Yeni Kurulan Anonim Şirket Yönetim Kurulu Hakkında

bil_gin

Tanınmış Üye
Üyelik
5 Ara 2007
Mesajlar
1,058
Konum
İstanbul
Herkese iyi hafta sonları. Umarım herkes malî tatili fırsat bilip dinleniyordur en azından birkaç gün. Yeni kurulacak bir anonim şirketin ana sözleşmesinde şirketin temsili bölümünde takıldım. Basit bir konudur belki ama yardımlarınıza ihtiyacım var. Elinizde örnek yeni kurulmuş anonim şirket için şirketin temsili maddesi var mı acaba? Ben 2 kişiden oluşturmak istiyorum yönetim kurulunu ve ikisine de ayrı ayrı şirketi ilzam etsinler istiyorum. Nasıl bir açıklama yazmam gerek acaba? Şimdiden vakit ayırabilenlere teşekkürler.
saygılar;
bil_gin
 
YÖNETİM KURULU VE SÜRESİ :
Madde7- Şirketin işleri ve idaresi genel kurul tarafından Türk Ticaret Kanunu Hükümleri çerçevesinde seçilecek (.........) üyeden oluşan bir yönetim kurulu tarafından yürütülür.
İlk Yönetim Kurulu Üyesi olarak:
………….uyruklu…………TC/Vergi No lu ………….adresinde mukim ................................
………….uyruklu…………TC/Vergi No lu ………….adresinde mukim ................................
seçilmişlerdir. Yönetim kurulu üyeleri en çok 3 yıl için seçilebilirler. İlk yönetim kurulu üyeleri (.......) yıl için seçilmişlerdir. Görev süresi sona eren yönetim kurulu üyeleri yeniden seçilebilirler.

ŞİRKETİN TEMSİLİ VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN GÖREV DAĞILIMI:
Madde 8- Şirketin yönetimi ve dışarıya karşı temsili yönetim kuruluna aittir. Şirket tarafından verilecek bütün belgelerin ve yapılacak sözleşmelerin geçerli olabilmesi için, bunların Şirketin unvanı altına konmuş ve Şirketi ilzama yetkili en az bir kişinin imzasını taşıması gereklidir.
Şirketi yönetim kurulu üyelerinden ……………………. ve .................... ‘in münferiden atacakları imzaları ile şirketi temsil ve ilzam etmelerine oy birliği ile karar verilmiştir.
 
Sayın Zindan elinize sağlık. Yönetim kurulu haricinde bir kişiye de imza yetkisi verebilir miyiz?
 
Anonim şirketlerde dışardan da müdür atanabilir, ancak YTTK' ya göre, şirket ortaklarından en az bir kişinin şirketi temsil ve ilzam yetkisi sahibi olmak zorundadır.Yani bir ortaklığı olan kişinin bir de dışardan müdürün yetkili olması gerekir bu durumda.
Bu işleminde içyönerge ile yapılacak düzenleme ve ana sözleşme değişikliği ile yapılabilir.
Şirket kuruluşu aşamasında olduğunuz için sözleşmenizi ve iç yönergenizi de buna göre düzenlersiniz.
Dışardan atanan müdürlerinde yönetim kurulundaki temsile yetkililerle aynı sorumluluklarda olduklarını da unutmayınız.
 
sayın üstadlarım, çalıştığım şirkette patron şöyle bir şey söyledi (şirket a.ş.,5 ortaklı aile şirketi, yönetim kurulu tek üyeden oluşuyor); ben tek yetkiliyim bana bir şey olsa şirketin hızlı karar alabilmesi için benden sonrada yetkili birileri olsun dedi,çalışanlara bu yetkiyi vermek istemiyor. ortaklardan iki kişiye bu yetkiyi vermek istiyor ortakların yönetim kurulu üyesi olmadan böyle bir yetki verilebilir mi?
ya da nasıl bir şey yapmalıyız.
saygılarımla;
 
Üst