Yevmiye Defteri Kapanış Tasdiki

NURETNS

Katkı Sunan Üye
Üyelik
11 Tem 2010
Mesajlar
174
Konum
DENİZLİ
Merhabalar
Bir firmanın izmirde işyeri bulunmaktadır.
Bağlı olduğu Ticaret Sicil odası = İzmir de
Bu firmanın Yevmiye Defteri Kapanış Tasdiki Farklı bir ilde yapılabilir mi ?

iyi çalışmalar
 
Şirketin merkezi nerdeyse defter tastiklerini de orada yaptırmalısınız. Yıl içinde merkez adresi başka bir ile taşındı ise, bu durumda kapanış zamanı da merkezin yeni adresinin olduğu yerdeki noterde kapanışın yaptırılması gerekir. Akla ve mantığa uygun olan budur.

Sayın Zindanın başka başlıkta bize tavsiyesi.Bu şekilde olması mantıklı ve makul olan.
 
Arkadaşlar size bu şekilde akla ve mantığa uygun olanı tavsiye de bulunmuş olsam da, ben kapanış tasdikleri için bu yönde uygulama yapmıyorum açıkçası. Bir tane İstanbul dışında müşterim var, o ile gidip, defteri gönderip, kapanışı ile uğraşmıyorum.

TTK'da da defter tasdiklerinin o şirketin merkezinin bulunduğu ildeki bir notere yaptırılması gerekiyor diyor, ancak kapanış/görüldü onayı için bir şey demiyor. Yani bu yönde bir düzelemeye rastlamadım. Onun için muğlak bir konudur bu. (Varsa da bir düzenleme paylaşırsanız sevinirim.)

Ancak aralıkta yaptığımız defterlerin mutlaka merkezin bulunduğu ilde yapılması gerekir, bunun sonucu ceza ile karşılaşılabilir veya res'en takdir olabilir.
Hoş danıştay bu konuda da Maliye ile çelişen kararlar vermişti sanırım. Mahkemelik olsanız kazanırsınız yani. Ama niye gelinsin ki o durumlara tabiki.

Kolay gelsin.
 
Üstad sizinde söylediğiniz gibi açılış onayı net ama kapanış muğlak.Yazılmış çizilmiş pek bir şeye de rastlamadım.Mantığıda çok zorlamadan makul olan firma nerdeyse tasdikte orda olsun mantığında işlem yaptım.Firma 15.12.2015 tarihinde il değiştirdi ben nakil gitmeden önce 2016 defterini 10.12.2015 tarihinde eski adresinde ki noterde yaptırdım.

Kolay Gelsin...
 
Üst