Yıllık İzin Ücreti

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Uluakay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İnternette ve insan kaynakları portallarında çok aradım fakat sorumun cevapları hep 2008 ve öncesi oldu. 2010 mevzuatına göre bir yanıt bulamadım şu ana kadar.sorum şudur:

Bir işçim askerlik nedeniyle istifa etti ve ayrılıyor fakat kullanılmamış 14 günlük bir yıllık izni var. ben bu izin parasını çalışana ödeyeceğim fakat 14 günlük brüt ücretinden ne gibi kesintiler yapmam gerekiyor. Bazı yerlerde ssk primi ve işsizlik primi +gv+dv kesintileri yapılacaktır denmekte fakat bu işçi işten ayrıldığı için ben bu kestiğim ssk ve işsizlik primini nereye yatıracağım. ben ödemesini yaptım ve brüt ücret üzerinden damga vergisini ve gelir vergisini kesip ödedim.

Ynt: Yıllık İzin Ücreti

Eğer son aydaki ücretler toplamı ssk tavanı altında kalıyor ise , ssk primi de kesip (günsüz) ekle bildirge ile beyan etmeniz gerekir.
Tavanı aşıyorsa yaptığınız doğru.

Üstad burada sadece KVSK %1 kesiliyor diye biliyordum.Bu durumda bütün ssk primleri mi kesilecek_?
E-bildirgede eskiden Ücretsiz kısmı vardı, artık yok.Bundan dolayı mıdır artık, bütün ücret üzerinden %1 yerine bütün ssk primleri kesiliyor?

Eskiden ücretli izinde olanlardan iş kazası meslek hastalıkları primi kesilmezdi. Şimdi bu kalktı izinde de olsa tabi olduğu tüm sigorta primleri çalışıyor gibi kesilecek.

Bu durumda izne çıkması gerekirken çıkmayan ve bunun parası verilen işçiye verilen ücret üzerinden bütün ssk primleri kesilecek.Doğrumudur.?

Evet ama izin parası ancak işten ayrılma halinde ödenebilir biliyorsunuz. Çalışırken ödenmez.. İşten ayrılanın da ödemesi yapılırken diğer sgk ya tabi hakedişleri ile toplanır ve tavanı aşmıyosa toplamı dikkate alınır.

İşçi bizi bölge çalışmaya şikayet etmiş. 10.09.2011 tarihinde işten çıktı işçi.

Bu durumda 9.ay bildirgesinin yapılmadığını varsayarsak dediğiniz gibi son ay maaşına ilave edilecek ve tavanı aşmayacaktır ve izin parasından da %36,5 luk bir prim kesilecek.

Ancak 9.ay bildirgesinin verildiğini varsayarsak 10.ay da bu işçi için prim gününü sıfır girerek pek tutarı yazabiliyor muyuz? Forumda yazılabildiğini belirten üyeler olmuş!.O aşamada bir sorunla karşılaşırmıyız.?