Yeni Defter Açılış Bakiyeleri

Üyelik
30 Ara 2014
Mesajlar
14
Konum
kocaeli
Arkadaşlar merhaba. Ocak ayında defter aldık. Açılış mizanında 1 ocakta örneğin 153 hesap bakiyelerini mi (kalanlarımı) açmalıyım yeni seneye. yoksa borç toplamı alacak toplamını girmem gerekiyor mu? girmezsem ben bu toplam rakamları bi daha göremeyeceğim. Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Sayın s.bagci

Açılış mizanında 1 ocakta 153 hesap bakiyelerini (kalanlarını) açmalısınız yeni seneye. Zira bu hesapların borç ve alacak toplamı size (borç toplamı) dönem içinde alışlarınızı (alacak toplamı) Satılan Malın Maliyetini verir.Bakiye ise ilgili dönemde stok'ta bulunan malınızın değeridir.Cari yılda alışlar kalan bakiyenin üzerine eklenir alışlar yine maliyet hesaplarına atılarak devam edilir.
 
Teşekkür ederim sayın Ferhat; o zaman tüm hesaplarda kalan bakiyelerle açılış mizanını açacağım. önceki yılın kümülatif borç-alacak rakamları ile benim işim.
olmayacak. Bu şekilde açtım ancak Tüik anketini doldururken dönem içi mal alış rakamını bulurken tereddüt ettim. tekrar teşekkür ederim. tüikide çözersem tamamdır
 
Programlar genel olarak ilk muhasebe kaydını önceki sene bilançosu olarak görmektedir. Dolayısı ile İlk kayıt geçen senenin kapanış kaydı rakamlarına göre olmalıdır. Eğer ocak ayı defter kayıtları yazdırıldı ise ve siz kendi sisteminizde detay olarak görmek istemiyorsanız sene başı ve ocak sonu arası bakiyelere göre tek bir kayıt yapabilirsiniz. Eğer böyle yaparsanız df dökerken yevmiye nosunun ocak son maddeye göre devam edecek şekilde olmasına dikkat edin.
 
Üst