Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler

Arkadaşlar, Arif Kocaman'ın denetim ders kitabı, internette link olarak verilmiş ama ben bulamadım.

Biliyorsanınız yardımcı olur musunuz?

arif kocaman ın hukuk kitabı var.Denetim kitabı olduğu konusunda bilgim yok.Büyük ihtimalle de yoktur.Başarılar.

Ömer Duman olacak herhalde. Kasım sınavı konusunda linkler vardı ama hala duruyormudur bilmem.

Daha başlamadıysanız bir an önce çalışmaya başlayın. Şunun şurasında 1 ay zaman kaldı :)

meraba arkadaşlar meslek hukuku için son değişiklikleri nerden bulabilirim. vergi hukuku ve temel hukuk için kazım yılmaz ve arif kocamanın 2009 baskıları çıktımı vergi hukuku en son 2008 temel hukuk 2007 var ben yenileri çıkar diye bekledim. bu dersler için başka önerebileceğiniz kaynaklar varmı lütfen yardımcı olun

Sınav başlar başlamaz ikinci kağıdı isteyin bir yandan madde yapıp bir yandan diğer kağıda T'leri yaparsanız rahat rahat yetişir.Finansal Muhasebede 1 saat erken çıktım.Vaktim olmasına rağmen bilançoyu yapmadım rahatlıkla geçtim.O nedenle panik yapmayın,bütün işi T'ler bitirir.Bütün maddeleri yapayım T'leri en son yaparım derseniz yetiştirmeniz biraz zor.Saygılar.
Ayrıca sonuçta çıkacak olan kar/zarar rakamı hiç önemli değil.İnanın sınavdan sonra herkes farklı bir rakam bulacak.Bunu hocalarda biliyor ve işlem hatası kabul edip görmezden geliyor. Önemli olan gidişat ve özellikle açılış fişi oluşturma,yansıtmalar,yansıtma kapanışları ve bilanço maddeleri,en önemlileri bunlar.Şunlara dikkat etmenizi tavsiye ederim.
1- Soruda kdv verilmemişse kdv oranını siz belirleyin ve maddeye başlarken örneğin "kdv oranı %10 olarak dikkate alınmıştır" şeklinde bir başlık atarak maddelere başlayın.Kdv verilmedi diye kdv'yi görmemezlik etmeyin.
2- İkili madde kullanmayın tereddüt ettiğiniz maddelerde iki maddeyi aralarına "veya" ekleyerek yapmayın.Yanlışta olsa tek maddeniz olsun.Bu şu anlama gelir bu iki türlüde olur,hangisi yerse :)
3- Madddeki hesap numaralarını çiftli kullanmayın örneğin 770 ve 740 tereddütü yaşıyorsanız 770/740 gibi yazmayın.Birini yazın.
4- Herşey bitince en azından gelir tablosunu oluşturun,bilanço karışık ve zaman istediğinden yapılıp yapılmadığına çok fazla bakmıyorlar.
5- Sonuç rakam ikinci plandadır,en önemlisi gidişattır..

Faydalı olması dileğiyle,Saygılar

twolf ' Alıntı:
Sınav başlar başlamaz ikinci kağıdı isteyin bir yandan madde yapıp bir yandan diğer kağıda T'leri yaparsanız rahat rahat yetişir.Finansal Muhasebede 1 saat erken çıktım.Vaktim olmasına rağmen bilançoyu yapmadım rahatlıkla geçtim.O nedenle panik yapmayın,bütün işi T'ler bitirir.Bütün maddeleri yapayım T'leri en son yaparım derseniz yetiştirmeniz biraz zor.Saygılar.
Ayrıca sonuçta çıkacak olan kar/zarar rakamı hiç önemli değil.İnanın sınavdan sonra herkes farklı bir rakam bulacak.Bunu hocalarda biliyor ve işlem hatası kabul edip görmezden geliyor. Önemli olan gidişat ve özellikle açılış fişi oluşturma,yansıtmalar,yansıtma kapanışları ve bilanço maddeleri,en önemlileri bunlar.Şunlara dikkat etmenizi tavsiye ederim.
1- Soruda kdv verilmemişse kdv oranını siz belirleyin ve maddeye başlarken örneğin "kdv oranı %10 olarak dikkate alınmıştır" şeklinde bir başlık atarak maddelere başlayın.Kdv verilmedi diye kdv'yi görmemezlik etmeyin.
2- İkili madde kullanmayın tereddüt ettiğiniz maddelerde iki maddeyi aralarına "veya" ekleyerek yapmayın.Yanlışta olsa tek maddeniz olsun.Bu şu anlama gelir bu iki türlüde olur,hangisi yerse :)
3- Madddeki hesap numaralarını çiftli kullanmayın örneğin 770 ve 740 tereddütü yaşıyorsanız 770/740 gibi yazmayın.Birini yazın.
4- Herşey bitince en azından gelir tablosunu oluşturun,bilanço karışık ve zaman istediğinden yapılıp yapılmadığına çok fazla bakmıyorlar.
5- Sonuç rakam ikinci plandadır,en önemlisi gidişattır..

