Yeni faaliyet konusu

arzuty

Katkı Sunan Üye
Üyelik
5 Şub 2010
Mesajlar
171
Konum
İSTANBUL
merhaba arkadaşlar, oto yedek parça satışı ve oto tamiratı yapan limited şirket bir mükellefim var, araç satın aldı ve nakliyecilik, taşımacılık işine başladı. ana sözleşmesinde nakliyecilik , taşımacılık ibaresi var. bu yüzden ticaret odasında bir işlemi yok diye düşünüyorum ama vergi dairesindeki işlemleri nelerdir? dilekçeyle bildirim yeterlimidir yoksa noter onaylı kararda isteniyor mu? bilgi verirseniz sevinirim, iyi çalışmalar.
 
Ynt: yeni faaliyet konusu

Selamlar.
İlgili faaliyet Ana sözleşmede yazdığından şu an için Ticaret odasına bir bildirime gerek yok.Fakat oto işini tamamen kapattığında faaliyet konusunu değiştirmek için NACE kod düzeltmesi yapmanız gerekecektir.
Vergi dairesi açısından da sadece dilekçe ile de olur ama bence en doğrusu bir karar alın,sadece noterden onaylatarak daireye sunmanızdır.Faaliyet tespit yoklamasına geleceklerdir.Ayrıca nakliyecilik için de K belgesi olayını inceleyiniz.
Saygılar
 
Ynt: Yeni faaliyet konusu

çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için , peki vergi dairesine bildirim süresi 1 aymıdır? aracın satın alındığı tarihten itibaren?
 
Ynt: Yeni faaliyet konusu

Sizde 2 işlem bir arada..Ticari araç alınmış ve ek faaliyete başlanmıştır.1 ay dolmadan bildirmeye gayret edin..Ayrıca nakliye faaliyeti için de ayrı bir fatura serisi kullanın..
Saygılar.
 
Ynt: Yeni faaliyet konusu

"Bir ay dolmadan" derken çok genel olmuş; 10 gün süreniz var.
 

Benzer konular

Üst