Sınav başlar başlamaz ikinci kağıdı isteyin bir yandan madde yapıp bir yandan diğer kağıda T'leri yaparsanız rahat rahat yetişir.Finansal Muhasebede 1 saat erken çıktım.Vaktim olmasına rağmen bilançoyu yapmadım rahatlıkla geçtim.O nedenle panik yapmayın,bütün işi T'ler bitirir.Bütün maddeleri yapayım T'leri en son yaparım derseniz yetiştirmeniz biraz zor.Saygılar.
Ayrıca sonuçta çıkacak olan kar/zarar rakamı hiç önemli değil.İnanın sınavdan sonra herkes farklı bir rakam bulacak.Bunu hocalarda biliyor ve işlem hatası kabul edip görmezden geliyor. Önemli olan gidişat ve özellikle açılış fişi oluşturma,yansıtmalar,yansıtma kapanışları ve bilanço maddeleri,en önemlileri bunlar.Şunlara dikkat etmenizi tavsiye ederim.
1- Soruda kdv verilmemişse kdv oranını siz belirleyin ve maddeye başlarken örneğin "kdv oranı %10 olarak dikkate alınmıştır" şeklinde bir başlık atarak maddelere başlayın.Kdv verilmedi diye kdv'yi görmemezlik etmeyin.
2- İkili madde kullanmayın tereddüt ettiğiniz maddelerde iki maddeyi aralarına "veya" ekleyerek yapmayın.Yanlışta olsa tek maddeniz olsun.Bu şu anlama gelir bu iki türlüde olur,hangisi yerse

3- Madddeki hesap numaralarını çiftli kullanmayın örneğin 770 ve 740 tereddütü yaşıyorsanız 770/740 gibi yazmayın.Birini yazın.
4- Herşey bitince en azından gelir tablosunu oluşturun,bilanço karışık ve zaman istediğinden yapılıp yapılmadığına çok fazla bakmıyorlar.
5- Sonuç rakam ikinci plandadır,en önemlisi gidişattır..
Faydalı olması dileğiyle,Saygılar