Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler

kesinlikle belli kitaplardan soru geliyor

ve sorulara o kitaplardan cvp verdiğinizi anlıyor geçiriyolar

bizzat tesmerdeki hocadan duymuştum

denetim ömer duman

hukuk arif kocaman

vergi ateş oktar

maliyet ve muhasebe tesmerin notları

deha çankaya eksik arkadaşlar

soru sayısı 10 değil 4

riskli

Sadece çıkmış sınav sorularını çalışırsanız (son 10 yılın) %99 ihtimalle sınavları geçersiniz. Vakti olanlar varsa çıkmış sınav sorularının yanında Murat yada Deha gibi kurumların ders notlarından çalışırsa garantiler. Çok fazla kafayı yormaya gerek yok. İnanın staj sınavı daha stresliydi. Tabiiki bu benim görüşüm.

selamlar

[Arkadaşım Vergi Hukukundan geçmenin iki yolu var.

Birinci yol : Tüm çıkmış soruları ezberle 2 tane sorun garanti olur. 50 ile geçirirler

İkinci yol : Çıkmış soruların yanında uygulama soruları çözmek. Artık 2 tane uygulama sorusu soruyorlar.Her dönemde o dönemin işlemlerine ilişkin mutlaka 1 soru gelir.

ikinci uygulama sorusu tamamen şansına kalmış. Ne geleceği belli olmuyor.

Benim oldukça boş vaktim var diyorsan Murat dersanesinin vergi notlarını temin edebilirsen çok faydalı olur. Orda zaten hepsi var.

Lütfen küçük harfle yazınız yoksa silinecek.
[/quote]

bende aynı fikirdeyim denklem "deha (veya murat yayınları)+çıkmış sorular= ruhsat" şeklinde kurulur sanırım:) neticede diğer kitaplarda da farklı birşey yazmıyor. kanunlar ortada, satış kaydını kaç değişik şekilde yapabilirsiniz yada bilançoyu? asıl olan çalışmanız gereken konulara çalışmış olmak.

merhaba arkadaşlar ben de mart 2010 yeterlilik sınavına giricem. çalışmaya başladım ilk girişte fins.muh. maliyet, denetim,hukuk vermeyi düşünüyorum. hepsini çalışabilcek yeterli vaktim olmadığından 2 ye böldüm. sinava girmiş arkadaşlara şunu sormak istiyorum. hukuklarda kanun maddelerini aynen yazıyormusunuz yoksa mantığını yazmak yeterlmi?

teşekkürler

aylam ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar ben de mart 2010 yeterlilik sınavına giricem. çalışmaya başladım ilk girişte fins.muh. maliyet, denetim,hukuk vermeyi düşünüyorum. hepsini çalışabilcek yeterli vaktim olmadığından 2 ye böldüm. sinava girmiş arkadaşlara şunu sormak istiyorum. hukuklarda kanun maddelerini aynen yazıyormusunuz yoksa mantığını yazmak yeterlmi?

teşekkürler

Merhaba
Eğer biraz muhasebe bilgin varsa yani işin içinde isen Finansal Muhasebe yi kesin verirsin
O nedenle yanına bi ders daha koy derim...
Analizden de formülleri ezberlersen gerisi çok kolay geliyor. Yani yorum yeteneğine bağlı ezberlemene gerek yok zaten buna imkanda yok .Yorum yapmakda da bişi yok.
Ancak hukuklar çok sıkıntılı mümkün olduğu kadar kitap dili ile yazmanız gerekiyor.
Mantıken yazdıklarına çok puan çıkmaz bilginize...
Başarılar kolay gelsinn ve iyi şanslar

vergi sınavı için çıkmış soruları çözmek yararlı olabilir ama kesin bir çözüm değil bu girdiğim sınavla ilgili eksiksiz çalışmıştım ama bugüne kadar çıkan hiç bi soruda aciz hali ve kdv listesi yoktu ve uygulama sorusunda da fark edemediğim tarih nedeni ile sorum hatalı oldu bu durumda bütün çalışmalarım ve ezberlerim boşa gitmiş oldu bence her ihtimale karşı herşeye bakılmalı ya da insanda birazcık şans olmalı

Lütfen forum kurallarına uyarak küçük harf yazınız. Yoksa silinecek

Arkadaşlar Merhabalar...

Sınava hazırlanan arkadaşlarımın ne kadar stresli ve sıkıntılı olduğunu taaa buralardan hissedebiliyorum:))) yeni ruhsatını almış bir meslektaşınız olarak. Çıkmış sorulara çalışmanın bir çalışma sistemi olmadığını düşünüyorum finansal muhasebe ve maliyet fiilen çalışan arkadaşlarım için çok kolay verilebilecek 2 ders. Birazcık vergi hukuku zorluyor kanunları net bilmeniz gerekiyor ben kanun setlerinden çalışmıştım.Denetim sorularını sakın boş bırakmayın hepsine mantıklı yorumlar yapmanız durumunda bir de bakıyorsunuz ki hiç çalışmadan geçmişsiniz...benim öyle olmuştu:)))ama ne olursa olsun ne kadar çalışırsanız çalışın o sınav döneminde şansınız bol olsun ve sınav komisyonu nasıl yapsakta hiç kimse geçmese gibi bir mantıkla soru sormamış olsun...Sınavı çok büyütmeyin gözünüzde..Hepinize bol şanslar diliyorum...

