Yeni Ttk Öncesi Müdür Ortak Olmayan Şirkette Şimdi Ne Olacak?

Ertann

Tanınmış Üye
Üyelik
27 Kas 2010
Mesajlar
1,014
Konum
istanbul
Yttk öncesi ltdnin tek müdürü ortak olmayan şahıstı ve Yttk ile en az bir ortağın müdür olma şartı getirildi
Bu durumda;
01.07.2012 tarihinden itibaren tek ortak olmayan müdürün imzaları geçersiz mi olur?
Yeni ortak olan bir müdür henüz seçilmedi eskisi gibi devam ediliyor bu nedenle bir ceza ile karşılaşılabilinir mi? veya ne gibi sorunlar yaşanır?
Saygılar
 
peki imza sirküleri dolmasa bile ortaklardan birini müdür atamak gerekmez mi?
 
Selamlar
ttk 623/1 şöyle der....
Şirket dışından kişilerin müdür olarak atandığı limited şirketlerde bir ortağa hem yönetim hem de temsil yetkisinin verilmesi zorunludur...

Bildiğim şunlardır ki,
1- müdürlük yetkileri devam eden kişi ve şirketler için yetki süresi doluncaya kadar şu anda bir değişiklik yapılmasına gerek yoktur..
2- ismmmo'nun 12.10.2012 tarihli müdürler konulu sirkülerinden alıntıdır...
Birden fazal müdürü olan ltd.şti'lerin 01.07.2012 tarihinden itibaren bir başkan seçmeleri (müdürler kurulu başkanı) gerekir.Bunun için herhangi bir son süre belirlenmemiştir.Başkanın atanmamasının cezai yaptırımı yoktur.Başkan atanmasına ilişkin kararın tescil edilip edilmeyeceğine dair TTK'da bir hüküm yoktur.Bu konuda Ticaret Sicil yönetmeliği beklenmelidir.
(takip edemedim,bu yönetmelik yayınlanmışta olabilir)
3- 2 veya daha fazla ortaklı bir şirkette,şirket müdürü dışardan ise, şirketin tek ortağa düşürülmesi halinde bu kişininde temsil yetkisi alması gerekir.Yani tek ortaklı bir şirketin müdürünün sadece şirket dışından olamayacağı ticaret odası tarafından söylenmiştir.

Saygılar
 
Üst