Yeni Müşavirlere Yol Haritası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan derde
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yeni Müşavirlere Yol Haritası

teşekkür ederim arkadaşlar,hayırlısı diyeyim bende...

Ynt: Yeni Müşavirlere Yol Haritası

gokhanc_bs ' Alıntı:
Arkadaşlar

konumuz: YENİ MÜŞAVİRLERE YOL HARİTASI

arkadaşımızın biri kalkıp bu konuyu açmış, açarken de eminim ki ben nası bu başlığı görüp akıl akıldan üstündür belki farklı bi fikir edinir belki yararlı bi kaç kelime okurum diye bu konuyu açıp okuyosam o da bu konuyu bu amaçla açmıştır... AMA her konuda olduğu gibi KARAMSARIZ arkadaşlar UFKUMUZ DAR bu hayata birkere geldik bazı konularda C3SUR OLALIM....

Ben de temmuzda bitirdim stajımı artık SMMM yim ama buna sevinip sevinemeyeceğim konusunda hala karar veremedim ama kabuğumu kırıp sevinme konusunda ısrarcıyım.

Yeni açan arkadaşlara yol gösteremem çünkü bende yeniyim ama tavsiyelerim olabilir;
-bu meslek nekadar eşle dostla tanıdıkla yapılmayacak bi meslekte olsa ilk büro açacakların
eşine dostuna arkadaşlarına gidip onların varsa defterleri ile ilgili görüşmeleri
-etrafında muhasebesinde sorunu olan kişilere büro açacağını duyurmalı
-çok zor olsada bi nakit akımını görmek geleceğe dair plan yapmak gerek
-büro için yapılacak sabit ve değişken giderlerini hesaplamak ve buna göre adım atmak
-aylık gider ve gelir dengesini sağlayarak ilk sene sıfırda bile götürmek ilk açılış için normal karşılanmalı
-2.yılda artışlar yaşanır ve gereken verimi verirse bürona devam edersin
ve bir yıllık bi sıkıntı sonrası kendi işin olmuş olur

diğer sonuçta olumsuz olduğunu düşünürsek bir yıl sonunda sadece büro için harcamış olduğun
sabit giderler zararın olur oda 5-8 000 arası değişir siğnene çeker dersin kendine en azından denedim
sonra bi firmada başlar bakarsın yoluna

sonuçta iki alternatifli bi meslek ama ilk denenmesi gereken eğerki mükellef bula bileceğine inanıyorsan bürodur.

+1