Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler

28 Marttan sonra sınav oldumu bilmiyorum :), Daha önce yapılmış Finansal Muhasebe sorularını indir. 3 saatlik gerçek deneme sınavı yap en az üç kez. O zaman yetiştirirsiniz.Benim girdiğim sınavda erken çıkanlar oldu çünkü.

Finansal Muhasebe de Cetvel olsun yanınızda, Onlar yevmiye defteri şekline veriyorlar ancak vermezlerse lazım olabilir. Monografiyi hızlı bir şekilde çöz. Arkana bakma , silme takılıp kalma yetişirsin.

Bol Şanslar...

Smmm Ümit

smmmyağmur ' Alıntı:
Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum,finansal muhasebeyi sınavda yetiştirmeye imkan yok,acaba yevmiye kayıtlarındaki açıklamaları yazmasak,kod isimlerininde çok kısaltarak yazsak,puanımız kırılırmı?cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

ilk girişte,sadece maliyetten dersaneye giderek 7/7 yaptım.öncelikle kazanacağınıza inanın,gerekli kaynaklara çalışın yeter.Ben nasıl hazırlandım;Finalsal muhasebeden öncelikle kitabı bitirdim,geçmiş yıl sorularını çözdüm.kitaba çalışacak vaktiniz yoksa,mutlaka geçmiş yıl sorularını çözün,bu yeter.zaten %70 İ geçmiş yıl sorulardan geliyor.maliyetten dersaneye gitmenizi kesinlikle öneririm.analizden odanın veya dehanın kitabına çalışın,yorum yapabilir duruma gelin..zaten analizin konusu çok azdır.geçmiş yıl sorularına bakarak nasıl sorduklarını anlarsınız.denetimden dehanın kitabını okudum,kitapçığı 2-3 kez okudum,son hamleyi okudum.,kitapçıklar,son hamle incedir,çok okuyun.meslek hukukunda kitabın yarısını okuyabildim,kitapçıklar üzerinde çok durdum.hukuktanda kitaba biraz bakabildim,kalındı diye..ama kitapçığı3 kez okudum.vergi hukukunda çok kaynağa çalıştım.kitaplar dehanın kitabıydı,kitapçıklar dehanın öğrencilerine dağıttığı kitaplardı,bu kitapçıkları gerekirse ezberleyin,hem özet,çok ince,sadece sınavda sorulabilecek konular var,gereksiz ayrıntılara girilmemiş.707 soru 707 cevap kitabınıda okumanızı öneririm.ben sınav gecesini hastanede geçirdim,hiç uyumadan sınava girdim ama 7/7 yaptım.çalışırsanız,Allahtanda ümidinize kesmezseniz,yeter.başarılar...

arkadaşlar İstanbulda odanın kursuna giden varmı ve ders notlarını paylaşabillecek olan varsa çok makbule geçer.

Mrb arkadaşlar beni yanlış anlamamanız dileği ile malesef bende Ankara deha dan alıp ve sadece bu kitaplara çalışarak ayrıca ufak tefek de bazı konularda kendime ait sağdan soldan temin ettiğim notlara çalışarak 7 de 7 yaptım ruhsat bedeli şartları gereği (yaklaşık 2.800,00tl imiş) damlaya damlaya göl olur misali bu Reklam YASAKTIR! setimi (7 kitap 707 soru cevap test) ve elimdeki notların hepsini almış olduğum fiyatın yarı fiyatına yani 90 tl ye ihtiyaç sahibi bir arkadaşıma vermek istiyorum (kitaplarımda en ufak bi karalama bir çizik dahi yok sıfır gibi) (satmak istiyorum kelimesini kullanmak istemediğim için vermek istiyorum yazdım) İlgilenen arkadaşlar bana özelden yazarsa sevinirim. Böyle bir yola başvurduğum için aslında üzülüyorum. Bununla alakalı herkezin her söylediğine saygı duyuyorum. Kazanan arkadaşları tebrik ediyor, sınava girecek arkadaşlara ALLAH dan yardım ve başarı diliyorum.

merhaba caglardem

ben hukuk,maliyet ve denetim den kaldım ..bu üçünü almak isterim..eğer seti bölmek istersen tabi

özelden yazmıştım sayın canan113 şuan seti bölmek istemiyorum.

