Yeni Yönergeyle Gelen Büyük Haksızlık (Yeterlilik Sınavı)

Üyelik
29 Kas 2013
Mesajlar
18
Konum
Ankara
Öncelikle tüm meslek mensubu ve stajyer arkadaşlarıma selamlar. daha önce ki hesabımın şifresini hatırlayamadıgı için yeni bir hesap açıp yazmayı uygun gördüm.

17 Ocak 2014 tarihinde stajım bitecek ve ben normal şartlarda 2014/1. dönem sınavına girecektim. Henüz sınav takvimi açıklanmasada ilk kez başvuru yapacak olanların başvuru tarihi 7-10 ocak arası bir tarihte oluyor.

Bu zamana kadar örneğin 7 Ocak 20.. tarihi son başvuru tarihi olsa bile sınavı tarihinden birgün önce bile stajı biten bu sınava başvuru yapıp girebiliyordu.

Yeni yönerge ise "Yönergenin 13’üncü maddesinde “Staj bitiminde sınava katılabilmek için başvuruda bulunacak adayların, sınav son başvuru tarihi itibariyle stajlarını süre yönüyle tamamlanmış olması gereklidir.” Şeklinde düzenleme yapılmıştır. yani kendi belirledikleri bir tarihte stajı bitmeyen birisi sınavdan 2 buçuk ay önce bile stajını bitirse bu sınava alınmıyor.

30 Kasım 2013 sınavıyla ilgili bir link; İzmir SMMMO TESMER Birimi

yeni yönergeyle ilgili bir cevap yazısı;

ASMMMO

yani bu saçma sapan mantıkla. lise son sınıfların öss'ye girmemesi, üniversite son sınıftakilerin kpss'ye girmemesi lazım.

ayrıca biz staja başladığımızda böyle bir yönetmelik olmadığı için bizi etkilememesi lazım ama bu da önemli değil çünkü bunun hiçbir mantığa uyan yanı yoktur.

odayla ve tesmerle yaptığı görüşmelerde bana bunu açıklayamadılar. örneğin ama siz 17 ocakta bitireceğiniz için bildirgenizi veremeyeceksiniz dedi ama 2 ocakta bitirende bildirgesini veremeyecek dediğimde bilgisizliği ortaya çıktı.

son başvuru tarihi neye göre belirlenecek, türmob yönetiminden birisinin çocuğu 11 ocakta bitirecekse stajı son başvuru tarihi 11 ocak mı olacak vs.

tamamen haksız bir uygulamayı keyfi bir şekilde alan bu kuruma tepki göstermeliyiz diye düşünüyorum ve bu konuda mağdur olan çok fazla insan olduğunu da biliyorum.

ben şahsen dava açacağım. bu konuda mağdur olan ya da olmayan tüm meslektaşlarımında bu konuya duyarsız kalmayacağına inanıyorum. toplu hareket ederek haklarımızı almak daha kolay olacaktır.

bı konuda düşüncelerinizi bekliyorum.
 
amaç zaten mümkün olduğunca az belge vermek ve mümkün olduğunca meslekten çıkarma veya diğer cezalarla belge sahibi sayısını azaltmak.halbuki 50 tl ye bilanço defteri tutanları büroya hiç uğramadığı halde 300 mükellefi olanları görseler,bağımlı çalışanlara avukatlar ve mühendisler gibi noterden asgari maaş sınırı getirseler mesleğin saygınlığını ve kazanç kapısını aralarlar ama nerede altta kalanın canı çıksın
 
zamanında bakkalda satılır gibi dağıtılmış bir belgenin şimdi çeşitli engeller koyularak, yetişmiş, birikimli insanları dışlayarak azaltılmaya çalışılması gurur kırıcı olsa da bu meslek birilerinin tekelinde değil, keyfi kararlarla bu zamana kadar birşeyler yapıldı bundan sonra yapılmaması için birlikte hareket etmeliyiz. Sadece stajyer sorunları değil mesleğimizin her sorununda birlikte hareket etmeliyiz diye düşünüyorum. Bütün Türmob Yönetim Kuruluna mail attım bir cevap gelecek mi bilmiyorum.
 
yazıyı görünce şoka girdim 31 aralıkta bitiyor benimde stajım odayı aradım girebilecekmişim , yönergeye uğrayanlar için çok kötü zaten bin bir zorlukla stajımızı tamamlıyoruz birde böyle saçmalıklar geliyor önümüze :(
 
bu yönergeden etkilenen ya da etkilenmeyen tüm arkadaşlarıma birlik çağrısı yapmak istiyorum. Bugun bu konudan etkilenmediği için ses çıkarmayan yarın kendisini etkileyen bir durumda nasıl ses çıkaracak.

