Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler

Mart 2009 da Yeterlilik sınavına ilk defa gireceğim. Daha önce sınav deneyimi yaşamış arkadaşlara sorularım olucak. Sınavlarda hesap makinası kullanmak serbest mi? ve Tek düzen hesap planı veriliyormu?

Normal hesap makinası serbest,hesap planı veriyorlar,yanlız en berbatı sınav kağıtları A3 boyutunda çarşaf gibi

alman72 yardımın için teşekkürler

merhabalar
nasip olursa mart-2009 yeterlilik sınavında ilk defa sınava gireceğim
tecrübeli arkadaşlara birşey sormak istiyorum
sınavda çıkmış sorulara baktım genelde hepsi staja başlama sınavına çalışırken karşımıza
çıkmış konular (YOKSA YANILIYOR MUYUM)
staja başlama sınavında bütün dersler tek kitapta toplanıyor ve ayrı ayrı kitaplardan çalışma derdi olmuyor.
ama bitirme sınavında, genelde herkes ayrı ayrı kitaplardan çalışılmasını öneriyor.

bitirme sınavına, staj başlatma kaynaklarından çalışılsa nasıl olur, yada böyle yapmış olan arkadaşlar var mı acaba?

sayın e-seyyah
yeterlilik sınavı test değil klasik staja başlama kitabından nasıl çalışılabilir ki? Bana kalırsa olmaz o teste ağırlıklı bi kitap.
Yeterlilikte illa her derse ayrı kaynak olacak diye bi kayde yok. Sadece bütün derslerin konu anlatımı ve geçmiş yıllarda çıkmış sınav soruları mevcut olan tek bir kitap yeter.
Her derse ayrı kaynak falan hiç gerek yok.

2008'den önce evet yeterlilik için tek kitap yeterdi ama şimdi özellikle bazı derslerden 3-4 kitaptan çalışmak lazım. ama yine de garantisi yok onu peşinen söyleyelim.

merhaba ben henüz staj başlatma sınavına girmedim mart/2009 da gireceğim sınava nasıl daha verimli çalışabileceğim hususunda tavsiyelerinizi bekliyorum...

eda2307 ' Alıntı:
merhaba ben henüz staj başlatma sınavına girmedim mart/2009 da gireceğim sınava nasıl daha verimli çalışabileceğim hususunda tavsiyelerinizi bekliyorum...

merhaba
bu topic yeterlilik yani bitirme sınavı için açılmış
başlatma sınavı için de muhakkak başka başlıklar vardır
başarılar..

merhabalar

benim sınava girmeme daha çok var ama ben şimdiden başlayayım dedim birkaç kitap aldım maliyete çalışmaya başladım ilk önce fakat moralim çok bozuldu bütün derslerden soğudum maliyeti geçen arkadaşlarımızdan ricam en basitten en zora devam edecek bi kaynak önerebilirler mi??

mersin smmm odasından y.m.m.isa karşının ders notlarını isteyin.bence süper bir kaynak.forumda mersinden arkadaşlar varsa sınav öncesi odanın maliyet kursuna mutlaka katılmalarını öneririm.isa karşı çok güzel anlatıyor.

SMMM Yeterlilik Sınavı Kaynakları

Arkadaşlar smmm yeterlilik sınavlarında sınav konuları ile ilgili dersleri hangi kaynaklardan çalışmak daha etkili olur? sınavı kazanan arkadaşlardan bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var mı?

Ynt: smmm yeterlilik sınavı kaynakları

mart sınavına girmiceksen eğer bence o sınav soruları görülmeden bişey diyemem komisyonun değişeceği söyleniyor bizim kitaplar sizin için faydalı olmayabilir

Ynt: SMMM Yeterlilik Sınavı Kaynakları

Merhaba. Ben de Mart sınavına girmeyeceğim ama en azından elimde kaynaklar olsun fırsat buldukçada çalışayım istiyorum. Tavsiye edebileceğin kitaplar varsa memnun olurum. Çünkü Tesmer'in kitaplarında bir sürü hatalar var güvenilir bir kaynak olarak görmüyorum açıkcası.

Sevgi, saygı...

Ynt: SMMM Yeterlilik Sınavı Kaynakları

o zaman bence mali tablolar analizi ve finansal muhasebe çalısın marta kadar.Analiz dersinden formulleri ezlerlemen,z halinde büyük bir yol katedersiniz finansal muhasebeden orhan sevilengülün kitabı var bayağı kalın ama çok faydalı ofisimede koydum :)) Birde tesmerin sitesinde çıkmış soruları çözün marta kadar buları yapın bence.
Bizim çalıştığımız kaynaklar
Maliyet muhasebesi -Yurkakul Çaldağ,Kamil Büyükmirza
Hukuk-Arif Kocaman
Vergi-Kazım Yılmaz
Meslek-Mevcut mevzuat zaten
DEnetim-Ömer Duman
Birde İslam Çankaya var muhasebe dalında çok işinize yarabilir sözel kısımda pek faydalı değilde

arkadaşlar smmmyeterlilik.com diye bir site var. buradan hiç cd alan oldu mu? Olmadıysa sakın almasın.

alman72 ' Alıntı:
Normal hesap makinası serbest,hesap planı veriyorlar,yanlız en berbatı sınav kağıtları A3 boyutunda çarşaf gibi

Yani finansal muhasebe ve finansal toblo analizinde hesap planı veriyorlar öylemi. Ezberlemeye gerek yok öyleyse.

arzuk

finansal tablo sınavında tdhp vermiyorlar.
Muhasebe'de ise;
ben tdhp ezbere biliyordum sadece heyecandan karıştırdığım bazı hesaplara bakmak için kullandım.Yine de zor yetişti.Tavsiyem vermeyeceklermiş gibi ezberleyin inanın sürekli bakmak zaman kaybına neden olur.Ayrıca en bela kısım kebir için teker teket T yapmanız gerkiyor.Sınavda onun da kolay yötemi var.2.Boş bir kağıt isteyin görevlilerden bu kağıtlar kendinden cizgilidir.Siz cetvel alın ve yukarıdan aşağıya boydan boya cizgileri hazırlayın sonra makul seviyede cetvel hesaplamasıyla çzgileri soldan sağa aralarını cizin ve size otomatikman bir sayfa T çıkar bir dehesap sırasına göre 100,101,vs kebirlerin üstüne yazın fakat bazı T'leri boş bırakın çünkü açılış kaydında olmayıp dönemiçi ve sonu işlemlerinde ilave hesaplar için T gerekecektir.Bir de muhakkak bürolarda kullanılan hesap makinalardan götürün.Cep hesap makineleri heyecandan sizi sıkıntıya sokar.Muhasebede bilginizle değil zamanla yarışacaksınız.

Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. İnanın zamanla yarışırken çok işe yarayacak.

Tekrar teşekkür ederim. Herkese başarılar.

Sabretmeyi öğrenin. Gerekirse sabırtaşı olun. Sınav sonuçları için "63 gün daha açıklanmadı" gibi triplere girmeyin. Akıllı olun :)

iyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır. V.Hugo
adaletinden şüpheye düşmeyeceğiniz bir sınav süreci dilerim.