personel maaş programı

Yeni kıdem tazminatı kanunu

Ynt: Yeni kıdem tazminatı kanunu

nguroy ' Alıntı:
İyi de niye çıkış yapmak istemiyosunuz. Çıkışları verin sonra 2-3 gün içinde tekrar girersiniz.
Bakın bu tip uygulamalarla çok karşılaştım.
İşverenler isteyene tazminatını vericam diyebilir. Çok da normaldir.
Ancak işçiyi sgk çıkış bildirmeden kıdem tahakkuku yapamazsınız.
Ücret olarak verebilirsniz ancak buda kıdemini kurtarmaz. Yani iş akdi fesh edildği zaman tekrar kıdem ödemek gerekir.

Çıkış yapmak işin kolay yolu.Önemli olan parayı çıkış yapmadan verebilmenin yolu var mı kanunda açık var mı bunu bulabilmek. Neden çıkış yapmak istemiyorum çünkü bana iş yükü olacak sgk'dan çık işkura bildir. sonratekrar gir tekrar bildir eksik günler olacak maaşlar eksik yatacak anlayacağınız ne ben ne işveren uğraşmak istemiyor.
Ayrıca zaten görünen çıkış yapmadan vermek imkansız..Ancak 2.3 gün değil de aynı gün çıkıp ertesi gün giriş yaparak bu işi çözeceğim durum bunu gösteriyor.
Ancak herkezi aynı anda değil 1?er ay arayla yapmak daha mantıklı..
Ama yinede şirketlere bu kıdem tazminatı yükünden kurtaracak bir yol olmalı
Bakarsınız yeni kıdem tazminatı kanununda şirketlere bu yükten kurtarmanın bir yolu vardır.
Ama umarım bu yol biriken kıdemlerin bir kısmının kesilerek devlere aktarılması şeklinde olmaz.
En iyisi kanunu çıkmasını beklemek meclise bugün yarın gelir zaten.Ondan sonra geçmiş kıdemler için kanun neyi hükmediyor bakıp işçinin haklarını koruyacak şekilde hareket etmek.

Kanun işçinin aleyhine olacak.
Bu konuda yazılar yazdım. Kanun çıktıktan sonra zaten isteseniz de kıdem ödeyemiyeceksiniz. Çok net değil ama işçi alacakları azaltılarak fona devredilecek.
30 gün yerine 12 gün üzerinden ödeme yapılacak.
Evlenme, askerlik gibi nedenlerle kıdem ödenmiyecek.
Bence beklemek çalışanın yararına olmaz.

nguroy ' Alıntı:
Çok net değil ama işçi alacakları azaltılarak fona devredilecek.
Bildiğim kadariyle bahsekonu tasarının son hali şudur diye, bugünlerde kamuoyuna son açıklama yapılmadıBu noktada tam net olmamakla birlikte 3 ayrı seçenekten(ve ilave seçenek ler sunulabileceğinden) bahsediliyor.
Bu seçenekleri sn.Ali Tezel bey şöyle ifade etmiş;
1-Yeni(fon)sisteme hiç girmeme durumu,
2-Eski hakların fon a devredilmesi durumu,
3-Eski tazminatların dondurulması yani eski ve yeni halin ayrılması,ayrı ayrı değerlendirilmesi durumu,

Şayet bu 3 seçenek ile yola çıkılırsa (tasarı kanunlaşırsa) bu seçeneklerden hangisi işveren- işci açısından daha isabetli yol olur/olacak,bu seçenekleri zamanı gelince paylaşabiliriz,ama şimdilik kesinlik arzeden bir durum olmadığı için yorumlar da ortada, bu nedenle süreci birlikte takip edelim derim.