Ynt: Yeni Büro Açan Arkadaşların Tavsiyeleri
Merhaba Arkadaşlar,
Ben yaklaşık 10 yıl zaman zaman işsiz kalarak sadece uluslararası firmalarda çalıştım,sebep daha iyi ücret ve yabancı dilimin körelmemesi fakat artık işverenlerden,genel müdürlerden,CFO'lardan bıktım.Yönetim değişiyor hop atıyorlar vs vs.Şu an da işsizim fakat yine bir ayabancı şirketle anlaşmak üzereyim ama inanın midem bulanıyor.Başta kral gibisin sonra terse dönüyor.Ben de mart sınavında başarılı olduğum düşüncesiyle,artık yavaş yavaş birşekilde özel sektörde işveren bağlı olarak çalışmadan çıkıp ortaklık bürosunu düşünmekteyim.Fakat yukarıda yazıldığı gibi ekonomik açıdan zorlanmamak üzere belki part time usulü haftanın 2-3 günü bir firmaya smmm desteği verip kalan zamanımı da büro müşteri portföyümü geliştirme arzusundayım.Sorum aceba örneğin ben işverene birkaç ay sonra smmm olarak dışarıdan destek vermek istediğimi belirtsem bana fayda-maliyet açısından nasıl bir karşılaştırma yapabilirm.Yani işveren açısından maliyet azalacağını benim smmkbz keseceğimi fakat benim açımdan da 4a değil abli olmak,stopaj,kdv ödemek.Yani umarım anlatabildim.Cevap verebilen olursa bana fikir verebilecek olursa sevinirim.