
D.ALP
 
Ynt: Yeni Büro Açan Arkadaşların Tavsiyeleri

Sözleşmenin Feshi
Madde 26 - (Değişik madde: 21/11/2007- 26707 S.R.G Yön/10.md.)
Taraflar haklı nedenlerle veya karşılıklı rızaları ile aralarındaki sözleşmeyi her zaman feshedebilirler.
Bu takdirde alınmış olan defter ve belgeler bir ay içinde devir teslim tutanağı düzenlenmek suretiyle sahiplerine geri verilir. Devir teslim gerçekleşmediği takdirde durum meslek mensubu tarafından odaya bildirilir.
Tarafların tazminat hakları genel hukuk kurallarına tabidir.
Ücretin ödenmemesi ve meslek mensubuna tevdi edilen belgelerin sağlıklı ve güvenilir olmaması fesihde meslek mensubunun haklı gerekçesidir.
_________________________________________________
Meslek Mensubu ile mükellef arasında düzenlenir.

Yapılan sözleşmeler için elden beyanname verebilirsiniz. Sürekli damga vergisi mükellefiyeti bulunanlar için e-beyan kullanılmalı.

Vergi dairesine yapılan bildirim, vergi levhaları meslek mensubunca onaylanan mükellef listeleridir.

SGK ya bildiğim kadarıyla bir bildirim yükümlülüğü yok.
 
Ynt: Yeni Büro Açan Arkadaşların Tavsiyeleri

Bende büromu yeni açtım inanın bana bayağı bi sabır gereken bi işmiş onu çok iyi anladım.Pat diye olmuyor bazı şeyler ilk zamanlarda oturup bol bol mevzuat okuma zamanınız oluyor benim fikrim bi büro için en az 2 sene gerekir.Bu zaman dilimi içerisinde eğer maddiimkanlarınız yoksa çok zorlanırsınız
 
Ynt: Yeni Büro Açan Arkadaşların Tavsiyeleri

Ogün Bey tesekkurler sgk ca yayımlanan tebliğ i okudum dediginiz gibi bildirim de bulunulmuyor gerçi tebliği yeni kuruluşta 4/b bildirimi icin okudum mevzuat takibi ne kadar da yapsak bağımsız çalışmada deneyimli meslektaşlardan öğrenilecek çok şey var çünkü özellikle vergi dairelerinde sanki bu işi doğarken öğrenmemiz gerekirmiş gibi bir tavır sergiliyorlar hayatımda ilk kez şirket kuruluşu yaptim ve bunun için resmen vergi dairesindeki kişi tarafından kınandım eski çalıştıgım yerlerdeki müşavirler de sağolsunlar yardımcı oluyorlar ama her zaman aramakta bir anlamda meşgul etmek oluyor o yüzden bu forum gerçekten özellikle işe yeni başlayanlar için çok iyi bir kaynak ciddi şekilde cevap yazan herkese bir kez daha teşekkürler...

D.ALP
 
Ynt: Yeni Büro Açan Arkadaşların Tavsiyeleri

Merhaba Arkadaşlar,
Ben yaklaşık 10 yıl zaman zaman işsiz kalarak sadece uluslararası firmalarda çalıştım,sebep daha iyi ücret ve yabancı dilimin körelmemesi fakat artık işverenlerden,genel müdürlerden,CFO'lardan bıktım.Yönetim değişiyor hop atıyorlar vs vs.Şu an da işsizim fakat yine bir ayabancı şirketle anlaşmak üzereyim ama inanın midem bulanıyor.Başta kral gibisin sonra terse dönüyor.Ben de mart sınavında başarılı olduğum düşüncesiyle,artık yavaş yavaş birşekilde özel sektörde işveren bağlı olarak çalışmadan çıkıp ortaklık bürosunu düşünmekteyim.Fakat yukarıda yazıldığı gibi ekonomik açıdan zorlanmamak üzere belki part time usulü haftanın 2-3 günü bir firmaya smmm desteği verip kalan zamanımı da büro müşteri portföyümü geliştirme arzusundayım.Sorum aceba örneğin ben işverene birkaç ay sonra smmm olarak dışarıdan destek vermek istediğimi belirtsem bana fayda-maliyet açısından nasıl bir karşılaştırma yapabilirm.Yani işveren açısından maliyet azalacağını benim smmkbz keseceğimi fakat benim açımdan da 4a değil abli olmak,stopaj,kdv ödemek.Yani umarım anlatabildim.Cevap verebilen olursa bana fikir verebilecek olursa sevinirim.
 
Ynt: Yeni Büro Açan Arkadaşların Tavsiyeleri

Yani bu yöntemin seçmek istemem bekar olmayışım tabi bakmakla yükümlü olduğum ailem olduğundan müşterisiz büro açmak macera olacağından bu işe yavaş yavaş girmek ama nihayi olarak işler oturduğunda tüm eforu büroda sarfetmek.Ama bu döneme kadar ilk adımda %75 outsorcing,%25 büro,sonradan %50 %50 ve %0 %100.
(Tabii çalışanlar listesine kayıt olmak şartıyla)
 
Üst