Yılık İzin

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan UNHUR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yeni bir şirketin insan kaynakları sistemini kuruyorum geçmişdeki yıllık izinler ile ilgili ne yapılabilir personel kulanımışmı kullanmamışmi bilmiyorum ibranemi gibi bir yazı alınsa çözüm olurmu ?

Yıllık izin için defter veya kart tutulması gerekir. İbraname pek çözüm getirmez.

geçmiş yıllar işin içinden çıkılmaz halde ne yapabilirim bu konuda personel sayısıda çok

Tek tek tüm personelin hak ettiği izinlerin toplamını belirleyin ve ayrı ayrı kişilerle görüşün. Artık burada onların vicdanına kalmış iş. En azından bir çoğu hatırlar şimdiye kadar az çok ne kadar izin kullandığını ve mutabık olmaya çalışın. Sonrasında yıllık izin kayıtları tutmaya başlayın ve bordroda da izinleri gösterin bundan sonra. Çok can sıkıcı bir durum oluyor. Bizim de başımıza gelmişti ancak karşılıklı iyi niyet olursa çözülmeyecek sorun kalmaz.

geçmiş yıllar işin içinden çıkılmaz halde ne yapabilirim bu konuda personel sayısıda çok

Aynı durum benimde başıma geldi yıllık izin defterleri ve izin dilekçelerini karşılaştırmaya çalışın. Bordolardan bakılabilir ama uzun bir çalışma oluyor.
Kolay Gelsin

ne defter nede dilekçe var ortada bodroyada yansıtılmamış :( işin içinden nasıl çıkacağım bilmiyorum

İzin kullandıklarına dair elinizde hiçbir veri yok ise izin kullanmamış gibi işlem yapabilirsiniz veya geçmişe dönük izin günlerini karta/deftere rastgele (resmen çalıştıklarını ispat edebilecekleri günlere rastgelmemek kaydı ile) yazar ve işçilerde bu durumu kabul edip imzalarsa ne ala.

dün dündür bugün bugündür,geçmiş geçmişte kalmıştır,siz bu yıl ki işlemlerinizi düzgün yapın kafi.

merhaba yıllık izinler kaça bölünebilir. ilk izni 10 gün mü olmak zorundadır. 14 günlük izin 10+1+3 şeklinde kullanılabilir mi yada en son 10 günü kullanılsa olmaz mı?

Hiç 4857 sayılı iş kanunu incelediniz mi?[/QUO
öncelikle teşekkür ederim. baktım ama göremedim. iş kanunu hakkında fazla bilgim yok. bir kurumda çalışıyorum işim taşeron firma çalışanları ile ilgili. her gün bir sürü soru ile karşılaşıyoruz. firmalarında fazla bilgisi olmayabiliyor onlarda bize soruyor.

İşverenler işyerinde en az 1 yıl çalışmış olan işçilerine bu haklarını kesintisiz olarak kullandırmalıdırlar. Ancak işçi onay verirse yıllık izin süresi bir bölümü 10 günden az olmamak üzere en çok 3’e bölünebilir.

Sayın Nisan482;

Sorularınız genel olarak iş kanunu madde 112 ye ilave edilen kamuda çalışan taşeron işçilerin kıdem tazminatları ile alakalı sanırım

Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığının yayınladığı yönetmeliğe göre gitmek gerekirse oradan da çok net bir açıklama gelmedi maalesef. Mahkemelerin iş yükünü ve Kamu İdarelerinin ödemek durumunda kaldıkları yüklü tazminatları biraz olsun hafifletmek istediler fakat bu yönetmelikle hallolacak bir şey değil gibi yine mahkeme sürecleri devam edecek gibi.

Sorunuz bu minvalde ise taşeron işçilere kıdem var fakat ihbar tazminatı yok. Ayrıca 4734 sayılı kanun kapsamındaki Kamu idaresi olacaksınız. Yani örneğin Köylere Hizmet götürme birlikleri Kamu İhale Kanunu kapsamında değildir dolayısı ile bu yönetmelik buralarda uygulanmaz.

Personel çalıştırmaya dayalı hizmet alımı ihalesi olmak durumundadır. Şayet personel çalıştırmaya dayalı değilse yine yönetmelik uygulanmıyor.

Alt işverenin değişip değişmediğine bakılmaksızın aralıksız aynı kurumda,
Aynı işverene bağlı olarak ayrı Kamu kurumlarında
ve aynı işverene bağlı olarak kamu kurumundan sonra özel sektörde

şeklinde 3 farklı uygulama var orada.

O yüzden her çalışanının durumu özellik arz etmektedir.

Şayet sorularınız daha geniş açıklamalı olursa daha net cevaplar verilecektir.

teşekkür ederim ferruh
kamuda çalışıyorum şu an elimizde 15 dilekçe var personeller kıdem tazminatı talep ediyorlar. (çoğu 3600 günden emekli) temizlik personeli güvenlik personeli gibi.
kıdem tazminatlarının hesaplamasını biz idari personel yapacak. yanlış yapmak da istemiyoruz. çok önemli bir konu.
bir yerde okumuştum. ihbar tazminatını evlilik, askerlik, emeklilik nedeniyle işten ayrılanlar alamaz diye bu doğru mu?

Sn.nisan,
her ne sebeple olursa olsun, haklı sebeple de olsa, sözleşmeyi fesheden tarafın ihbar tazminatı hakkı olmaz.
kadın çalışanın 1 yıl içinde evlilik nedeniyle ayrılması veya emeklilik, askerlik nedeniyle işten ayrılmalarda, kıdem tazminatına hak kazanılır.
İşverenin haklı bir nedeni olmadan , ihbar süresini beklemeden sözleşmeyi derhal feshetmesi durumunda çalışan ihbar tazminatına hak kazanır.
Çalışanın haklı bir nedeni olmadan, ihbar süresini beklemeden sözleşmeyi feshetmesi durumunda işveren ihbar tazminatı talep edebilir.

teşekkür ederim ferruh
kamuda çalışıyorum şu an elimizde 15 dilekçe var personeller kıdem tazminatı talep ediyorlar. (çoğu 3600 günden emekli) temizlik personeli güvenlik personeli gibi.
kıdem tazminatlarının hesaplamasını biz idari personel yapacak. yanlış yapmak da istemiyoruz. çok önemli bir konu.
bir yerde okumuştum. ihbar tazminatını evlilik, askerlik, emeklilik nedeniyle işten ayrılanlar alamaz diye bu doğru mu?

Sizde sağolunuz....

Belirttiğiniz dilekçeler, daha önceki mesajınmda belirttiğim gibi, kamu kurumlarında çalışan taşeron işçilerin kıdem tazminatları ile ilgili ise, orada ihbar tazminatının ödeneceğine dair bir hüküm yoktur. Sadece kıdem tazminatı ödemesi vardır. İhbar tazminatı ödenmeyecektir.