Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler

ugur6666 ' Alıntı:
odaların kursu para tuzağı...

Selam,
Lütfen üzerinize alınmayın ancak odanın kursları bir anlamda tekelinde tutması eleştirilebilir o ayrı bir konu. Ancak bu başlık altında odanın kursları hakkında ikinci kez "yetersiz" yaftasını gördüğüm için yazmak mecburiyeti his ediyorum. Siz hangi odaların kurslarına gidiyorsunuz bilmiyorum. Ancak ben İSMMMO'nun kursuna gidiyorum. Ve gerek sınav için ve gerek ise (ki bu bence sınavdan daha önemli) uygulama için oda kurslarında dışarıda elde edemeyeceğiniz imkanlar sunulmaktadır. Bunu özel kursların temin etmesi söz konusu olamaz.
- Oda kurslarında meslek örgütünüz ile sıcak bir ilişki içinde olursunuz,
- Ders verenlerin mutlaka hatrı sayılır bir akademik ünvanı yada iş tecrübesi vardır,
- Oda kursları katılımcılarına bir vizyon edindirir,
- Özel dershanelere 1.600 TRY verince "tuzak" olmuyor da odaya 1.100- TRY verince mi tuzak oluyor ?
Fazlaca uzatmak istemiyorum ancak son tahlilde ben son derece memnunum odanın kursundan. Lütfen seçim aşamasında olan arkadaşları da bu tür genelleyici ifadeler kullanarak gerek odaya ve gerek ise mesleğe karşı soğutmayalım.

Ben de Ankara odasının kursuna gittim. Hocalar gayet iyi niyetli bir şekilde birşeyler vermeye çalışıyorlar. Ancak ders saatlerinin azlığı sebebi ile tek başına kursun yeterli olmasına imkan yok. Mutlaka kursun haricinde kişin kendisininde çalışması lazım. Benim zamanımda 600 küsür liraydı, hiçbir beklentim olmadan sadece staj sürem kısalsın diye gitmiştim fakat faydasınıda gördüm. Param boşa gitti diye düşünmedim.

emirzabey ' Alıntı:
ugur6666 ' Alıntı:

Selam,
Lütfen üzerinize alınmayın ancak odanın kursları bir anlamda tekelinde tutması eleştirilebilir o ayrı bir konu. Ancak bu başlık altında odanın kursları hakkında ikinci kez "yetersiz" yaftasını gördüğüm için yazmak mecburiyeti his ediyorum. Siz hangi odaların kurslarına gidiyorsunuz bilmiyorum. Ancak ben İSMMMO'nun kursuna gidiyorum. Ve gerek sınav için ve gerek ise (ki bu bence sınavdan daha önemli) uygulama için oda kurslarında dışarıda elde edemeyeceğiniz imkanlar sunulmaktadır. Bunu özel kursların temin etmesi söz konusu olamaz.
- Ders verenlerin mutlaka hatrı sayılır bir akademik ünvanı yada iş tecrübesi vardır,
- Özel dershanelere 1.600 TRY verince "tuzak" olmuyor da odaya 1.100- TRY verince mi tuzak oluyor ?
Fazlaca uzatmak istemiyorum ancak son tahlilde ben son derece memnunum odanın kursundan. Lütfen seçim aşamasında olan arkadaşları da bu tür genelleyici ifadeler kullanarak gerek odaya ve gerek ise mesleğe karşı soğutmayalım.

arkadaşım sen istanbul odasından ankara odasından bahsediyosun... bende bunların dışındakilerden bahsediyorum.. şunu belirtiyim odalar üniversitelerden ilgili derslerin hocalarını buluyorlar gelen hocalar genelde sınavda ne çıkar ne çıkmaz takip bile etmiyor mevcut konuları anlatıp geçiyorlar... zaten ankara istanbul gibi illerdeki arkadaşlar bu açıdan çok şanslı görüyorum.. özel dershaneleride savunmuyorum ankara istanbul vs. dışındakiler de yetersiz .. örnek olarak eskişehirde giden arkadaşların %90 ı memnun kalmamışlardır.. demek istediğim başarı ve konsantre olma çok düşük kalıyor

emirzabey ' Alıntı:
ugur6666 ' Alıntı:

