Yıllık İşletme Cetveli Vermeli miyiz ?

neslisah

Katkı Sunan Üye
Üyelik
16 Eki 2006
Mesajlar
458
Konum
izmir
merhabalar...imalattan ziyade montaj işlemi yapan firma kuruluşdan bir sene sonra kendi istekleri üzerine sanayi odasına kayıt yapıldı......yeterli makina ve 10 kişi üstü çalışan olmadığı için kapasite raporu ve sanayi sicil belgesi verilmedi......sadece sanayi odasına kayıtlı olduğumuza dair oda belgesi var elimizde...yıllık işletme cetveli için sanayi tic.müd.ile görüştümde odaya kayıtlı herkes işletme cetveli verir dedi...aradan 2 ay geçti şimdi işletme cetveli vermeye çalışıyorum sistemden tabi bizde kapasite raporu yok sadece firma diğer bilgilerini yazdım diğer üretim alanları boş kaldı...tekrar aradım sanayi sciil müdürlüğünü... bu seferde kapasite raporu ve sanayi sic.belgesi yok ise işletme cetveli vermeyeceksiniz dedi...ben bu iki ayrı memurun söyledikleri arasında kalmış bulunuyorum...bunun ayrımı nasıl oluyor okuyabaileceğim resmi bir yazı varmı..sonradan firmaya ceza kesilsin istemiyorum.....teşekkür ederim...
 
6948 Sayılı Sanayi Sicili Kanunu'nun 5'inci maddesine göre sanayi işletmeleri yıllık işletme cetveli vermek zorundadır. Aynı Kanunun 1'inci maddesine göre ise– Bir maddenin vasıf, şekil, hassa veya terkibini makina, cihaz, tezgah, alet veya diğer vasıta ve kuvvetlerin yardımı ile veya sadece el emeği ile kısmen veya tamamen değiştirmek veya bu maddeleri işlemek suretiyle devamlı ve seri halinde imal veya istihsal eden yerlerle madenlerin çıkarılıp işlendiği yerler sanayi işletmesidir.

Göreceğiniz üzere kapasite raporu olup olmaması yıllık işletme cetveli verme yükümlülüğünü ortadan kaldırmamaktadır.

Diğer taraftan Sanayi Sicil Tebliğinin 2'nci maddesine göre yıllık işletme cetvelinde kapasite raporunun da yer alması gerekmektedir. Burada esas garip olan durum sanayi siciline kayıtlı olmamanıza rağmen sanayi odasına üye olunmuş olması.
 
sayın koraykaya bende bu çelişkideyim.....firma sahibi sanayi odasına kayıtta sosyal vs gibi avantajları var diye kayıt oldu..ama makina ve işçilik yeterli değil diye kapasite raporu ve sanayi sicil belgesi verilmedi..ama odaya kayıt devam ediyor..sanayi odası ile görüştüm yıllık işletme cetveli bizim konumuz değil dedi ve sanayi tic. müdürlüğüne bizi havale etti..sanayi tic.müdürlüğüde yazdığım gibi işl.cetv.için iki ayrı görüş bildirdi...yani arada kaldık..sanayi odası ile sanayi ticaret müdülüğü çok farklı birimlermi oluyor anlayamadımki...orası biz ona bakmıyoruz diğeri biz sanayi odası değiliz diyor vs....benim anlayamadığım sonuçda sanayi odasına kayıt olmadan sanayi tic.müdürlüğüde işlem yapılamıyorsa bu iki birim neden birbirne topu atıyor..sanırım en iyisimi ben işletme cetvelini kapasite raporu için gerekli yerileri boş bırakarak sistemden göndereyim artık gerisini onlar düşünsün...:):kahve:
 

Benzer konular

Üst