Yeni Sınav Yönetmeliği

Ynt: Yeni sınav yönetmeliği

Arkadaşlar yeni sınav yönetmeliğinin son durumu hakkında bir bilgisi olan varmı hayalmiydi yan i bunların hepsi seçim dedik seçim bitti ben bilgi mesajı attım 1 ay oldu turmobdan ses yok kimden nasıl bir bilgi alıcaz ???

kimsenin birşeyden haberi yok malesef. gecen hafta odaya gittim, tesmer bölümünde çalışan memurun böyle bir kanunun çıkacagından bile haberi yok. memur bende sizden duydum, siz nerden duydunuz bunu dedi....

yeni sınav yönetmeligi diye bir durum sözkonusu degil

sınav hakları ve 2 yıl sınavlara alınmama .. başta olmak üzere bir cok konuda biz eski stajerlerin biraraya gelerek yaptıgı çalışmalar olmuştu fakat sonuç alınamadı , sadece söylenti olarak kaldı

biz bu forumda çalışmalar yaparak yogun baskılar kurarak sınav hocalarını bile degiştirmiştik bu konuya emeklerini harcayanlar şimdi belgeyi aldılar ve ilgilenmiyorlar .

meslekte hiçbir zaman birlik olmadıgından bu sorunlar devam etmeye mecburdur .

şöyle bir kanun çıkacak olsa hangisi daha avantajlı olurdu sizce. çok ütopik bir düşünce biliyorum.ama sormak istedim.

1 -tüm sınav haklarını kulandıktan sonra 6 ay bekleyip tüm derslerden tekrar sınavlara girmek.
2- tüm sınav haklarını kulandıktan sonra 2 yıl beklemek fakat sadece kaldığınız derslerden sınava katılmak.

Serhat bey siz de belgeyi aldınız siz neler yapıyorsunuz bu sorunlarla ilgili:)

sserpil ' Alıntı:
şöyle bir kanun çıkacak olsa hangisi daha avantajlı olurdu sizce. çok ütopik bir düşünce biliyorum.ama sormak istedim.

1 -tüm sınav haklarını kulandıktan sonra 6 ay bekleyip tüm derslerden tekrar sınavlara girmek.
2- tüm sınav haklarını kulandıktan sonra 2 yıl beklemek fakat sadece kaldığınız derslerden sınava katılmak.

bir nolu şık neyse ama 2 nolu şık resmen öldürdün yahu benimde tek dersim ve 4.hakkımı kullandım inşallahta geçmişisizdir.

sserpil ' Alıntı:

daha da ütopik bi düşünce istersen...

3-tek dersten bekleyenler için af sınavının çıkması

betul77 ' Alıntı:
Ben staj merkezini aramıştım ve yeni çıkıcak kanunda bekleme süresi dolanların 6 aya indirileceği söyleniyor doğrumu diye sordum.Maliye bakanlıgında bekliyor ve 6 aya indirilecek dendi.Benim de 2010 Aralıkta doldu ve eger olursa Aralık sınavına girebileceğim.Yasalaşsaydı eger Temmuz sınavınada girebilecektim ama Ocaktan beri konuşulmasına ragmen hiçbir gelişme yok umarım Aralıktan önce çıkar ve sınava girerim hergün dua ediyorum

inşallah yayınlanır yeni yönetmelik..

Arkadaşlar şimdi turmobu aradım bilgi mailime cevap verilmediğini söyledim.Başkanlık rısmından Aysel hanım konuyla ilgileniyor.Benim gibi merak eden arkadaşlar varsa öğrenebilirler.Yönetmelik bakanlıkta bekliyormuş.Uzlaşma sağlanmaya çalışılıyormuş ve 2 ay daha sürebilir pek olumlu bakılmıyor o yüzden bu kadar uzun sürüyor dedi hanfendi.Çıkar çıkmaz duyuru yapılıcak.Umarım hemen çıkar umutsuz yaşanmıyor

arkadaşlar yönetmelik maliye bakanlığında bekliyorsa yapmamız gereken Mehmet Şimşek'e twitter'dan ulaşmak ben mesaj yolladım.Herkes yollarsa belki dikkate alır.

arkadaşlar yücel akdemirin cep telefon numaraı yokmu sizlerde....

