bitti ' Alıntı:Med cezir, bu işin açık öğretim örgün öğretim ile alakası yok biraderim,
çalıştığım firmanın muhasebe müdürüyüm, yanımda senin gibi 4 tane örgün öğretim mezunu personelim mevcut ,farkı yaratan örgün ,açık öğretim değil, farkı yaratan piyasa tecrübesi ve uzamanlaşmadır,işin özü yeni yönetmelik bir an önce çıksın, örgünlerde artık bıraksın bu hazımsızlığı...
yoksa birileride çıkar derki ,siz ünide ekmeğe pepe derken biz muhasebe bürolarında hem okuyup hem muhasebe yapıyorduk der, derse haklıdır da...
ılkokul mezunlarını smmm yaparak bu meslek ciddi anlamda prestij kaybına uğradı ben anlamuyorum neden böyle şeyler yapılıyor?ekmekci ' Alıntı:Arkadaşlar, yazılanları okuyorum da çok çelişkili.
Biri çıkıp, "ilkokul, orta okul mezunu mali müşavir olmasın diyor, arkasından da "ben ne ilkokul mezunu muhasebeci biliyorum, smmm leri cebinden çıkarır" diyor ve bir çuval incir berbat oluyor. İlkokul mezunu ile üniversite mezunu aynı kefede OLAMAZ. Bu bir. Hayata bakışları farklıdır bir kere.
Tecrübesi var, bu işi biliyor, tamam ama o kadar.Orda DUR.
Bu şuna benziyor, sen bir ebeye kadın doğum doktoru muamalesi yap. Olmaz, 6 yıl tıp fak +uzmanlık okumuş doktoru sana harcatmazlar. Biz de 4 yıl üniversite okumuş, üstüne bir sürü sınav, staj, yeniden sınav, bir sürü stres kaynağını başarmış mali müşaviri harcatmayalım, harcamayalım arkadaşlar.
Ebe, yeni mezun kadın doğum doktorundan daha deneyimli olabilir, ama zaman içinde zaten doktor o vizyonuyla kendini ortaya koyacaktır. Aynı şey yeni smmm ler için de geçerli.
Özel smmm sınavlarında gördük zaten soruları, bu da aradaki vizyon farkını gösteriyor.
Saygılar,
Ekmekçi
arkadaşım güzel söylüyosunda doktorun farkı şu ;o çok iyi biliyoki hiçbir zaman bir ebeye tıp fakültesi diploması vermeyecekler ve o doktor olarak herzaman ebeden önde olacak ama bizim meslekte varmı öyle bi garanti her gün bir sürpriz...ekmekci ' Alıntı:Arkadaşlar, yazılanları okuyorum da çok çelişkili.
Biri çıkıp, "ilkokul, orta okul mezunu mali müşavir olmasın diyor, arkasından da "ben ne ilkokul mezunu muhasebeci biliyorum, smmm leri cebinden çıkarır" diyor ve bir çuval incir berbat oluyor. İlkokul mezunu ile üniversite mezunu aynı kefede OLAMAZ. Bu bir. Hayata bakışları farklıdır bir kere.
Tecrübesi var, bu işi biliyor, tamam ama o kadar.Orda DUR.
Bu şuna benziyor, sen bir ebeye kadın doğum doktoru muamalesi yap. Olmaz, 6 yıl tıp fak +uzmanlık okumuş doktoru sana harcatmazlar. Biz de 4 yıl üniversite okumuş, üstüne bir sürü sınav, staj, yeniden sınav, bir sürü stres kaynağını başarmış mali müşaviri harcatmayalım, harcamayalım arkadaşlar.
Ebe, yeni mezun kadın doğum doktorundan daha deneyimli olabilir, ama zaman içinde zaten doktor o vizyonuyla kendini ortaya koyacaktır. Aynı şey yeni smmm ler için de geçerli.
Özel smmm sınavlarında gördük zaten soruları, bu da aradaki vizyon farkını gösteriyor.
Saygılar,
Ekmekçi
bu konuda açık öğretim üniversitesini bitiren herkes aynı kefeye konulmamalı, en azından kendi adıma konuşayım ben koymuyorum. elde olmayan sebeplerle (meslek lisesi bitirmiş olmak, şehir dışında okumak için yeterli mali olanakların olmaması vb. gibi) yüksek puanlar alarak örgün üniversite eğitimi alamayanları tenzih ederek sadece barajı aşacak puanı veya biraz daha yukarısında bir puan alarak, örgün üniversiteye girmek için vaktini emeğini harcamış insanların çabalarının ufak bir kısmını bile göstermeden eşdeğer bir belge verilmesi hakkaniyete sığmaz. işte bu yüzden aöf olacaksa sadece barajı geçecek kadar puan alanlara değil hakedenlere olmalıdır, belirli bir seviyeye sahip insanlar haketmelidir ve işte o zaman bu aöf tartışması bitecektir , hiç kimsenin edecek bir lafı kalmaz emin olun. ancak sizin dediğiniz gibi maddi imkansızlıklardan dolayı fen lisesini kazanarak gidememeniz aöf yapısını eleştirmemize engel değil bu mantıkla olanaksızlıklardan dolayı ilköğretim mezunu olanları da bu sınavlara almamız gerekir ( yüksek puan alarak aöf okumak zorunda kaldıysanız diyecek lafım yok ancak bahsettiğim gibi barajı aşacak puanı güç bela aldıysanız da alnımı karışlayabileceğinizi hiç sanmıyorum )bilginsucu ' Alıntı:ben hem iki yıllık örgün hemde iki yıl açıköğretim okuyan biri olarak tabiiki açıköğretim örgün öğretimin yerini tutmaz ama öyle bir düzen kurulmuşki kimse açık öğretimlilere bir şey diyemez eğitim sistemi bozuk. Ben ticaret lisesine başladığımda kredili sistem vardı avukat olmayı düşünüyordum fakat bi değişti sistem hop ek puanla girilebilecek sadece tek gazi işletme kaldı eeee şimdi açıköğretimlinin sucu ne, ben şimdi smmm oldum açıköretimliyim örgün öğretimdede 3 yılım geçiti antalyada ama bana göre kimsenin yorum yapmaya hakkı yok herkes elinden geleni yapmıştır okumak için. birde hem çalışıp hemde dışardan okuyan insanalrı düşünmek lazım
parası olan zaten güzel dersanelere güzel okullara gidip kazanıyor biyerleri. Şimdi ben ticarete gittim dedim ama ben fen lisesinin sınavını dereceyle kazanmıştım 96 yılında benden hiç unutmam 500 tl kayıt parası istenmişti yokluk yüzünden veremedik kimseyi suçlayamam ama şimdi beni açıköğretimlisin diyeninde alnını her konuda her tartışmada karışlarım...