Yeni TTK'ya Göre Şahıs Firması Kurulumu Ve Ticaret

Üyelik
1 Eyl 2012
Mesajlar
1
Konum
ankara
Merhaba,

İnternet üzerinden sanal mağaza kanalı ile ithal edeceğim ürünlerin satışını yapmak istiyorum. Ofisim home ofis olacak, ev kendi evimiz bunun için bir izin vs almam gerekiyor mu? Şahıs firması olarak ithalat yapabilirim ve bunu internet üzerinden pazarlayı/satışını yapabiliyorum diye biliyorum, bunda bir sıkınıtı olur mu? Ayrıca yeni TTK'ya göre şirket açılış masrafı ne olur? Aylı tahmini masraflarım ne olur ssk veya bağkur'um yok.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Selamlar
Öncelikle açılış işlemleri ve aylık maliyet ve harcama bilgileri için bir meslek mensubuna danışarak bilgi almalısınız.Çünkü yazılacak ve bahsedilecek konular burada anlatılmayacak kadar geniştir.fakat çok kısa ve kabaca şunları yazabilirim.
1- Ev kendi eviniz bile olsa,tapu sahibi siz olmadıkça kira kontratı düzenlenecektir.Önceden tapu sahibinden (anne veya baba,her kimse) muvafakat kabul ediliyordu.Fakat şimdi tutarı düşükte olsa kontrat isteniyor.
2- İthalat veya ihracat yapmak için vergi mükellefi olmak ve ticaret odasına kayıt yaptırmak yeterlidir.Bu anlamda ferdi firma veya şirket kurmanız farketmez.
3- Açılış masrafı firma türüne göre değişir.
4- Ssk'lı personel çalıştırmayacaksanız Bağkurunuz ayda en az 316 lira olacaktır.
Saygılar
 
Üst