Yeniden Değerleme Fonunun Sermayeye İlavesi Hakkında

ysfemr

Katkı Sunan Üye
Üyelik
16 Şub 2015
Mesajlar
112
Konum
İstanbul
Merhaba Değerli üstadlarım,

Hepimizin sağlığı ve sıhhati yerindedir umarım. Şu süreçte riskleri göze alarak çalışmaya mecburuz malesef ki. Yıl sonu yaklaşırken mizan ve hesap kontrolü sırasında ve iş planımda olan bi konu hakkında fikirlerinizi ve yönlendirmelerinizi rica ediyorum. Firmamız 2018 yılında 7144 sayılı kanunla aktifinde bulunan taşınmazlarını yeniden değerlemeye tabi tuttuk ve vergilerini ödedik. 522 nolu hesapta duran bu tutarın Sermayeye ilave edilmesinin işlem ve aşamaları hakkında sizlerin görüşlerini ve fikirlerinizden faydalanmak istiyorum.
 
Merhaba
Ltd.Şti. olduğunu varsayarak yazıyorum.
Bu konuda öncelikle mali müşavir tarafından yeniden değerleme fonunun sermaye artımında kullanılacağına dair rapor düzenlemesi gerekir.
Sonra konuyla ilgili karar alacaksınız.Kararda arttırılan sermayenin "şirket iç kaynaklarından" karşılandığını belirteceksiniz.Mersis üzerinden giriş yaparak,ticaret odasına tescile göndereceksiniz.
Ana başlıklar bu şekilde.
Ayrıca
sayfalarını inceleyiniz.
 
Teşekkürler üstad. A.Ş. öncelike SMMM rapor düzenleyecek daha sonra genel kurulda Sermayeye ilavesi kararı alınacak ve ticaret sicilde tescil ettireceğiz diye süreci anlıyorum.
 
Üst