Yüksek ruhsat masraflarıyla üzülenlere müjde!

Ynt: Yüksek ruhsat masraflarıyla üzülenlere müjde!

kerem81 ' Alıntı:
omer-54 ' Alıntı:
sakarya'da
1.155.00 tl istiyor oda

desenize gayet az istemişler ;)

Sakarya da bana yakın aslında ;) Şu işi araştırmam lazım. Bağımlı çalıştığım müddet bana kayıtlı olduğum oda ile çalıştığım ilin farklı olmasının bir dezavantajı var mı arkadaşlar bileniniz var mı ?

sn kerem81,
odanızı değiştirirseniz ;yeni kayıt olacağınız odaya belli bi ücret ödedikten sonra kayıt olabiliyorsunuz diye biliyorum.bu ücret de odadan odaya değişebiliyo ama bikaç sene öncesine kadar ama 500-600 kadardı diye biliyorum.

bu arada ali bey in söylediği umarım en kısa zamanda gerçekleşir.temmuz/2009 da smmm oldum fakat henüz ruhsatımı almadım.şu anda bana getirisi yok diye bekletiyorum.çok da atıl bırakmayı düşünmüyorum.bu konuda, burada yapılması düşünülen tüm faaliyetleri bütün tanıdığım arkadaşlarıma iletip onları teşvik ederim.hatta epeydir düşündüğüm,ilk öğrendiğimde niye bizlerin böyle bi hakkı olmuyo dediğim ; 1-avukatlardaki topluluk sigortası gibi (ki isteğe bağlı ssk kadardı ve tüm avukatlar bu cüzi rakamı ödeyip zorunluluklarını yerine getirdikten sonra buna ek daha avantajlı özel sigorta ödüyorlar.) 2-yürürlüğe geçti mi bilmiyorum ama inşaat mühendisleri odasıydı sanırım,mühendislerinin asgari 1.000,00 tl den az (2004 te) gösterilemiyeceği ile ilgili çalışma yapıyordu (hala bi çok yerde asgari ücret üzerinden gösteriliyoruz) ayrı bir başlık altında bu konular üzerinde de görüşelim isterim

tepki etkili oluyor

bizim sınavı 74 gün müydü ne okumamışlardı

konu radyoda dile getirildi

ertesi gün türmob başkanı toplantıda rahatsızlık duyduğunu söyledi

ve artık sınavlar 60 gün civarında hatta öncesinde ilan edilmeye başladı

bunu yaptılarya, ruhsat bedellerini de düşürürler ;)

kerem81 ' Alıntı:
Organize olmak şart bir kişinin sorunu iletmesi ile 1000 kişinin iletmesi aynı değil elbet. Ama bunu burada nasıl gerçekleştirelim??

Herkes daha kolay bireysel çözümler arıyor buna bende dahilim. Mesela kendi doğduğum yaşadığım ildeki oda yerine başka bir odadan ruhsatımı almak gibi. Ne acı düşününce.

Fikri olan varsa bende katılırım. tabiki bilinçli bize yakışır bi çözüm yolu ile
böyle formlardan organize olmak cok zor... herkes birbirinden ilk adımı bekliyor...etkili olabilecek ilk adımında ne olacağı belli değil.... biryerlere mail atmanın dilekçe yazmanın çözüm olacagını snamıyorum çünkü değerlendirmeye bile eminim alınmıyordur.... türkiyede bir kurum üzerine baskı yaratabileceğiniz en etkili araç basındır.... basını arkasına alan tek bir şahız bile işini yürütür.... türkiyede işler böyle hızlandırılır.... sesimizi basına nasıl duyurabiliriz bunu düşünmek lazım..... bu cok zorrrr.... bir tv yada gazete patronu tanıdıgınız olması gerek....ama stajyerler adına gazetede tam boy bir ilan verilebilse , şöyle kocaman yazılarla ''artık yeter isyan ediyoruz,ruhsat bedeli dediğiniz bu bedel gerçekte neyin bedeli'' diye bilsek bircok kişi sesimizi duyar.....

