Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yönetim kurulu 2012 de 2 yıl için seçilmiş. 2012 deki Genel kurul tarihi şubat. 2014 de de genel kurul şubat tamı yapmak gerekli. Martta yapılsa bir ay yetkisiz mi kalacaklar ?
YTTK da olagan genel kurul toplantisinin faaliyet donemi sonundan itibaren 3 ay icerisinde yani Mart ayi sonuna kadar yapilmasini hukmetmisdir. Mart ayi sonunu gecirmediginiz takdirde bir sorun teskil etmez.
Ek Not: Hesap donemi takvim yili olan sirketlerde toplantilar yilin ilk 3 ayi icerisinde, ozel hesap donemi olan sirketlerde hesap donemini bittigi gunu izleyen ilk 3 ay icerisinde yapilir.
Hesap döneminize göre 3 no lu mesajımdaki sürelere dikkat ediniz. 2 tam yılınız dolmuş ve genel kurulun toplanması imkanı var ise tabiiki genel kurul toplanabilir toplanma imkanı yok ise bu zaman hesap döneminize göre süreler içinde genel kurulun toplanması gerekir.
2 yıl sonra yani şubatta görev süreleri bitmiş olur ve yapılacak genel kurula kadar yönetim organsız ve verilen temsil yetkileride geçersiz olur
İyi Çalışmalar
Yönetim kurulu 2012 de 2 yıl için seçilmiş. 2012 deki Genel kurul tarihi şubat. 2014 de de genel kurul şubat tamı yapmak gerekli. Martta yapılsa bir ay yetkisiz mi kalacaklar ?
Genel kurul tutanağında "İki yıl İçin" gibi bir terim kullandınızsa genel kurul tarihinden itibaren ( sizin şubat ayında ) her tür temsil yetkiniz sona erer. TTK kapsamındaki her yıl Mart ayında hükmü aslında okursanız genel kurul yapılması için zorunlu süredir Yönetim Kurulu yada Denetçi seçimi için değil. Yetkili organlar için ise TTK 3 yıla kadar süre tanımıştır. Siz eğer ana sözleşmeniz çerçevesinde bunu iki yıl olarak sınırladınızsa bu sürenin üzerindeki bir gün dahi esnek değildir. Esasen Bu şrtlar altında yetkili organların genel kurula çağrısı ise Mahkeme Kararıyla olabilir. Ancak yapılan çağrıya itiraz gelmez ve Ticaret Sicil itiraz etmezse genel kurulu yapabilirsiniz.
Bir öneri. Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için yönetim kurulu seçimi ve denetçiler için yazacağınız kararı örneğin "2014 yılında yapılacak olağan genel kurula kadar yönetim kurulu üyeliklerine...." olarak yazarsanız bahsettiğiniz esnekliği sağlamış olursunuz.
herkese günaydın, bir sorum olacaktı beş ortaklı ancak yönetim kurulu tek üyeli a.ş.miz de tüm yetkiler tek üyede ancak firma için de sirküler ile bazı kişilere yetkiler vermeyi planlıyoruz bunun için nasıl bir yol izlemeliyiz.
kolay gelsin.
Yönetim Kurulunda karar alıp istediğiniz yetkileri istediğiniz kişilere münferiden veya müştereken olmak üzere verebilrisniz. Daha sonra bu kararı tescil ve ilan ederek noter de sirküler düzenlersiniz. Bu sirküler sizin ödeme ve diğer yetkiler için her zaman kullanacağınız belge olacaktır.