Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler

Selamun aleykum. Bu konunun başında bahsedilen "kayamert" arkadaşımızın notları forumda var mı ? Nasıl ulaşabiliriz kendilerine?

asliyz ' Alıntı:
Vergi dersi için Kazım Yılmaz - Türk Vergi Hukuku kitabını tavsiye ediyor musunuz ? İçinde Uygulama var mı ?

Uygulama olan başka bir kaynak önerir misiniz ?

(Aralık 2009 sınavı için)
Bence kazım yılmaz iyi bir kaynak bana yeterli geldi.

stajyer 2007 kazım yılmazın kitabında uygulama soruları varmı ?

DOĞA2758 ' Alıntı:
stajyer 2007 kazım yılmazın kitabında uygulama soruları varmı ?
Her konuda uygulamalı anlatım yok. Ama bu sınavda inşaat sorusuyla ilgili uygulama Kazım yılmazın kitabında vardı.

cevabın için teşekkür ederim , kazım yılmaz ve deha nın kitabı vergi için en uygun olanı galiba

Arkadaşlar
DENETİMe muhakkak ömer duman dan çalışın başka kaynaklardan da yararlanın tabii.
ben iki kere hikaye gibi okudum. sonra özetledim. sınavdan 83 almışım. bence çok yararlı şiddetle tavsiye ederim.

MALİYETte bol bol örnek çözmeden sınav geçilmez. bir soruyu bakarak çözün. sonra bakmadan çözün. ertesi gün tekrar çözün. çok faydasını göreceksiniz. sınav eanasında ah sunu yapmayı unuttum bunu atlamışım demezsiiz. yanlış bile olsa soruyu çözün her aadım puan getiriyor.

herkese başarılar dilerim.
Allah Yardımcımız olsun.

Finansal Muhasebe, Analiz ve Maliyet Muhasebesi için İslam Çankaya'nın yeterlilik için olan kitabını tavsiye ederim. Başka hiçbir kitaba bakmayın. Denetimde bu kitapta var ama işe yaramaz. Denetim için de Ömer Duman ama kitabı özetleyip ezberleyecekseniz. Çünkü son dönemlerde bu kitaptan 60-70 puan civarı geliyor. Ben o 70 puanı kaçırmam diyorsanız sadece Ömer Duman yeterli. Aynı şey hukuk içinde geçerli Arif Kocamının kitabı sgk açısından güncel değil ve artık ancak 60-70 puanlık soru bu kitaptan geliyor. Ama başka kitapta tavsiye etmem. Gene aynı şekilde sorulacak o 70 puanı kaçırmam şeklinde çalışmak lazım.

Arkadaşlar tek dersim maliyet kaldı. 50 alsam yetiyor fakat gözümde dağ gibi büyüyor. Bir şeyi yarım bilmek kadar kötü birşey yok. Baştan başlasam sıkılıyorum ortadan başlasam anlamıyorum. Daha önce bu dersten geçen arkadaşlar kaynak önerebilir mi? Şu işten kurtulmamı sağlayacak her türlü tavsiye için şimdiden teşekkürler.

servers ' Alıntı:
Arkadaşlar tek dersim maliyet kaldı. 50 alsam yetiyor fakat gözümde dağ gibi büyüyor. Bir şeyi yarım bilmek kadar kötü birşey yok. Baştan başlasam sıkılıyorum ortadan başlasam anlamıyorum. Daha önce bu dersten geçen arkadaşlar kaynak önerebilir mi? Şu işten kurtulmamı sağlayacak her türlü tavsiye için şimdiden teşekkürler.

Ben hep aynı kaynağı öneriyorum. Kendim iki kaynaktan çalıştım deha maliyet birde Yurdakul Çaldağ'ın kitabı.
Dehanın kitabından konuyu okuyup öğrenip basit iki üç örnek çözüp Yurdakul hocadan daha kapsamlı örnekleri çözdüm. Neticede ilk sınavda kazandım. Ki ben maliyetten çok çok iyi bir öğrenci değildim.

:) Benim tavsiyemdir, herkesin çalışma tarzı farklıdır elbette bilginize...

servers ' Alıntı:
Ben İslam çankaya ve yurdakul çaldağ'ın kitabına çalışarak ve kitaptaki soruları tamamını çözerek hazırlandım. Maliyetten bol soru çözmekte fayda var. Yanlızca okumakla olmuyor.

Arkadaşlar öneriler için teşekür ederim. Yurdakul Çaldağ'ın kitabı konu anlatımlı mı yoksa sadece soru ve çözümleri mi var? Kitabın adı Maliyet-Yönetim Muhasebe Uygulamaları mı? Bu kitap 2000 basımı. Maksat yanlış kitap almayayım.

Başka kaynağa bence gerek yok adrese teslim tavsiye ben yaptım fayda gördüm ;D

Denetim ------------------ Ömer Duman

Vergi ---------------------- Nurettin Bilici
2 ayrı kitap daha var bende en faydalısı budur

Muhasebe ---------------- İbrahim Lazol

Maliyet ------------------- İbrahim Lazol

Finansal Tablolar -------- Üniden kalan bir kitabı çalıştım ama İbrahim Lazolun varsa tavsiye ederim özellikle muhasebe ile ilgili derslerde kesinlikle İbrahim Lazol diğer kitaplarıda aldım çalıştım 6 7 tane muhasebe kitabım var kesinlikle İbrahim Lazol