teşekkür ederiz muhasip58 ama gerçekten ben de vergi hukukundan tırsmaya başladım iki sınavdır veremedim işin tuhaf yanı maliyet muhasebesini iyi yapmama rağmen onu da veremedim yani bu iki dersim kaldı ama çok korkuyorum mart sınavında ikisini de verip kurtulmak istiyorum.Rabbim herkese yar ve yardımcı olsun emek verenler inş.emeklerinin karşılığını alırlar.

ben ilk olarak temmuz-2009 sınavına girdim, ağırlıklı olarak son bi hafta 3 derse çalıştım ve 3 dersi verdim.finansal muhasebe, denetim ve meslek hukuku. finansal muhasebeden geçmiş 3-4 dönemin sorularını çözdüm, meslek ve denetimdende sadece geçmiş dönem sorularının cevaplarını ezberledim. şansım yardım etti , geçmiş yılların soruları çıktı birazda denetimde yorum yaparak bu üç dersi geçtim. Bu sınavlarda çalışmanın haricinde şansında olduğuna inanıyorum , iyi bildiğim yerlerden çıkması benim için şanstı. aralıkta da kalan 4 dersime girdim, hala sonuçlar açıklanmadı malum. Sonuçlarının ne olduğu konusunda pekte tahminim yok. Test değil ki doğru yanlış diyeyim. Sınavlara girecek arkadaşlarıma başarılar diliyorum...

inş.şansın iyaver gider arzuty ben de ilk temmuzda bütün derslere girdim ilkin dört dersi verdim aralıkta üç derse girdim hala açıklanmadı ama vergi hukuku ve maliyetten bekliyorum bu derslerden yine çuvalladım.aslında bir şeyler yaptım ama ufacık hatalar bütün soruları götürebiliyor şansım bana bu dersleri vermeme yardımcı olsaydı belki bu iş biterdi bu sefer ama olmadı çok çalışmakta bir yerde yetmiyor bu belgeyi alacaz inş.emek veren herkes alacak ama sıkıntısı da cabası maliyet muhasebesi için sadece bu ders için kursa gittim bu yüzden bu bir daha kursa gitmeyi düşünmüyorum çok soru çözerek maliyet hallebiliriz sanırım sadece konuları bilmekle olmuyor vergi hukuku görünüyor ki çok geniş tutmak gerekiyor sınavda her şey çıkabiliyor o her konu hakkında bilgili olmak gerek diye düşünüyorum zamanım olsaydı islam çankayanın vergi hukukundan çalışırdım üstelik uygulamalı dili de çok sade her şeyi kapsıyor ama ne yazık ki buna da zamanımız olmuyor o yüzden internetten olsun ne buluyorsam okuyorum. hayırlısı hepimiz için.

Arkadaşlarımın tavsiyeleri ile Cuma günü internetten dehanın yeterlilik setini (kampanya yapmışlar 7 ders kitabına artı olarak 707 soru bankası kitapları vardı oda geldi) ,tesmerin geçmiş yıl çıkmış sınav sorular kitabını ve ne olur ne olmaz diye arif kocamanın hukuk kitabınıda aldım, elimde artı olarak Nalan Akdoğanın maliyeti , orhan sevilengülün turuncu finansal muhasebe kitabıda var temmuz sınavı için pazartesi çalışmaya başlıyorum benim ve forumda sınava girecek herkesin gazası mübarek ola

Arkadaşlar
Aralık 2009 sınavında 7/7 yaptım ;D ;D
Not isteyenler bana mesaj atarsa mail ile not gönderebilirim

ERDUN ' Alıntı:
Arkadaşlar
Aralık 2009 sınavında 7/7 yaptım ;D ;D
Not isteyenler bana mesaj atarsa mail ile not gönderebilirim

nasıl alabiliriz notlarınızı ?

ERDUN bey pm attım notları mailime gönderirseniz sevinirim.herkese başarılar....

Finansal muhasebe için geçmiş yıl soruları çözmek yeterlimi sizce ne dersiniz??(sınava temmuzda giricem finansal muhasebeden geçmiş yıl çözerek başladım işe iyi etmişmiyim :) )

ben finansal muhasebeden son dönemden başlayarak 4-5 yılın geçmiş sorularını çözdüm sadece ve geçtim.notu da bol bence 75 aldım. sizlerede başarılar dilerim.

Arkadaşlar finansala muhasebeyi son 2-3 yılın sorularını çözerek 85 aldım , vergi tecrübe diyelim hiç kitap aç.madan 50 aldım , hukuk notlarım vardı 30 sayfalık onlara 1-2 saat bakarak 50 aldım meslek hukuku dehanınm kitabından 3-4 gün çalışarak 55 aldım denetim 4-5 günlük çalışmayla 66 aldım maliyet 1 çalıştım 18 aldım hocanın notu çok kıt disiplinli çalışmanızı tavsiye ederim analize hiç bakamamıştım 40 aldım .analiz notları olan varsa gönderebilir mi