Ymm

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan maliye45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
25 yildir bir universitede maliye profesörüm YMM bürosu acmak istiyorum düşuncelerinizi alabilirmiyim?

Önemli olan alt yapı, mali durumunuz ve müşteri portföyünüz, gerisi bir yolla halledilir.

Katılıyorum. Öncelik müşteri bulabilme potansiyelidir. Öğretim üyesi olmanız bir avantaj sağlayacaktır. Ancak yeterli müşteri portföyüne sahip olabilmek uzun ve zahmetli bir iştir. Bunlara dayanacak maddi manevi gücünüz varsa , gerisi kolaydır.

Bu tamamen size kalmış,
Hayatınızda monotonluk varsa, aksiyon arıyorsanız, sıkıntılar çekmek istiyorsanız.
Mutlak denemeye değer.
Başarılar...

Tesekkurler denemeye değer mi?

Sayın hocam size görüş vermek benimde haddime değil fakat nacizane görüşlerimi iletmek ve faydalı olmak isterim.

Benim size tavsiyem; mesleki bilgi tecrübe ve becerinizi büyük bir güç kaynağı ve özgüven olarak temel alıp, ilk başta varsa çevreniz aracılığıyla bir Ymm ile birlikte yahut Ymm şirketinde az da olsa işin içinde bulunmanız ve buna istinaden kendi büronuzu açıp acmamaya karar vermek olur.

Yazı ile yeterince ifade edilmesi zor fakat bu işi yapan yakıni kişilerden yüz yüze bilgi toplamanız çok daha etkin fayda sağlayacaktır. Fakat yine de burdan ben ve diğer değerli ve tecrübeli forum üyeleri sorularınıza cevap verebilirler.

Bulunduğunuz ildeki ymm odasından bu konuda yardım alabilirsiniz.
Genel olarak ymm piyasasında tam tasdik yapanlar açısından büyük uçurumlar bulunmaktadır.En üstesi %20 lik bir kesim iyi gelir elde etmektedir. Bu kesimdekiler çoğunlukla şirketleşmeye giden uluslararası partnerleri olan ymm'lerdir.En alttaki %20 ise kıt kanaat geçinmektedir. Hatta maliyenin son araştırmasında bazı ymm 'lerin 800 tam tasdik yaparken kimi ymm ise 2 tam tasdikle yetinmek zorunda kalmıştır.

üstadım size saygım sonsuz öncelikle bunu belirtmek isterim.
memuriyet hayatı yaşamış bir insanın ticaret hayatında zorlanması ve yadırgaması olağan bir durumdur.
anlıyorum ki kenarda dursun ileride işe yarar diye ymm belgesi almış bulunmaktasınız.
bence bırakalım herkes kendi işini yapsın.sizin mesleğiniz elit saygı gören bir meslek,neden farklı maceralara atılıyorsunuz.
hocalık yapmak üstelik üniversitede çok güzel bir meslek.
bırakalım da herkes iyi bildiği işini yapsın.

Öncelikle müşteri portföyü çok önemli ve piyasada isim yapmış olmak da oldukça önemli. Diğer taraftan bu işleri yapabilmek için bir örgütlenme gerekli. Yani yeterli sayıda çalışan olması gerekli. Bu kişilerin de daha önce bu işte uzmanlaşmış kişiler olması daha da önemli. 2014 tasdik ücretleri yayımlandığı için buradan nasıl bir müşteri gereksinimine sahip olmanız gerektiğini hesaplayabilirsiniz. Müşteri sayısı olarak birşey söylemem imkansız çünkü bir müşteriden örneğin 1 yılda 1 milyon TL kazanabilirsiniz (biraz uç oldu ama mümkün) diğer taraftan 60 70 müşteriden bu parayı kazanamayabilirseniz. Yani müşterinin geliri, üretim hizmet işletmesi olmasına göre durum değişecektir.

Yukarıdaki rakamlar tabi ciro olup maliyetler göz önüne alınmamıştır. Diğer bir husus ise piyasada çok ciddi bir rekabet var. Yani lokal bir YMM nin bence en büyük avantajı müşteri ile daha çok ilgilenebilmesidir. Yukarıda da bahsedildiği gibi çok sayıda müşterisi olan YMM ler var ki bunlar müşterilerinin bir çoğunu görmüyor bile.

İsim yapmış bir çok YMM en iyi gelirlerini eğitimlerden kazanıyorlar, bunu da unutmamak gerekir. Hem de hiç bir akademik kariyerleri olmamasına rağmen, eğer kısa sürede isminizi ön plana çıkarabilirseniz, tam tastikten çok eğitimden, danışmanlıktan da iyi gelir elde edebilirsiniz. Hem YMM hemde Profesör unvanını çok iyi kullanabilirsiniz demek istiyorum.
Bence şimdiden hayırlı olsun, kesinlikle başarılı olursunuz.

Yorum ve önerileri ile destek veren meslek üyelerine teşekkür ederim. Elbette herkes en iyi bildiği işi yapmalı. Mesleğin daha ileriye götürülmesi ve hak ettiği itibarının korunması temel amacımız olmalı diye düşünüyorum. Her şey ciro ve kazançtan ibaret değil. İyi dilekler ve samimi uyarılarınız için teşekkürler. TÜRMOB üyesi olmak bile iftihar kaynağıdır. Tüm dostlara selamlar..

Samimi değerlendirmelerin için teşekkür ederim. Diğer yorum gönderen meslek üyelerinden daha farklı bir bakış açısı yakaladınız. Mesleğe kim ne kadar katkı ve emek veriyor ise, destek ve övgüyü hak eder diye düşünüyorum. Olumlu ve yapıcı yaklaşımınız için teşekkürler..