Temel Hukuk ------------- Arif Kocaman

Meslek Hukuku ----------- Oda sayfasından kanunları yönetmelikleri indirdim çalıştım 25 30 sayfa tutuyor güncel not bulursanız ek olarak çalışmakta fayda var

Kesinlikle internetten not indirip sadece bu notlara çalışmayın başarısız olursunuz derslere önem verin kitap alıp çalışın sadece notla olmaz ama kitaplara ek olarak notlar faydalı olabiliyor notları destekleyici olarak bende çalıştım

İslam Çankaya Sarı kitap yeterli değil ama diğer kitapları destekleyici olarak kullanılmasında fayda var sadece onda bulduğum bilgiler vardı sorularda yanlış bilgiler çıkabiliyor ama staja başlama için mavi çift kitabını tavsiye ederim bende o kitapla kazanmıştım

Yurdakul hocanın kitabını ben çalışamadım açıklayıcı değil

Nalan Akdoğanın kitabı çok ağır

Yalnız bu tavsiyelerin geçerli olabilmesi için kesinlikle önceki yıllarda çıkan soruların tamamını mutlaka çözün bu çok önemli

Bütün SMMM adayı arkadaşlara başarılar dilerim ;D

Nurettin Bilici'nin kitabı hakkında bilgi verir misiniz? Kurumlar,Gelir Vergisi vb..dahil mi, uygulama var mı ?

Teşekkürler

carihesap ' Alıntı:
Başka kaynağa bence gerek yok adrese teslim tavsiye ben yaptım fayda gördüm ;D

Denetim ------------------ Ömer Duman

Vergi ---------------------- Nurettin Bilici
2 ayrı kitap daha var bende en faydalısı budur

Muhasebe ---------------- İbrahim Lazol

Maliyet ------------------- İbrahim Lazol

Finansal Tablolar -------- Üniden kalan bir kitabı çalıştım ama İbrahim Lazolun varsa tavsiye ederim özellikle muhasebe ile ilgili derslerde kesinlikle İbrahim Lazol diğer kitaplarıda aldım çalıştım 6 7 tane muhasebe kitabım var kesinlikle İbrahim Lazol

Temel Hukuk ------------- Arif Kocaman

Meslek Hukuku ----------- Oda sayfasından kanunları yönetmelikleri indirdim çalıştım 25 30 sayfa tutuyor güncel not bulursanız ek olarak çalışmakta fayda var

Kesinlikle internetten not indirip sadece bu notlara çalışmayın başarısız olursunuz derslere önem verin kitap alıp çalışın sadece notla olmaz ama kitaplara ek olarak notlar faydalı olabiliyor notları destekleyici olarak bende çalıştım

İslam Çankaya Sarı kitap yeterli değil ama diğer kitapları destekleyici olarak kullanılmasında fayda var sadece onda bulduğum bilgiler vardı sorularda yanlış bilgiler çıkabiliyor ama staja başlama için mavi çift kitabını tavsiye ederim bende o kitapla kazanmıştım

Yurdakul hocanın kitabını ben çalışamadım açıklayıcı değil

Nalan Akdoğanın kitabı çok ağır

Yalnız bu tavsiyelerin geçerli olabilmesi için kesinlikle önceki yıllarda çıkan soruların tamamını mutlaka çözün bu çok önemli

Bütün SMMM adayı arkadaşlara başarılar dilerim ;D

vergi uygulamaları ile ilgili malesef yeterli kaynak yok uygulamayı ben oda sayfasından ve çeşitli yerlerden indirdiğim geçmiş yıl soru ve cevaplarından çalıştım çok uğraşmıştım tam hatırlamıyorum hangi kaynaklarda sorularla ilgili konuları bulduğumu vergi ve maliyet muhasebesini beraber çalıştım uygulama bulmak için bende bu şekilde hallettim şans oldu bildiğim uygulama sorusu geldi ama Nurettin Bilici forumlarda adı geçen 4 5 kitap arasında en basit anlatımlısıdır uygulamayı Nalan Akdoğan veya Abdurrahman Akdoğandada bulamazsınız ama Nurettin Bilicide çeşitli uygulama örnekleri vardır diğer kitapları bilmiyorum

mrb ben yeni üyeyim smmm yeterlilik için odanın kursunumu tvsiye deiyorsunuz yoksa dehanınmı bana ayrıca ders notlarını gönderirimisiniz lütfen hemen cvb vermenisi isterim.şimdikten teşekkür ederim.

ELİF2511 ' Alıntı:
mrb ben yeni üyeyim smmm yeterlilik için odanın kursunumu tvsiye deiyorsunuz yoksa dehanınmı bana ayrıca ders notlarını gönderirimisiniz lütfen hemen cvb vermenisi isterim.şimdikten teşekkür ederim.

Bana soruyorsanız eğer ben kursa gitmedim bilmiyorum

Not konusundada yardımcı olamam hepsini pc den sildim

En iyi not insanın kendi çıkardığı nottur. Tavsiyem burada önerilen kitapları alıp kendiniz not çıkarmanız.

kater ' Alıntı:
En iyi not insanın kendi çıkardığı nottur. Tavsiyem burada önerilen kitapları alıp kendiniz not çıkarmanız.
Çok doğru.Not hazırlarken işin büyük kısmını halletmiş oluyorsunuz.

Henüz kimse sınav havasına girmedi galiba. Forum ilerlemiyor. Maliyet maliyet diyorum başka birşey demiyorum of off >:(

arkadaşlar hukuk arif kocaman ın son kitabında son değişiklikler varmı.. ayrıca kitabı eskişehirdeki kitapçılarda bulamadım internetten almak gerekiyor..