arkadaşlar ben 2012 ocak stajeriyim bitirme sınavlarından gözüm korktuğu için şimdiden göz atmaya başladım ve bir şey ögrenmek istiyorum bu ( hukuk ) dersinin sınavında içeriği nedir yani genel hukukmu çalışıcaz yoksa bütün kanunları ayrıntılı olarakmı çalışmamız gerekiyor

YASEMİN-45 ' Alıntı:
arkadaşlar ben 2012 ocak stajeriyim bitirme sınavlarından gözüm korktuğu için şimdiden göz atmaya başladım ve bir şey ögrenmek istiyorum bu ( hukuk ) dersinin sınavında içeriği nedir yani genel hukukmu çalışıcaz yoksa bütün kanunları ayrıntılı olarakmı çalışmamız gerekiyor

borçlar hukuku ticaret hukuku şirket hukuku medeni hukuk iş hukuku genel olarak bunlar

smmmyağmur ' Alıntı:
ilk girişte,sadece maliyetten dersaneye giderek 7/7 yaptım.öncelikle kazanacağınıza inanın,gerekli kaynaklara çalışın yeter.Ben nasıl hazırlandım;Finalsal muhasebeden öncelikle kitabı bitirdim,geçmiş yıl sorularını çözdüm.kitaba çalışacak vaktiniz yoksa,mutlaka geçmiş yıl sorularını çözün,bu yeter.zaten %70 İ geçmiş yıl sorulardan geliyor.maliyetten dersaneye gitmenizi kesinlikle öneririm.analizden odanın veya dehanın kitabına çalışın,yorum yapabilir duruma gelin..zaten analizin konusu çok azdır.geçmiş yıl sorularına bakarak nasıl sorduklarını anlarsınız.denetimden dehanın kitabını okudum,kitapçığı 2-3 kez okudum,son hamleyi okudum.,kitapçıklar,son hamle incedir,çok okuyun.meslek hukukunda kitabın yarısını okuyabildim,kitapçıklar üzerinde çok durdum.hukuktanda kitaba biraz bakabildim,kalındı diye..ama kitapçığı3 kez okudum.vergi hukukunda çok kaynağa çalıştım.kitaplar dehanın kitabıydı,kitapçıklar dehanın öğrencilerine dağıttığı kitaplardı,bu kitapçıkları gerekirse ezberleyin,hem özet,çok ince,sadece sınavda sorulabilecek konular var,gereksiz ayrıntılara girilmemiş.707 soru 707 cevap kitabınıda okumanızı öneririm.ben sınav gecesini hastanede geçirdim,hiç uyumadan sınava girdim ama 7/7 yaptım.çalışırsanız,Allahtanda ümidinize kesmezseniz,yeter.başarılar...

geçmiş yıl sorularını nereden buluruz peki? klasik sınavın soruları dağıtılıyor mu? Varsa link paylaşabilirmisiniz?

merhaba bende temmzu 2012 de g,iricem sınava. mali tabloları bitirdim şimdi meslekteyim ancak diğer yazılanları okyunca gözüm korktu çünkü 100 lük verilen mali tablolar dersinden 35 alanlar bir hayli fazla olmuş. deneyimli arkadaşlardan rica ediyorum ; gerçekten böyle bir adaletsizlik mi var yoksa yorum bölümünde sıkıntı yaşanıyor sınavda bu nedenle mi puanlar kırılıyor ?
tşk

Serkan Özdemir ' Alıntı:
Serkan Özdemir ' Alıntı:
Selamlar,

İslam Çankaya'nın Yeterlilik Sınavına Hazırlık Kitabı var elimde. 2008 yılı baskısı. Ayrıca Hasan Türedi'nin "Denetim" kitabı var 2000 yılı baskısı. Bilmiyorum hala geçerli oluyor mu Denetim sınavı için.

İzmir'de olan ve bu kitapları isteyen birine elden teslim edebilirim. Ücretsiz olarak tabi.

İlgilenen olursa özel mesaj atabilir.

