fonradar

Yevmiye Defterinin Kapanış Tastiki Tarihindeki Yanlıştan Dönülüyor.

ZİNDAN

Moderator
Forum Yönetimi
Üyelik
6 Eyl 2006
Mesajlar
7,317
Konum
İstanbul
Değerli üyemiz,

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca hazırlanan “Gümrük Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına dair 25.02.2012 tarih ve 1215 sayılı Kanun Tasarısı meclise gönderildi.
Buna göre; ilgili tasarının 59. Maddesi şöyledir.

MADDE 59- 13/1/2011 tarihli 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 64 üncü maddesinin üçüncü fıkrasının dördüncü cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Yevmiye defterinin kapanış onayı, izleyen faaliyet döneminin altıncı ayının sonuna kadar, yönetim kurulu karar defterinin kapanış onayı ise izleyen faaliyet döneminin birinci ayının sonuna kadar notere yaptırılır."

Bilgilerinize sunulur.
Saygılarımızla,
Yahya ARIKAN
Başkan

Ayrıntı Linki
 
Sözüm ona sıfırdan kanun yapıldı! Daha 1. yılını doldurmadan yamanmadık yeri kalmadı. Acaba ne zaman çıkan bir kanun şöyle 1-2 yıl değiştirilmeden kalabilecek merak ediyorum.
 
Uygulayıcısına sormadan yaparsalar böyle olur, kadük kalacak bir kanun olmasındansa sonradan böyle orasını burasını değiştiriyorlar işte...
 
Kesinlikle. uygulamacılara itibar etmeden kanun yazarlar.o kanun gerçek hayatla yüzleştiğinde, ne kadar ilgili olduğu ortaya çıkar ve bu seferde yamamaya girişirler.mart ayı sonuna kadar yapılır" diyen zihniyetin çapını merak ediyorum.
 
tasdik tarihi ile ilgili komisyon kararı yayınlandı mı acaba? bugün görüşülecekti?
 
Uygulayıcısına sormadan yaparsalar böyle olur, kadük kalacak bir kanun olmasındansa sonradan böyle orasını burasını değiştiriyorlar işte...

üstad değişse ne olacak ki ? ( sermaye şirketleri için ) genel kurul tarihi bu olduğu sürece..ne fark edecek ? genel kurul için faaliyet raporu gerek..faliyet raporu içinde mizan--bilanço gerek...haksızmıyım ?
 
Faaliyet raporunu bakanlık temsilcisi bulunan genel kurullarda ibraz edeceksiniz.Onun haricinde isteyen bir kurum yok bunu.Yani istediğiniz bir süre içerisinde yaparsınız, geçmiş tarihli olarak.
Ama defterler ticari davalarda ve vergi incelemelerinde kullanılacağı için bence çok önemli.Kapanış onayının olup olmamasına göre sonucu etkilenecek durumlar bunlar.
 
torba yasa plan bütçe komisyonundan geçmiş, genel kurula gönderilmiş bakalım..
 
Üst