Selam,

Bazı derslerde,farklı dönemlerde farklı hocalar gelmekte.Eğer amaç sınavda yardımcı olmak ise belli başlı derslerde diğer kurslardan çok çok iyi hocalar mevcut.Finansal muhasebe,maliyet muhasebesi ve vergi dersleri için bu kursa gidilir ancak analiz,denetim,ve diğer hukuklar için aynı şeyleri söyleyemem.Analiz ve hukuk derslerine farklı hocalar gelmekte ve bizim şansımıza gelen hocalar gerçekten çok vasattı özellikle de analiz hocası ki bildiğime göre o hoca daha girmiyormuş derslere.
Maliyeti hiç bilmeyen biri gitsin mustafa hocayı dinlesin.İlla sınav için değil eğitim niteliğinde bile hiçbiryerde bulamayacağınız bir muhterem bence.

En kötü kurs eğitimi, evde yapılan en iyi çalışmaktan daha iyidir. Kursta aylar öncesinden ders çalışma moduna giriyo insan. Kursta az veya çok insanlar elinde bulunan bilgilerini paylaşmaya çalışıyolar 2/3 ay boyunca her gün veya her hafta sonu ders mi çalışabilecek çoğu arkadaşımız. Kursa gidince mecburen bi ders çalışma programına girecek. Son 1 ay son 2 hafta ders çalışmaya başlayan arkadaşlar kesin kursa gidin. 5/6 ay önceden derse çalışmaya başlayan arkadaşlarıma sözüm yok azınlıktalar zaten bu şekilde ders çalışanlar. Şartlar ve çalışma ortamımız buna çok müsait olmadığına göre kursu şiddetle tavsiye ederim. İmkanı olan gitsin.
Ben kursa gittim 4 derse evde şiddetle çalıştım 1 ders için ekstra eğitim aldım (maliyet muh) 2 derse kurs döneminde hocaların anlattıklarından başka hiççççççç bakmadım evde de hiç çalışmadım sonraki sınava bıraktım ama tamamını ilk sınavda geçtim. Gökten inmedi o bilgiler kursta verilen bilgilerden yaptım da geçtim.
bizimki acizane tavsiye arkadaşlar mümkünse gidin bilginin azı çoğu olmaz. Kurs için şu an geç kalındı gelecek için erkenden müracaatta bulunun kalan dersler için. İyi çalışmalar...

emirzabey ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:
Yanlış mı doğru mu bilmem ama odanın kursları çok yetersiz. Gidince zaten göreceksiniz. Mutlaka başka kaynaklardaki sorularıda çözmelisiniz.

Hangi odanın kursuna gidiyorsunuz bilmiyorum ancak, ben İSMMMO'nun kursuna gidiyorum ve yetersizlik konusunda düşüncenize KESİNLİKLE katılmıyorum.

İstanbul Şirinevler birimindeydim. Odanın kursları sınava yönelik bir eğitim değil. Yetersizden kastım bu. Hoca geliyor anlatıyor gidiyor. Sınava odaklamıyor öğrencileri. Özel kursların farkını siz de biliyorsunuz. Tartışmaya gerek yok. Her hafta sonu deneme sınavına gireceğini bilerek ders çalışmamak mümkün mü ? Odanın kursunda bu zorunluluğu hissetmiyorum/z.
Ama şunu söyleyebilirim. Odanın kursunda gelen hocalar, belki bir daha hiç bir yerde ders alamayacağımız kaliteli kişiliklerdi. Bittiğinde üzülmüştüm bile. Yani hocaları kesinlikle kıyaslamıyorum. Şikayetim sistemden...

Selametle kalın...

sınav listeleri ne zaman açıklanır arkadaşlar. bi de ben çalışamadığımdan ötürü vergi hukuku ve temel hukuk derslerinden sınava girmeyeceğim, benim için bi problem olur mu bu sınavlara girmiyor olmam.

beyza ' Alıntı:
sınav listeleri ne zaman açıklanır arkadaşlar. bi de ben çalışamadığımdan ötürü vergi hukuku ve temel hukuk derslerinden sınava girmeyeceğim, benim için bi problem olur mu bu sınavlara girmiyor olmam.