Bu tamamen keyfi, hiçbir çerçeveye sokulamayacak bir uygulamadır.
 
kesinlikle çok saçma ya bide odadan mail gelmişti 3 hafta önce siz marttaki sınava girceksiniz eksik evraklarınız şunlar tamamlayıp aralık ayında başvurunuzu yapın diye ........
 
kesinlikle çok saçma ya bide odadan mail gelmişti 3 hafta önce siz marttaki sınava girceksiniz eksik evraklarınız şunlar tamamlayıp aralık ayında başvurunuzu yapın diye ........

arkadaslar avukatla konustum. Tamamen haksiz bir uygulama oldugunu. İdare makhemesinin yurutmeyi durdurma karari verecegni ama 1 seneye yakin zaman alabilecegini soyledi. Odaya bir dilekce vermemizin iyi olacagini soyledi. Kazanilmis hakkimizin cignendigini soyledi. Odalariniza ve turmoba dilekce gondermeliyiz
 
kendim ve bi kaç kişinin ısrarlı tutumları meyvelerini vermeye başladı.. Umarım olumlu bir karar çıkar. Keşke birlik olabilseydik. O zaman ne sınav sorularıyla ilgili, ne staj süreleriyle ilgili ne de böyle yönergelerle ilgili keyfi kararlar verilebilirdi.

ASMMMO

SMMM SINAVINA KATILACAK STAJYERLERİMİZİN DİKKATİNE

Odamız kurslarına katılarak staj süresini kısaltan adayların, 2014/1. ve sonraki dönemlerde yapılacak olan SMMM Mesleki Yeterlilik Sınavlarına katılacak stajyerlerimizin mağduriyetlerinin önlenmesi için TÜRMOB ve TESMER Başkanlıkları ile yapılan görüşmeler sonucunda olumlu sonuçlar alınmış olup, bu konuyu, 12 Aralık 2013 tarihinde yapılacak olan yönetim kurulu toplantısında gündeme alarak netleştireceklerini belirtmişlerdir.

Bilgilerinizi rica eder, sınavlarda tüm adaylara başarılar dileriz.

Saygılarımızla,



Mehmet OKKALI
Başkan
 
ben böle bir saçmalık görmedm.tesmerin kursuna bosunamı gittim 1400 tl mi geri versinler..ismmmo sna ben 1500 tl para verdim.hakkımı neden korumuyorlar.
 
4 ay da 4 aydır sundan kurtuluyum.cok umrumda degil smmm olmak.su staj bitsin yeter.
 
tabi şimdi defterler gidiyor.bir sürü mali müşavir var.bırakmazlar o kadar bırakmasınlarki eninde sonunda her sirketin bir mali müşaviri olcak.
 
tabi şimdi defterler gidiyor.bir sürü mali müşavir var.bırakmazlar o kadar bırakmasınlarki eninde sonunda her sirketin bir mali müşaviri olcak.

Dertleri bu zaten ne kadar az kişi girerse mesleğe o kadar onların işine geliyor. Bilgisiz, emeksiz, fatura satarak, vergi kaçırarak bu mesleği yapan o kadar çok kişi var ki. Eğer mesleğin gelişmesini, nitelikli smmm ler olmasnı istiyorlarsa önce onlardan başlasınlar.
 
Ben 1 saat kadar önce aradım henüz bir sonuç yok . Zaten sonucu odalarınıza bildiricez ordan bilgi alabilirsiniz dediler...
 
odayı aradım pazartesi salı kesin sonuç bize ulaşmış olur sizleri bilgilendiricez dediler
 

Benzer konular

Üst