ALİ ÖZBEK ' Alıntı:
2443 sayılı yasayla kurulan ve Cumhurbaşkanına bağlı olan Devlet Denetleme Kurulu 2008 yılında başlattığı incelemeleri bitirdi ve raporunu açıkladı.

Tüm stajiyerlerin hasretle beklediği, birlik ve odalarca verilen hizmetler karşılığı tahsil edilen ücretlerle kimlik ve ruhsat gibi düzenlenen bazı evrak karşılığında tahsil edilen bedellerin aşırı fiyatlandırılmasının önlenmesi amacıyla, fiyatların kamu otoritesince onaylanması önerisi de yer aldı.

Saygılarımla.
haklı bir öneri olduğu hepimizce şüpe götürmez bir gercek... biz stajyerler bu önerinin gündemde kalmsı konuşulur olması ve önerinin geri çevrilmemesi için neler yapabiliriz....ben basında ilan verebilirmiyiz(ilan verme koşulları ve ücret konusunda en ufak fikrim yok) ::) , bunu becerebilirmiyiz diye düşündüm... başka düşüncesi olan arkadaşlar varmı....yoksa armut piş ağzıma düşmü diyeceğiz....

Sevgili Stajiyer meslek arkadaşlarım.Sizler geleceğin Türmob yöneticilerisiniz.Size bir filmden bahsedeceğim

Filmin Adı:Esaretin Bedeli

Çoğunuz bu filmi seyretmişsinizdir.Seyretmediysenizde hatırlatayım kısaca;Şaibeli bir şekilde karısını öldürmek suçundan Shawshank Hapishanesi`ne gönderilen Andy Dufresne (Tim Robbins), burada hiç alışık olmadığı bir hayat mücadelesi vermeye başlar. Hapishanede tanıştığı Ellis Boyd Redding (Morgan Freeman) ile aralarında mükemmel bir dostluk oluşur. Bir süre sonra Andy'nin hayata bağlı tavırları hapisenedeki mahkümları bile etkilemeyi başarır.Ve büyük kaçışın öyküsü böyle başlar.

Filmin başrol oyuncusu Andy Dufresne nin muhasebeci yani meslektaşımız olması aslında, bu filmi benim için ilgi çekici kılan.

Filmin ilerleyen bölümlerinde hapsane için bir kütüphane projesi geliştirir.Ve Adalet bakanlığından kitap talebinde bulunur.Yüzlerce dilekçe yazar.ama cevap yok.ama yılmaz.yazar,yazar,yazar.ve en sonunda olmazı başarır.Bu kadar çok yazan ve yılmadan isteğini yineleyen bu kişinin kütüphane projesi kabul olur.Kitaplar gönderilir.Ve muhteşem bir kütüphane kurulur.

SAyın nur@l ,hapsanede ve tek başına bir kişi bunu başardıysa,özgür ve çok olan sizler sadece dilekçe yazarak neler yapamazsınız..

Unutmayın bu meslek doğru düşünenlerin ve doğruyu yapmak için azimle çabalayanların omuzlarında yücelecektir.

Sevgi ve saygılarımla.

dilekçe yazıp yollamaktan kolay ne var,ama yüzlerce yazıp yollayabileceğimi sanmıyorum :) zamanı gelince üzerime düşen bir dilekçe yazıp yollamaktan kaçmam (cok faydalı olacağnı hala düşünmüyorum :) ) öncelikle kalan iki dersimi maliyet ve vergiyi vermem lazım... şuanda derslerime bile çalışabilecek konsantirem kalmadı vergiye daha bakmadım bile... şuaralar ders çalışmak dahil sınava ruhsata yönelik hiçbirşey yapmıyorum... üzerimde tam bir bıtkınlık var, çok yoruldum bu sınavlardan :-\

ncklyldz ' Alıntı:
kerem81 ' Alıntı:
omer-54 ' Alıntı:
sakarya'da
1.155.00 tl istiyor oda

desenize gayet az istemişler ;)

