Yeni Muhtasar Beyannamesindeki Uyarının Getirdiği Tereddütler?

ZİNDAN

Moderator
Forum Yönetimi
Üyelik
6 Eyl 2006
Mesajlar
7,317
Konum
İstanbul
Malum muhtasar beyannamesi güncellendi.

013,014,015,016 ve 017 seçenekleri eklendi.

014 Seçeneği ile Huzur Hakkı girdiğim de "Ödeme tür kodu olarak 013, 014, 015, 016 yada 017 seçilmiş ise Gelir Vergisinde İstisna ve Teşvik Kapsamındaki İşçi Sayısı alanı dolu olmalıdır." şeklinde bir uyarı çıkıyor.

Huzur hakları gelir vergisinden istisna değildir.Ssk' dan istisnadır, bizden rakam girmemizi istiyor, ancak girdiğimizde de yararlanmadığımız bir teşvik veya istisna bilgisi girmiş oluruz.
İlerde Ssk kayıtları ile muhtasarları karşılaştıracaklar büyük ihtimal.Bu durumda da bu kişinin niye ssk primini ödemediniz denebilir.

Biraz uğraşınca "0" girilerek yapılabildiğini de gördüm.
Çözüm yolu bu gibi görünüyor, ancak diğer ücretliye de yazmamak gerektiğini düşünüyorum.O şekilde de kabul ediyor çünkü.
Arkadaşlar fikirlerinizi alabilir miyim?



Teşekkürler.
 
011,012 bilgisi girildiği zamanda teşvik uyarısını vermiyor ancak, teşvik uyarısını sadece bu kodlar için istenmesi de ilginç.
 
Şu ana kadar huzur haklarını diğer ücretler içerisinde bildiriyorduk.Şimdi 014 kodu ile bildireceğiz anlaşılan.Sayın zindan nasıl aştınız problemi.
Gelir vergisinde istisna kısmını 0 mı yaptınız?
 
Evet öyle yaptım.Başka çözüm yolu bulamadım.Pazartesi günü vimere telefon edip soracağım.
 
E-beyana eklemelerine rağmen henüz kullanıma açılmamış olmalı ki maliye bu kodlarla ilgili kullanılmaya başlanacak mesajı yayımlamadı. Diğer tüm değişikliklerde uyarı metni yer almakta.
 
Az önce 4440435 ile görüştüm, 013-Kıdem Tazminatına rakam yazacağım ama GV kesintisi yok dedim, telefonda ki bayan oraya "0" yazarak geçin ve vergi bildirimi kısmında kaç kişiye kıdem tazminatı ödeyecekseniz kişi sayısını da yazın dedi, bilgilerinize arkadaşlar.
 
Sayın Y.Yıldız vergi bildirimi kısmında kişi sayısını yazın dedilerde.Örneğin kıdem tazminatı alan kişileri nereye yazacaksınız.Diğer ücretler arasınamı?
 
7. (2320 sayılı Kanunun 2'nci maddesiyle değişen bent) 1475 ve 854 sayılı Kanun'lara göre ödenmesi gereken kıdem tazminatlarının tamamı ile 5953 sayılı Kanun'a göre ödenen kıdem tazminatlarının hizmet erbabının 24 aylığını aşmayan miktarları (hizmet ifa etmeksizin ödenen ücretler tazminat sayılmaz);

üstad ben 24 ayı aşarsa keseceğiz diye biliyorum ama hiç uygulamasını yapmadım
 
Kıdem tazminatında tavanı aşan ödeme yapılamaz. Bu isteğe bağlı birşey değildir. Tavanı aşmayan ve yasal hesaplamaya uygun olan kıdem tazminatları da vergiden muaftır.
 
Üstad kişi 30 senelik çalışan ise kıdem tazminatında da gelir vergisi kesintisi yok mudur ?
 
Sayın Y.Yıldız vergi bildirimi kısmında kişi sayısını yazın dedilerde.Örneğin kıdem tazminatı alan kişileri nereye yazacaksınız.Diğer ücretler arasınamı?
013
Sadece Kıdem tazminatı alan bir kişi için kişi sayısı girmenize gerek yok.
Telefonda ki bayan "Vergi Bildirimi / Gelir Vergisinde İstisna ve Teşvik Kapsamındaki Ücretli" satırına girmem gerektiğini söyledi.
 
Sayın zindan kişi huzur hakkı alıyorsa vergi bildiriminde kişi sayısına dahil etmeyecekmiyiz sizce.Eskiden bunları diğer ücretler adı altınd kişi sayısına dahil ediyorduk
 

Benzer konular

Üst