Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler

arkadaşlar birde elimde islam çankaya yeterlilik kitabı kaldı 30 tl ye satıyorum almak isteyenler kargo bana ait

islam çankayanın kitabını satmayı bırak arkadaşım çöpe at kimsenin başını yakma..

arkadaşlar ben yeterlilik sınavına gireceğim elinizde bulunan ders notlarını [email protected] adresine gönderirmisiniz? teşekkürler

Merhaba arkadaşlar.vergi hukuku için murat yıldızın notları yeterli olurmu?sayfa sayısı çok az ama geçmiş yıl sorularının hepsi o notlardan çıkmış????

Selamlar
Tüm Yeterlilik Sınavına Girecek olan ve bu yolda olan arkaşlarıma başarılar dilerim.

Vergi Hukuku sınavında güncel olan bir soruyu mutlaka soruyorlar bu konuya dikkatiniz çekmek isterim.

Örneğin Mart Sınavlarında Gelir Vergisi Matrahının Hesaplanması, Temmuz Sınavlarında Mali Tatil Uygulamaları gibi Sınav dönemine yakın tarihlerle ilgili sorular gelmektedir.

Finansal Muhasebe Sınavına Girecek Olan Arkadaşlar biliyorsunuz ki bu sınavın süresi diğer sınavlara göre iki kat daha fazla olarak verilmektedir. Ayrıca bu sınavda size 5 sayfalık bir cevap kağıdı verilmektedir.Bu Cevap Kağıdının büyük bir bölümü Yevmiye Defteri şeklindedir. Sınavdaki sıkıntı verilen sürenin yetmemesidir.Sınava giren birçok kişi ilk 1,5 saatte çok fazla zaman kaybetmektedir.Bu yüzden sizlere tavsiyem bir yevmiye defteri örneği bulup daha önce sorulmuş sınav sorularını sürelere uygun olarak pratik yapmanızdır.

smmmyağmur ' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar.vergi hukuku için murat yıldızın notları yeterli olurmu?sayfa sayısı çok az ama geçmiş yıl sorularının hepsi o notlardan çıkmış????
Vergi Hukuku çok geniş bir alanı kapsamaktadır. Ancak Şunları Öğrenmeden Sınava Girmemelisin!
Kdv Oranları Liste 1 , Liste 2, Liste 3
Kurumlar Vergisi Kanuna Göre Gider Yazılamayacak Harcamalar
Gelir Vergisi Kanunua Göre Gider Yazılamayacak Harcamalar
Kdv Kanuna Göre İndilemeyecek Kdv ler.
Mali Tatil Süreleri , Hangi beyannameleri hangi süreler itibariyle kapsamaktadır.
Kurumlar Vergisi Kanunu İstisnaları ve İndirimleri
Gelir Vergisi Kanuna göre Matrahın Hesaplanması ( Kira, Ücret,Serbest Meslek, Deper Artış, Menkul Sermaye ile ilgili birden fazla gelirin matrahının istisnalardan yararlanma hükümlerin göre uygulanması)

7 de 7 ders verirsek ortalama yine dikkate alınıyormu acaba bileen varmı ? yani ilk girişte hepsinden 50 alsak geçebiliyormuyuz acaba

deli gibi stresliyim 2 aydan daha az kaldı üstatlar tecrübeliler bu iki ayda ne yapsam ne yapsam sanki aklımda hiç bir şey yokmuş gibi geliyor her şey boş gibi ?

Emek veren herkese şans diliyorum.. İnşallah bildiğiniz yerlerden çıkar sorular... Temmuz/2012 gelde biz de bitirelim şu işi.

sametozkurt ' Alıntı:
herkese selam bir bilgi rica ediyorum da yardımcı olursanız sevinirim...
1 ocak 2010 tarihi itibariyle stajım başlamış, 31 aralık 2012 de de bitecektir. Stajımın son 3 ayında istanbul s.m.m.m odasının düzenleyeceği "yeterlilik sınavı" kursuna katılmam halinde "aralık 2012 başında" yapılacak olan stajer yeterlilik sınavına girebilir miyim?
saygılar...

yüksek lisans mı var staj süresi 3 yıl ya

Kurs öneren var mı?

kubil ' Alıntı:
sametozkurt ' Alıntı:
herkese selam bir bilgi rica ediyorum da yardımcı olursanız sevinirim...
1 ocak 2010 tarihi itibariyle stajım başlamış, 31 aralık 2012 de de bitecektir. Stajımın son 3 ayında istanbul s.m.m.m odasının düzenleyeceği "yeterlilik sınavı" kursuna katılmam halinde "aralık 2012 başında" yapılacak olan stajer yeterlilik sınavına girebilir miyim?
saygılar...

yüksek lisans mı var staj süresi 3 yıl ya
Odanın Düzenlediği Kurslar stajdan sayılmaktadır ve staj süresini kısaltmaktadır.Daha detaylı bilgi için www.ismmmodasi.org.tr ye bakınız.

KEMALİST ' Alıntı:
Kurs öneren var mı?

Zayıf olduğunu düşündüğün derslerden girebilirsin. Kurslar belli bir disiplinde çalışmanı sağlar, Sınava daha iyi konsantre olmanı sağlar, riskleri azaltır. Eğer evde oturup kendi kendine yeterli vakit ayıramıyorsan kesinlikle bir kursa gitmeni öneririm.