Faydalı olması dileğiyle,Saygılar

teşekkürler bilgiler için

HERKESE SLMLAR,
ARKADAŞLAR ÖZELLİKLE YETERLİLİK SINAVLARINA HAZIRLANAN YA DA HAZIRLANIP BİTİRENLER LÜTFEN BU SINAVA NASIL HAZIRLANMAYA BAŞLANMALI VE HANGİ KAYNAKLARDAN YARARLANMALIYIZ..KISA VE ÖZ OLARAK BİLGİ VEREBİLİRMİSİNİZ..KAFAM KARMA KARIŞIK DERS ÇALIŞMAK İSTİYORUM AMA YÖNTEMİ AYARLAYAMIYORUM NASIL Bİ YOL İZLEMELİYİZ..NE YAPMALIYIZ.NERDEN, NASIL BAŞLAMALITIZ...YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..TEŞEKKÜRLER VE BAŞARILAR..

öncelikle sınav konularının hepsini kapsayan tek bir kaynaktan çalışma..maliyet muhasebesini ayrı, finansal tablolar analizini ayrı, hukuk ayrı.. vergi mevzuatınıda kitap olarak değil kanunlardan oku..

çevrenizde tanıdıklarınızda maliyet muhasebesinin açıköğretim fakültesinin yaynladığı kitabı bulabilirseniz daha yararlı olur.. çünkü uzaktan öğretime göre hazırlandığından birçok şeyi maliyet muhasebesi görmeseniz bile oradan kolaylıkla yapabilirsiniz..

Finansal Tablolar Analizi için Nalan Akdoğanın kitabını öneririm.
Hukuk için Arif Kocaman
Denetim Ömer Duman diyorum ama son dönemlerde bu kaynaktaki bilgiler pek sınanmıyor ama yinede öneririm
Finansal Muhasebe..bol bol monografi çözmelisin..

Arkadaşlar ben Temmuzda ilk kez gireceğim bu sınava ama inanın buraya girip , paylaştıklarınızı okumak çok kiyi oldu. Tecrübe şart :) Paylaşan herkese tek tek teşekkürler.
Ve herkese başarılar.

arkadaşlar tesmer yeterlilik hazırlık cd nasıl tavsiye edermisiniz alalım mı hazırlanan var mı?

Ne kadar çalışırsanız çalışın bilmelisiniz; İşiniz Allah'a kalmış durumda. Kasım ve Mart denetim sınavlarını gösteriyor ki şansa da bağlı bu sınav işi..

7 dersi tek seferde verenler için şans diyebilir miyiz? acaba onlar nasıl ve hangi kaynaklardan çalışmışlar?bizlere yol gösterebilirler mi?

arkadaşlar tesmer yeterlilik hazırlık cd nasıl tavsiye edermisiniz alalım mı hazırlanan var mı?

Sn yusufziya,

Tabii ki hiçbir başarı tesadüfe bağlı değildir. 7 de 7 yapan arkadaşlar tabii ki iyi çalışmışlardır ancak Tesmer'in uyguladığı "Geçen dönem zor sormuştum bu dönem kolay sorular hazırlayalım ki geçsinler"
mantığı ile kurgulanan bir dönemde 7 de 7 yapmak diğer döneme göre bittabi çok daha kolay olacaktır.

Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler

Aralıktaki sınava gireceğim ve şimdiden panik oldum.panik olduğum konu çalışacağım kaynaklar.Herkes başka bir şey söylüyor.Gerçekten verim aldığınız daha doğrusu dersi verdiren kaynakları paylaşırsanız çook senineceğim.Şimdiden teşekkürler..

vakkasozkin ' Alıntı:
hiç boşuna cd ile vakit kaybetme

aycaturk ' Alıntı:
Aralıktaki sınava gireceğim ve şimdiden panik oldum.panik olduğum konu çalışacağım kaynaklar.Herkes başka bir şey söylüyor.Gerçekten verim aldığınız daha doğrusu dersi verdiren kaynakları paylaşırsanız çook senineceğim.Şimdiden teşekkürler..
çok geniş soru sormuşsun. hangi dersler mesela?