Yetim Aylığı Alan Kişinin Limited Şirket Ortaklığı

Üyelik
6 Şub 2021
Mesajlar
1
Konum
Avcilar
Yaptığım işin kuralları gereği hem işin sahibi hem de çalışanı olunamıyor. Sektörün neredeyse tamamı ya eşini ya kardeşini şirket sahibi göstererek kendisi sgklı çalışan olarak bu işi yapıyor.
Dolayısı ile kurmayı planladığımız (Limited) şirkette, resmiyette ben çalışan olacağım.
-2000 Yılında ssk.dan emekli olup 2004 yılında vefat eden babamızdan yetim aylığı alan ve bu vesile ile sağlık sigortasından faydalanan- (hiç sigorta girişi bulunmayan) kardeşim de kuracağım şirketin %50 sahibi görünecek.
Kardeşim için sigorta girişi yapmadan ve maaş vermeyi düşünmeden mevcut yetim aylığı ve sigorta durumunu devam edebileceğimiz bir senaryo var mıdır?

Şirketin %50' lik diğer ortağı da arkadaşımın emekli babası olacak. Yine aynı şekilde sigorta girişi yapmadan ve maaş vermeyi düşünmeden devam edebileceğimiz bir senaryo var mıdır?
Pandemi koşullarını da göz önüne aldığımızda sistemi kurup işletmeye başlamamız 1 yıl gibi bir süre gerektirdiğinden maliyetleri minimize etmemiz yararımıza olacak.
Şimdiden teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim.
 
Sayin elevator

**2000 Yılında ssk.dan emekli olup 2004 yılında vefat eden babamızdan yetim aylığı alan ve bu vesile ile sağlık sigortasından faydalanan- (hiç sigorta girişi bulunmayan) kardeşim de kuracağım şirketin %50 sahibi görünecek.

Kardenizin yetim ayligi kesilir. (Babaniz SSK emeklisi oldugu icin Devlet memuru emeklisi olsaydi kesilmezdi)

**Kardeşim için sigorta girişi yapmadan ve maaş vermeyi düşünmeden mevcut yetim aylığı ve sigorta durumunu devam edebileceğimiz bir senaryo var mıdır?

Boyle bir senaryo yok

**Şirketin %50' lik diğer ortağı da arkadaşımın emekli babası olacak. Yine aynı şekilde sigorta girişi yapmadan ve maaş vermeyi düşünmeden devam edebileceğimiz bir senaryo var mıdır?

Zaten kendisi sirket ortagi ve emekli oldugu icin bir sigorta girisi olmayacak. Maas konusunu da huzur hakki yada kar dagitimi ile cozulur.
 
Üst