Kurs olarak İki dersane var Murat ve Deha ben Murat a gitmiştim ama Dehanın başarı oranı daha iyi diye duydum. Deha Smmm kurslarına çok önem veriyormuş.

Başarılar

MMMMM ' Alıntı:
7 de 7 ders verirsek ortalama yine dikkate alınıyormu acaba bileen varmı ? yani ilk girişte hepsinden 50 alsak geçebiliyormuyuz acaba

Evet ortalama dikkate alınıyor ancak 7 dersin değil Staj uygulamasından alacağın puan da ortalama da dikkate alınıyor.

Ama bence ortalamayı çok fazla kafana takma! 50 lik değil 70 lik hazırlanmaya çalış! Zaman ayıramıyorsan dersleri böl ama 70 lik çalış 50 lik çalışmayı düşünürsen bütün dersleri yakabilirsin.

2010 Temmuz sınavında 7de 7 yle yeterlilik sınavını verdim. Sınava girmeden önce neredeyse tüm derslerden kalacağımı düşünüyordum, Çünkü hiç çalışamamıştım. Sizlere önerim deneyimlerinizde uyguladığınız pratikleri sınavda teoriye dönüştürmeniz, bazı şeyleri illaki sınavda istenilen cevap gibi yazmanız gerekmiyor.Sınav sonunda bildiğini yazmayan çok kişi gördüm çünkü uygulamada biliyor ama yazmıyor!

Sınavda dikkatimi çeken bir konu tüm derslerin 1,5 saat olması ve Finansal Muhasebe dersinin 3 saat olmasıydı, işin ilginç tarafı 1,5 saat olan diğer tüm derslerden herkezin sınav bitmeden çıkması, Finansal Muhasebeyi ise kimsenin bitirememesi idi sınavdan çıktıntan sonra herkezde bi tedirginlik vardı zaten Çünkü birçok kişi yetiştirememişti.Size tavsiyem Mutlaka daha önce çıkmış soruları alarak en az üç kez 3 saatlik deneme yapmanız.Deneme yaparken güzel ve düzenli yazmayı da ihmal etmeyin.Sınavda bu çok süre kaybettiriyor.Sınavda yevmiye defteri şeklinde bir cevap kağıdı veriliyor. Bu yüzden bi yerden eski yevmiye defterlerinden bulup neyi nereye koyacağınızı bilin ki benim gibi madde numaralarının yerine tarihleri veya hesap numaraları sutunlarını karıştırıp tekrar silip tekrar başlayıp zaman kaybetmemiş olursunuz:)

Burada sınav ile ilgili önerilerimi yazmaya devam edeceğim
Hepinize Başarılar

Sevgili umta nasıl 7/7 yaptınız? yani nasıl ve hangi kaynaklara çalıştınız?kurslara gittinizmi?

umta arkadaşım verdiğin ve vereceğin bilgiler için şimdiden teşekkür ederim. peki çalışmayı nasıl yaptın benim bir bucuk ay gibi çok kısa zamanım var sınav 3-4 aralık ve sıfır bilgi doğru düzgün çalışamadım.sence bir bucuk ay gibi bi zamanda başarabilme durumumuz nasıldır ?

Ben hiç çalışamadım özel sebeplerden dolayı, Ancak bu sınavdan tam bir yıl önce smmm staja başlatmaya girmiştim (Sm Stajyerliğinden Smmm stajerliğine geçiş için tekrar staja başlama sınavına girmek gibi bir durumla karşı karşıya burayı fazla uzatıp konuyu dağıtmak istemiyorum.) Smmm Staja başlatmaya girmeden önce Özel bir kursta Staja Başlama Hazırlık Kursuna girdim. 1 yıl sonra Smmm Yeterliliklere girerken hazırlanacak durumda değildim. Gerek 8 yıllık mesleki tecrübelerim gerekse kursun faydası olduğunu söyleyebilirim. Bunlara rağmen özellikle Smmm yeterlilik sınavına girecek adayların bilmesi zorunlu bazı konular mevcut.

Finansal Muhasebe dersi ile ilgili ileti atmıştım onları yaparsanız çok faydalı olacaktır.Herkes bu dersi garanti görüyor fakat Süre gerçekten yetmiyor.

Denetim dersiyle ilgili öncelikle başlıkları ezberleyin daha sonra başlıkların altlarını ezberleyin.Başıklardan soru geliyor. Örneğin Denetim Teknikleri Nelerdir? Örneğin Raporlama Standartları nelerdir sadece sıralayınız gibi sorular gelecektir bu soruları puan kaçırmayın.Daha sonra bunların alt tanımlamalarını çalışabilirsiniz. Unutmayın zaman hiçbir zaman yeterli olmayacaktır :) Sınav müfredatının bir ucu yok.

Vergi Hukukuyla ilgili de ileti yazmıştım iletilerime bakabilirsiniz.

Maliyet Muhasebesinde bütün yöntemlere göz atmaya çalışın toplam çalışma süreniz 2 günü geçmeyecektir.2 günden sonra olabildiğince pratik yapın.