fonradar

Yeni Sicil Başvurusu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mrtgndz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar ben toptan ve perakende sebze meyve isi yapmaktayim ayni zamanda pazarcilik faaliyetinde bulunmak istiyorum fakat pazar yeri almak istedigimdd sicil kaydimin olmasini ve vd. Sinden yazi almam gerektigini soylediler fakat sicil kaydimda pazarcilik isim yazmiyor bunun icin nw yapmaliyim.

Merhaba ;

Dilekçe ile bağlı bulunduğunuz VD'ne ve bağlı bulunduğunuz odaya hala hazır da yapmakta olduğunuz işlerin yanısıra pazarcılık faaliyetini de yapacağınızı belirtin yeterli olacaktır.

Merhaba ;

Sn husok ; uyarınız için teşekkür ederim. TDK ya da başka yerlerde doğrusunu bulmaya çalışacağım. Aslında oldukça dikkat etmeye çalışıyorum ama zaman zaman okunuş haliyle yazıyoruz.

Ama bu arada , sizin de araştırmaya gerek bile olmayan hatalarınızı düzeltmenizi dilerim.

11.Temmuz.2013, 18:57

Konu: 6331 Ertelendi mi ? Son yazan husok Cevap 21 Görüntüleme 3.980

hala ertelenmedi di mi?
hala ertelenmedi di mi?​

Merhaba ;

TDK na ( Türk Dil Kurumu ) sordum.

Gelen yanıt
Sormuş olduğunuz sözün doğru yazılışı "hâlihazır" biçimindedir.

Dilimize Arapçadan geçen hâlihazır sözünün anlamı Türkçe Sözlük'te "Şimdiki durum,bugünkü durum." olarak verilmiştir.

Hâlihazırda ise "1. Bugünlerde, son zamanlarda. 2. Şimdi, şu anda." olarak tanımlanmıştır.Bilgilerinizi rica ederim.

şeklindedir.Paylaşmak istedim.

Merhaba ;

TDK na ( Türk Dil Kurumu ) sordum.

Gelen yanıt

şeklindedir.Paylaşmak istedim.

Son senelerde TDK bu uygulamıyı destekliyor. Daha önceleri şapkalar , ara çizgiler kullanılırdı. Daha sonra bu uygulamadan vaz geçti arabaça kökenli kelimeleri Türkçeleştirdi .