fonradar

Yıl Sonu Kur

Maliye B. tebliğ ile açıklar ise tebliğe göre değilse merkez bankası kurlarına göre.

Her sene Maliye Bakanlığı uygulanacak kurları bir tebliğ ile yayınlar. MB kuru ile farklımıdır bilmem. Ancak doğru olan Maliyenin yayınladığı kurları kullanmaktır. Çünkü zaten tebliğde bunu belirtiyor yabancı para değerleme kurları bunlardır diye.

Her sene Maliye Bakanlığı uygulanacak kurları bir tebliğ ile yayınlar. MB kuru ile farklımıdır bilmem. Ancak doğru olan Maliyenin yayınladığı kurları kullanmaktır. Çünkü zaten tebliğde bunu belirtiyor yabancı para değerleme kurları bunlardır diye.

Mesleğe ilk başladığım yıllarda hep tebliğ ile bankanın kurlarını karşılaştırırdım ve hep tutardı, sonrasından da takip etmeyi bıraktım. Direkt merkez bankasından kurları excel tablosuna alırım, onun üzerinden kayıtları da değerlemeleri de yaparım.
Maliye Bakanlığı da kurları Merkez Bankasından alır, farklı bir yerden kur alma söz konusu olamaz diye düşünüyorum.

Maalesef hata ediyorsunuz. Aklıma takıldı ve 31/12/2014 merkez bankası kurları ile 445 sayılı tebliğe bakınca fark olduğunu gördüm.