Niye girmiyosunuz ki girin bildiğiniz bir konu vs bişeyler çıkar ben de sizin gibi aynı bu 2 derse çalışmadım konuları çok geniş olduğunu bahane ederek bir sonraki sınava bıraktım ilk girişim olduğu için hepsinin ücretini mecburen yatırdım hepsine girmek mecburi olduğu için girdim. Gördüğüm bildiğim konular çıktı sınavda yaptım ve geçtim.
Bu dönemlerde sınava girecekler mutlaka tüm sınavlara katılsınlar bence sınavı zor tutmaları gibi bir lüksleri yok emin olun. 2 yıl staj yapanlar kesinlikle 5 sınav döneminde bitirememeleri gibi bir durumları olmayacak çok az zorlayın kendinizi. Sonra anlarsınız ne demek istediğimi. Sonra sınavda bildiğiniz konu vs çıkar keşke demenin bedeli ders ücretini yatırmamak olmasın. Ders ücretini yatırıp geçemeyince mi daha çok üzülürsünüz yoksa sınava katılmayıp çıkan sorular yapabileceğiniz sorular çıkarsa mı daha çok üzülürsünüz. İyi çalışmalar...

arkadaşlar aralık sınavının zorluk derecesi sizce nasıl olur... maliyet ve vergi hakkında özellikle düşünceleriniz neler.... maliyet temmuzda bilindiği gibi cok itiraz oldugundan ve kalan cok oldugundam cok zorlamayacaklarını söyleyenler oldu... vergi de kaln cok olmadı sanırım... sizce vergi zorluk derecesi ne olur... ve vergide güncel cıkabilecek konu başlıkları sizce neler olabilir.....

Arkadaşlar .Tesmerin yayınladığı genelgeye göre ilk defa sınava girecekler için ,paramızı yatırsak bile sınava girmezsek sınav hakkımız saklı kalacakmış.

Vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.Bazı yanıtsız mesajlarda bilgilendirme yaparsanız çok güzel olacak.

Ynt: Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler VERGİ HUKUKU

Arkadaşlar VErgi hukukunda...

5811 Sayılı Varlık Barışı kanunu ve genel tebliğine göz atmakta fayda var.

güncel soruyorlar bi gözatmak lazım.

Başarılar Allah cc yardımcınız olsun

vergi hukuku için:

*193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun mülga 32 nci maddesini (AGİ) gözden geçirin, uygulamalı olarak kıst dönemli çözüme dikkat edin. Yıl başında asgari ücret 666.00 10.ayda asgari ücret 693,00 - kişi 10.ayda çalışmış diye bir bilgi ile karşınıza gelebilirler kanunu okuyunca aklınızda kalır bildiğiniz bir ayrıntıyı sınav anında heyecandan karıştırmayın.

*5811 Sayılı Varlık Barışı kanununu gözden geçirin. uygulama olarak şöyle karşınıza gelebilirler. 2005-2006-2007-2008 için bilgi vereceklerdir. 2008 yılının varlık barışı kapsamına girmeyeceğini unutmayın.

Meslek hukuku ve denetim haricindeki derslerden ne biliyosanız yazın soruyla alakalı bilgiler verin. cevabını istemediği bir bilgi dahi olsa (yarım yapabileceğiniz soruda) soru ile ilgili bilgileri yazın. Soruyu okuyan kişi bu kişi bu konuda bilgi sahibi olup olmadığınıza göre not verecektir. Tam bildiğiniz soruda çok ayrıntıya girmenize gerek yok zaten. Meslek hukuku ve denetimde siz ne yazarsanız yazın, onlar zaten yazdığınızdan sizin ne kadar bildiğinizi direkt olarak anlıyo çok yazmakla az yazmak bişeyi değiştirmiyo onların istediği belli kelime ve cümleler vardır onlar varsa cevaplarınız içinde notu alırsınız yoksa 1 soruya 1 sayfa cevap yazın çok bişey değişmez. şimdiden iyi bayramlar iyi çalışmalar...

vergi barışıyla ilgili tam olarak nasıl bir soru gelebilir.... ben şöle bir okudum ama pekbişey anlamadım... aklımda kalan %5 lik bir oran uygulamasu..... nasıl bir uygulama olabilriki...