Bende şimdi yazdım umarım sesimizi duyar.Lütfen benim gibi bekleyen bütün arkadaşlar Mehmet Şimşeği mesaj yağmuruna tutalım

yeni sınav yönetmeliğinin ay sonuna çıkacagı söyleniyor. özellikle dosya yakanları ilgilendiren bir durum da sözkonusu çünkü dosya yakanlara kaldıkları derslerde 2 ek sınav hakkı verilmesi gündemde. ama maliye bakanlığının buna sıcak bakmadıdıgı söyleniyor. o yüzden dosya yakanlar maliye bakanlığının sitesinden bilgi edinme böümüne girip durumları ile ilgili mesaj atsın.

T.C.
MALİYE BAKANLIĞI
Gelir İdaresi Başkanlığı

Sayı : B.07.1.GİB.0.24.31/622.0
Konu :

Sayın :

İlgi : 01/09.......... tarihli ve 15554 nolu başvurunuz.

4892 sayılı Bilgi Edinme Kanunu gereğince Bakanlığımız Bilgi Edinme Birimine e-posta yoluyla iletilen ve anılan Birim tarafından Başkanlığımıza intikal ettirilen ilgide kayıtlı başvuru formunuzda; 3568 sayılı Kanunun 50 nci maddesi hükümleri çerçevesinde hazırlanmakta olup henüz Resmi Gazetede yayımlanmamış yönetmelik düzenlemesi bulunup bulunmadığı ile hangi tarihte yayınlanacağı hususunda bilgi talep edilmektedir.

3568 sayılı Kanun uygulamalarına ilişkin yönetmelikler üzerinde, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) ile Bakanlığımızca müştereken sürdürülmekte olan çalışmalarımız devam etmektedir.

Söz konusu çalışmaların yakın zamanda sonuçlandırılması ve anılan Yönetmeliklerin TÜRMOB tarafından Resmi Gazetede yayımlanmasını müteakip uygulamaya konulmaları hedeflenmektedir.

Bilgi edinilmesini rica ederim.

Bora TOPALOĞLU
Başkan a.
Gelir İdaresi Grup Başkanı

rapunzell ' Alıntı:
yeni sınav yönetmeliğinin ay sonuna çıkacagı söyleniyor. özellikle dosya yakanları ilgilendiren bir durum da sözkonusu çünkü dosya yakanlara kaldıkları derslerde 2 ek sınav hakkı verilmesi gündemde. ama maliye bakanlığının buna sıcak bakmadıdıgı söyleniyor. o yüzden dosya yakanlar maliye bakanlığının sitesinden bilgi edinme böümüne girip durumları ile ilgili mesaj atsın.

bu ek sınav verilecegi konusunu ben bu forumdan okuyup da maliye bakanlığına yazmıştım fakat 2 gün önce tesmeri aradım tüm derslere girilecek dedi. yılan hikayesine döndü iyice. yetkili bir ağızdan bilgi edinen varsa buraya yazarsa sevinirimmmm

Arkadaşlar maliye ye bilgi edinme hakkı kapsamında ilk başvurduğumda ilgisiz bir yazı geldi. Şimdi tekderssonhak arkadaşın ki gibi tekrar başvuru yapıp gönderdim. Sizde bu şekilde gönderin lütfen..

3568 sayılı Kanunun 50 nci maddesi hükümleri çerçevesinde hazırlanmakta olup henüz Resmi Gazetede yayımlanmamış yönetmelik düzenlemesi bulunup bulunmadığı ile hangi tarihte yayınlanacağı hususu...

forumda söylenenler doğru çıkarsa yönetmeliğe son 4 gün.......

eylül ayı da geride kaldı. eee yeni tahminleri alalım ;D

kalp kriz geçiricem beklemekten yoruldum artık tek baktıgım yer forum sitesi hergün heyecanla açıyorum hayal kırıklıgıyla kapatıyorum artık çıksın ama lütfennn :'(