Yeni Mükelleflerde Fatura Basımı

Zahiri

Katkı Sunan Üye
Üyelik
31 Ağu 2005
Mesajlar
197
selam yeni mükellef olmuş ve yoklaması yapılmamış bir mükellefin faturası s.meslek makbuzu vs. si nezaman basılmalı.yoklama sonrası mı?
teşekkürler...
 
Re: yeni mükelleflerde fatura basımı

Zahiri' Alıntı:
selam yeni mükellef olmuş ve yoklaması yapılmamış bir mükellefin faturası s.meslek makbuzu vs. si nezaman basılmalı.yoklama sonrası mı?
teşekkürler...

Sevgili Zahiri biliyorsun yeni mükelleflerin yoklaması hemen tutulur ve bir gün sonra yoklamanın bir sureti vergi dairesine yoklamayı tutan memur tarafından verilir bir sureti mükellefe veya onun adına hareket eden yetkili muhasebecisine 1 gün sonra vergi levhası ile beraber ekinde yoklama fişi ile vergi dairesine gidilir ve vergi dairesi levhayı tasdik eder vergi levhası tasdik edildikten sonra herhangi bir masliye ile anlaşması olan matbaya gidilir (tasdikli vergi levhasının bir fotokopisi ile) ve istenilen miktar kadar fatura ve irsaliye bastırılır.Fatura bastırıldıktan sonra anlaşmalı matbaa Bilgi formu hazırlar bunun bir tanesinisana verir.Birtanesini maliyeye bağlı olduğun vergi dairesine yollar.Birtanesini kendi saklar eskiden fatura basım izni bağlı olduğun vergi dairesinden alınıyordu artık o kaldırıldı


Saygılar
FERHAT
 
sayın zahiri: yeni işe başlayan mükellefler -yoklamasının tutulmasını beklemeyın-vergi daireseinden mukellefıyet durumunu gösterır belgeve matbaaa nın istediği diğer evraklarla (imza sirküsü, n.cüzdanı vs..) ile işe başlama tarıhınden ıtıbaren 10 gün içinde fatura s.meslek vs. bastırmak zorunda.
(yeni işe başlayan mükellefıme yoklama memuru bu şekılde ikazda bulunmuştu)
 
teşekkürler

herkese ilgisi nedeniyle ayrı ayrı teşekkkür ederim...saygılar...
 

Benzer konular

Üst