nur@L ' Alıntı:
vergi barışıyla ilgili tam olarak nasıl bir soru gelebilir.... ben şöle bir okudum ama pekbişey anlamadım... aklımda kalan %5 lik bir oran uygulamasu..... nasıl bir uygulama olabilriki...

soru* a) 5811 sayılı varlık barışı ... kısaca açıklayınız.
b) varlık barışından yararlanacak kişinin bildirimleri aşağıdaki gibidir kişinin varlık barışından ödeyeceği tutar ne kadardır hesaplamalarıyla birlikte yazınız.
2005 - 110.000
2006- 120.000
2007-140.000
2008- 150.000

varlık barışına 2008in girmediğini atlamayın...
varlık barışı kapsamına girilmesi için vergi incelemesine başlanmaması gerekir. vergi incelemesi başlanmış ise (2006/2007 defter ve belgelerinizi şu tarihe kadar daireye ibraz ediniz diye dilekçe daireden onaylanmışsa) varlık barışından yararlanamazsınız. bu bilgileri kanun metnine uygun yazarsanız iyi olur.

Arkadaşlar;

SMM staja başlama sınavına interaktif cd/dvd setlerinde çalışan arkadaşlarımızın hangi seti kullandıklarına yönelik tavsiyelerini bekliyorum.

tüm arkadaşlarıma başarılar dilerim.

Öncelikle Aralık 2009 smmm yeterlillik sınavlarına girecek olan arkadaşlara başarılar dilerim. Her dönemde olduğu gibi bu dönemde de sınavlarla ilgili bir çok soruların ve kaygıların olduğu (özellikle sınava ilk kez katılacak olan arkadaşlarda biraz daha fazla) apaçık ortada. Sınava birkaç gün kalmışken bunların hepsini bir kenara bırakıp, elinizden geldiğince bulabildiğiniz kadar soru (geçmiş dönemlerde çıkmış sorulara muhakkak bakın, özellikle de maliyet muh. ve finansal analiz) bulup onları çözün, Muh. Denetimi ve Vergi Hukuku derslerinde biraz zorlanabilirsiniz ama vergi hukukunda muhakkak güncel, bu dönemle ilgili konulara bakın (örnek KVM'ndan indirilecek indirilmeyecek giderler gibi), Muh.Denetimi için de okumaktan başka yapabileceğiniz hiçbir şey yok, Temel Hukuk Arif Kocaman'ın kitabını bir kez okumanız yeterli olur, staj başlatmadan bir çoğunu hatırlayacaksınız zaten, Meslek Hukuku genelde hep aynı şeyler sorulur (son yasayla çıkan değişikliklere de bakarsanız yeterli ). Sınavlara girmemezlik kesinlikle yapmayın ve geçeceğinize inanarak bütün sınavlarınıza girin arkadaşlar (ben iki derse hiç çalışmadığım halde girmiştim ve hepsini geçmiştim), sınav günü kimseye kulak asmayın ve kendi bildiğinizi yapın, cevap kağıtlarınızıda düzgün tutmanızda fayda var.
Unutmayın ki sizler staja başlatma sınavını geçerek zaten bu işin büyük bir kısmını halletiniz ve bu sınavlarıda aynı şekilde halledersiniz. Sınavlarınızda tekrar başarılar dilerim..

SLM Arkadaşlar bu ders notlarını temin edersek süper olur.

Herkese başarılar arkadaşlar. Acizane tavsiyem sınav salonunu sınav sonuna kadar kullanın erken çıkayım da gideyim düşüncesi içinde olmayın. Dünyanın sonu da değil nasıl olsa, bu sınavı vereceksiniz; binde bir kişi belki normal hakkında bitirememiştir.

*Boş soru bırakmayın cevabını bilmiyosanız dahi soruyla alakalı bilgiler verin.

*lütfen soruyu dikkatli okuyun genelde bildiğiniz sorularda ve derslerde başınıza gelebilir. Başka soru soruyorlar diye yanlış cevap vermeyin kaç tane arkadaşımın başına geldi. Aşırı motivasyonla birlikte stresten kaynaklanıyor.

*SAKİN olun SAKİN olun SAKİN olun...

Allah yardımcınız olsun kolay gelsin başarılar...