Yeniden Ambalajlama Üzerine Şirket Kurulumu Ve İzinler

merhaba
toptancılardan aldığım bitki çayı , baharat vesaire ürünleri kendi etiketimi basıp satmak istiyorum
bunun icin gerekli yasal izinleri nasıl öğrenirim muhattabım kim olmalı .. yol gösterebilir misiniz

merhaba
toptancılardan aldığım bitki çayı , baharat vesaire ürünleri kendi etiketimi basıp satmak istiyorum
bunun icin gerekli yasal izinleri nasıl öğrenirim muhattabım kim olmalı .. yol gösterebilir misiniz

Once Belediyeden is yeri acma ve calisma ruhsati alacaksiniz (detay asagida)

C) ÜÇÜNCÜ SINIF GAYRİSIHHÎ MÜESSESELER
6- GIDA MADDELERİ, İÇKİLER, YEMLER VE TARIMSAL ÜRÜNLER SANAYİİ

6.1- Un ve bulgur değirmenleri,
6.2- Tarhana vb. imal yerleri ,
6.3- Boza üretim yerleri,
6.4- 1 ton / günden düşük kapasiteli süt ve süt ürünleri üretim tesisleri,
6.5- Tuz öğütme yerleri,
6.6- Günlük olarak 1.000 kg’dan az şeker veya şeker şerbetinden şekerli maddeler vs.üreten yerler,
6.7- Tahıl, baharat, bakliyat ve gıda vb. ambalajlama yerleri,
6.8- 75 kg / saat den düşük kapasitede kavurma kapasitesine sahip kahve ve kuruyemiş hazırlama yerleri,
6.9- Karbonat ve kabartma tozu üretim ve ambalajlama yerleri,
6.10- Hamur, yufka, bazlama, simit, poğaça, kadayıf, mantı, pasta, börek ve benzeriunlu mamullerin üretim yerleri,

Bazilari “çalışma izni ve gıda sicil numarası” alinmalidir der, ancak bu uretim yapan firmalar icindir. Bunu belediyeye de sorun ve uretim yapmayacaginizi belirtin. Zira Çalışma izni ve gıda sicili ile ilgili işlemler yukarıda anılan Kanun ve Yönetmeliğe istinaden 05.08.2005 tarihine kadar Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yürütülmekte idi. Bu tarih itibarı ile Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun yürütme durdurmalı kararı gereği; çalışma izni ve gıda siciline ilişkin işlemler yetki alanına göre, belediye mücavir alanı içerisinde ilgili Belediyeler, mücavir alan dışında İl Özel İdare Müdürlükleri, organize sanayi bölgelerinde ise Organize Sanayi Bölge Müdürlükleri tarafından yürütülmeye başlanmıştır.

Ekli dosyalar