Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler

aylam ' Alıntı:
Arkadaşlar ilk kez Mart 2010 da sınava giricem.Denetimden çıkmış sorulara baktımda açıkçası gözüm çok korktu konular çok kapsamlı görünüyor. Ve denetimden geçenler nasıl çalışmışlar? Varmı tavsiyesi olan? yada kitap önerebilen? açil cevap bekliyorum arkadaşlar. :(

Ben denetime dehadan çalıştım. 75 aldım. kolay anlaşılır bir kitap. Ben aralıkta verdim. Ama aralık soruları sanırım diğer dönemlere göre daha kolaydı..

kargoyla atabilirmisin maliyet notlarını ? bende sana yollayım elimde hazırlanmış mükemmel notları :)

merhabalar arkadaşlar,
benim vergi için tavsiyeye ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim özellikle vergiden geçen arkadaşlar ne önerir herşey birbirine karıştı şu anda hiçbişey aklıma gelmiyo konular çok olduğu için diğer dersler gibi ezber imkanı da yok acilen yardıma ihtiyacım var...

tuğçe09 ' Alıntı:
merhabalar arkadaşlar,
benim vergi için tavsiyeye ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim özellikle vergiden geçen arkadaşlar ne önerir herşey birbirine karıştı şu anda hiçbişey aklıma gelmiyo konular çok olduğu için diğer dersler gibi ezber imkanı da yok acilen yardıma ihtiyacım var...

Merhaba Tuğçe,

Ben geçtiğimiz Temmuz ayında sınava ilk kez girdim. Askere gideceğim için sayısalları verip sözelleri askerlik sonrasında vermeyi hedefliyordum. Ancak ilk girişte ne de olsa hakkım düşecek diye sözellerin de sınavına girdim. Yanlış anlama, kesinlikle kendimi övmek gibi bir niyetim yok: sınavda sorulan soruyu bildiğin kadarıyla ama net bir şekilde cevaplayıp yorumlarsan komisyon zaten seni geçirecek notu veriyor. Kesinlikle vergi adına hususi bir çalışma yapmadan bu sınavdan 60 alarak geçtim. Belki şans diye yorumlanabilir ama söylediğim gibi farklı konularda fikir sahibi isen ve bunları yazıya dökebiliyorsan seni geçirebilecek bir not alırsın. Bu nedenle, eğer imkanın varsa gundemi meşgul eden vergi konularını kanun metinlerinden okumaya ve bunları kendince aklında özetlemeye çalış. Emin ol hiç dert ettiğine değmeyeceğini göreceksin.

Başarılar...

Arkadaşlar İSMMMO'nun verdiği kaynaklara bakan varmı iyimidir kötümüdür. Ben sadece temel hukuka baktım eksik bilgi var hemde detaylı iyi anlatmamış. Göya oda çıkarıyor bu kitapları ilk defa 2009/5 ve 2010/1 dönemler tesmer kursuna gidenler bu kitapları aldı yeni baskı çünkü kaynak olarak yararlansammı bilemiyorum temel hukuka çalıştım pişman oldu.

arkadaşlar temmuzda sınava giricem, maliyetten kitap önerebilecek olan varmı

slm arkadaşlar

smmm yeterlililik dersleriyle ilgili elinde not olan arkadaşlarım varsa mail adresime göndermelerini rica ederim.

[email protected]

arkadaşlar ben hukukta yeni sgk ile alakalı mutlaka bir soru bekliyorum. sizin bu konudaki düşünceniz nedir? ayrıca elinde bilgisayar ortamında yeni sgk kanunu ile alakalı notları olan varsa lütfen gönderebilir mi?

e-mail adresim [email protected]. çok teşekkürler ve hepimize bol şans 13-14 mat tarihlerinde.

imöz ' Alıntı:

ben de temmuzda girecegim. iki kitap oneriliyor genelde. nalan akdogan'in konu anlatimli kitabi ve yurdakul caldag'in kitabi. ancak bu ikinci kitap konu anlatimi icermiyor, soru cevap seklinde. ben bunu aldim, cok yararli oldugunu dusunuyorum. ilk kitabi incelemedim, bir sey diyemem.

merhaba arkadaşlar...
vergiden sınava girecek arkadaşlara netten önemli bilgilerin olduğu bir adres buldum linki veriyorum beyannameler konusunda özellikle çok yardımcı olacaktır.
http://www.**************/ulusalbasin/haber_oku.php?haber_id=5259
bir sıkıntı olursa yazın yardımcı olmaya çalışırım

merhabalar arkadaşlar,
sizlerden bir ricam olacak,sınava kadar vergi dersi ile ilgili uygulama şekillerini yani hesaplama sorularını gösterirseniz vergiden katılacak olanlara çok faydalı olacagına inanıyorum.
hepinize şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar, ben denetime geçmiş sorular ve islam çankayanın konu anlatımından çalıştım ve islam hocanın kitabı 4\4 soruları yakalamıştı.

Vergidende mart sınavı için açılan konuda ayrıntılı olarak yazdığım gibi kira geliri ve amortisman uygulamalarından en az birisi gelecektir diye düşünyorum.

Maliyet için tesmerin hazırlık kurslarında (özelikle şirinevler) tututlmuş ders notlarından çalıştım çok başarılı bir anlatım var.

Hukuk içinde tek bir kaynak yeterlidir: Tesmer yayını Prf. Arif KOCAMAN temel hukuk bilgisi.

Meslek hukukunu küçümsemeyin kesin geçtim deyip kalanı çok gördüm. 3568 sayılı kanundan kesin bir soru ve çalışma yönetmeliği ile disiplin yönetmeliğini çok iyi öğrenin derim.

Finansal muhasebe için kaynak falan gerekmez direk son 4 sınavın sorularını çözün ve girin.

Analizde ise sade ve net yorum puan getiriyor. Rasyolar çok önemli.

dalyanus ' Alıntı:
imöz ' Alıntı:

ben de temmuzda girecegim. iki kitap oneriliyor genelde. nalan akdogan'in konu anlatimli kitabi ve yurdakul caldag'in kitabi. ancak bu ikinci kitap konu anlatimi icermiyor, soru cevap seklinde. ben bunu aldim, cok yararli oldugunu dusunuyorum. ilk kitabi incelemedim, bir sey diyemem.

soru cevap şeklindeyse oda iyiymiş... bende alıyım onu o zaman,çok teşekkür ederim
diğer derslerden nerelerden çalışıyorsunuz arkadaşlar

Minik ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:
Ben niye meslekten kaldım ya :(

oku oku bitmiyor. Daha hukuk var daha maliyet var :( :(

meslekten herkez kalmış,ben hariç :D

martta geçersin merak etme

maliyetten girecekmisin martta ? ben başvuru yaptım , girmessem hakkım yanıyor mu ?

Gelde bana sor. Senin tuzun kuru gari :D

Hakkın yanar tabi. Gir bence çalışamasanda. Olur da koaly sorarlar geçersin. Zaten ilginç sonuçlar çıkıyor. Yapan kalıyor yapamayan geçiyor :D

Çankayanın kitabı yok bende.

ufffffffff ya bende aynı derslerden kaldım.

tiyooooooooo yokmu arkadaşlarrrrr