Hala geçerli.

slm Arkadaşlar bende 2011 ocak stajyeriyim elinde yeterlilik için bilgi kaynağı olan varsa paylaşabilir mi lütfen

canan arkadaşım benim mart ilk girişimdi formdan okurdum seksenlik kağıt verdim kırk geldi diyenleri çok duydum bende ürküyordum ama yapılınca niye vermesinler ki diyordum aylarca sabahlara kadar çalıştım sınav günü geldi cevapları tesmer yayınladı insan bilgisini bilmez mi denetim mevzuat hukuk süperdi seksen yüz alırım diyordum analizde yorumu tesmerin kurs hocasının anlattıklarını yazıp ezberledim seksen doksan gelir diyordum en kötü üç dersim bile elliden aşağı değildi sınav sonuçları açıklandığında emeğimin karşılığını alacaım diyordum sadece iki dersten geçmişim oda hukuk atmışbeş denetim elliüç hayatım boyunca sayılı ağlayan ben günlerce ağlama krizlerine girdim ugradım haksızlıgı hayatım boyunca unutmayacagım yine sınavlara gireceğim ama hiç umudum yok tabi onlar senin yaptıına göre değil canları ne zaman isterse o zaman geçirir ben bunu kabullendim

Sınava giriş sayısınında önemli oldugunu anladım.Üç arkadaş cevapları karşılaştırmıştık.

arkadaşlar özetlemek gerekirse;
mali tablo analizi : dehadan
denetim hasan türedi
vergi : ozan bingöl
meslek hukuku: 3568 sayılı kanun
diğerleri iç,inde bilgi verirmisiniz ?

as_ankara ' Alıntı:
canan arkadaşım benim mart ilk girişimdi formdan okurdum seksenlik kağıt verdim kırk geldi diyenleri çok duydum bende ürküyordum ama yapılınca niye vermesinler ki diyordum aylarca sabahlara kadar çalıştım sınav günü geldi cevapları tesmer yayınladı insan bilgisini bilmez mi denetim mevzuat hukuk süperdi seksen yüz alırım diyordum analizde yorumu tesmerin kurs hocasının anlattıklarını yazıp ezberledim seksen doksan gelir diyordum en kötü üç dersim bile elliden aşağı değildi sınav sonuçları açıklandığında emeğimin karşılığını alacaım diyordum sadece iki dersten geçmişim oda hukuk atmışbeş denetim elliüç hayatım boyunca sayılı ağlayan ben günlerce ağlama krizlerine girdim ugradım haksızlıgı hayatım boyunca unutmayacagım yine sınavlara gireceğim ama hiç umudum yok tabi onlar senin yaptıına göre değil canları ne zaman isterse o zaman geçirir ben bunu kabullendim
merhaba; tabikide haksızlık heryerde oluyor olmaması mümkün değil. üzüldüm sizin adınıza ve sizin gibi mağdur olan diğer arkadaşlar adına. tabi sınavlara girmedim daha uzaktan gazel okuması kolay olabiliyor. çalıştığınız ve yararlandığınız kaynakalrı yazabilmeniz mümkün mü ?

canan arkadaşım inşallah sen benim yaşadıklarımı yaşamaz hakkını olanı ilk sınavında alırsın kaynak olarak islam çankaya nın kitabından çalıştım eski basımıydı başlatmayı yüksek puanla onunla kazandım diye ama keşke deha ya çalışsaymışım diye pişman oldum sınavdan sonra forum dan bi arkadaştan deha nın kitaplarını aldım gerçekten çok güzel ktaplar pişman oldum meslek eskiydi buna çalışsaymışım kesin mesleği verirmişim hukuk verdim zaten de 707 soru cevap diye bi kitabı var elli sayfa hukuktan üç soru çıkmış sınavdan sonra yağmur diye bu forumda bi arkadaştan edindim o kitapları oda hepsini gönderdi soğolsun yağmur 7 de 7 yapmış kitapları görünce anladım bu kitaplarla yapılır deha begenmeyen çok arkadaş duydum ama öyle değil tabi sen bilirsin iyi akşamlar başarılar

arkadaşım bu kitapların hepsi deha nınmı yoksa başka yayınlarda varmı tam olarak bigi verrseniz almayı düşünüyorum...

hozan arkadaş kusura bakma geç oldu arkadaşın biri cevaplamış ama evet hepsi deha nın kitapları kurstan arkadaşlar aralık sınavına girdi bana asuman dehaya çalışanlar zehir gibi yaptı biz bi şey yapamadık gerçekten kitapları edinince anladım dehaya çalışmadan dehaya çalışanlarla baş edilemez. o arkadaşların da ilk işi deha kitapları almak oldu deha yandaşı değilim nerede onuda bilmem yanlış anlaşılmasın kitapları alırsan anlarsın zaten iyi akşamlar başarılar