fonradar

Yeni Muhtasar Beyannamesindeki Uyarının Getirdiği Tereddütler?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ZİNDAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
014 tür kodunda (huzur hakkı ödemelerinde) kişi sayısını Gelir vergisinde istisna ve teşvik kapsamındaki ücretli kısmına girmemizi istiyor.
o halde diğer ücretli kısmında kişi sayısını düşmemiz gerekiyor değilmi.
Örn: toplam 22 personel var bunun 14 tanesi huzur hakkı alan olsun kalan 8 kişi diğer ücretli.
Diğer ücretli ye 8 kişi
Gelir vergisinde istisna ve teşvik kapsamındaki ücretli kısmı 14 kişi şeklinde yazılacak değilmi.

Sayın zindan kişi huzur hakkı alıyorsa vergi bildiriminde kişi sayısına dahil etmeyecekmiyiz sizce.Eskiden bunları diğer ücretler adı altınd kişi sayısına dahil ediyorduk

Diğer Ücretli kısmına yazmadan kaydettiğiniz zaman (İstisna kısmına 0 yazarak) kabul ediyor, bundan dolayı dahil edilmemesi gerektiğini düşünüyordum.Ama sayın Y.Yildiz' ın dediğine göre Vimer' den istisna kısmına yazılması gerektiği söylenmiş.

Şu istisna satırının kapsamını, hangi girişler için kullanılacağı bir açıklansada kafamızdaki soru işaretleri cevap bulsa...

Gelir Vergisi Kanununa bakıldığında gerek iş kanunu ve gerekse deniz iş kanununa göre ödenen kıdem tazminatlarının tamamı gelir vergisinden istisna edilmiş iken basın iş kanunu kapsamında ödenen kıdem tazminatlarının ise ancak 24 aylığı aşmayan tutarları istisna kapsamında sayılmış 24 aylığı aşan kıdem tazminatlarının ise gelir vergisine tabi olduğu kararlaştırılmıştır.

Üstad benim dediğim Basın iş kanunuymuş

ben de muhtasar beyannameyi dikkat etmeden göndermişim şirket ortağı şirketten maaş alıyor.bordro düzenleniyor. fakat ben bunu eskisi gibi 012 kodlu satırda gösterdim.sıkıntı olur mu acaba?

Maliye yeni kodların kullanılması ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadığı için sorun olmaması gerekir.