Sakarya da bana yakın aslında ;) Şu işi araştırmam lazım. Bağımlı çalıştığım müddet bana kayıtlı olduğum oda ile çalıştığım ilin farklı olmasının bir dezavantajı var mı arkadaşlar bileniniz var mı ?

sn kerem81,
odanızı değiştirirseniz ;yeni kayıt olacağınız odaya belli bi ücret ödedikten sonra kayıt olabiliyorsunuz diye biliyorum.bu ücret de odadan odaya değişebiliyo ama bikaç sene öncesine kadar ama 500-600 kadardı diye biliyorum.

bu arada ali bey in söylediği umarım en kısa zamanda gerçekleşir.temmuz/2009 da smmm oldum fakat henüz ruhsatımı almadım.şu anda bana getirisi yok diye bekletiyorum.çok da atıl bırakmayı düşünmüyorum.bu konuda, burada yapılması düşünülen tüm faaliyetleri bütün tanıdığım arkadaşlarıma iletip onları teşvik ederim.hatta epeydir düşündüğüm,ilk öğrendiğimde niye bizlerin böyle bi hakkı olmuyo dediğim ; 1-avukatlardaki topluluk sigortası gibi (ki isteğe bağlı ssk kadardı ve tüm avukatlar bu cüzi rakamı ödeyip zorunluluklarını yerine getirdikten sonra buna ek daha avantajlı özel sigorta ödüyorlar.) 2-yürürlüğe geçti mi bilmiyorum ama inşaat mühendisleri odasıydı sanırım,mühendislerinin asgari 1.000,00 tl den az (2004 te) gösterilemiyeceği ile ilgili çalışma yapıyordu (hala bi çok yerde asgari ücret üzerinden gösteriliyoruz) ayrı bir başlık altında bu konular üzerinde de görüşelim isterim

Stajı bitmiş ve sınavda başarılı olmuş olan kişi henüz ruhsatı da almamış yani, hiçbir odaya bağlı olamaz ki! Neden ayrıca bir para ödesin. Oda falan değiştirmiyor çünkü? Varsayalım taşındı.
Araştırmak lazım ???
Ancak benim odam bana artık stajyer değilsin bizde ruhsat alana dek kaydın olmayacak dedi. Dolayısıyla şu an oda ile hiçbir bağlantım yok.

Ruhsat ve oda ücretlerini sehven:) yeni ödemiş biri olarak farkını geri istesek ''cık'' derler mi acaba? :)

nrcn82 ' Alıntı:
tepki etkili oluyor

Nurcan hanım 74 gün değil 82 gündü. (Belki de 83 :) ) O zamanlarda birlik olmamız gerektiğini ve birlik olursak inatla isteklerimizin üzerinde durursak bazı şeylerin düzelebileceğini söylemiştik. Yine o zaman da tıpkı şimdi söylendiği gibi olaya olumsuz yaklaşanlar olmuştu. Hiçbir şeyin düzelmeyeceğini söyleyen, kendisine zarar gelebileceğini düşünen bir çok arkadaşımız vardı.

Ama ne oldu o şikayetlerimizin ardından konu ulusal yayın yapan önemli bir radyoda çıkınca sınav sonuçları 60 gün bile olmadan açıklanmaya başlandı. Dilerim böyle olmaya devam eder ve dilerim böyle olmaya devam etmese de bizim o zaman yaptıklarımız şu andaki ve daha sonrakilerin hakkını aramaları için cesaret verici olur. Birlik olup inatla haklı isteklerimizi dile getirdiğimiz sürece ben yaşadığımız olumsuzlukların düzeleceğine inanıyorum. Yeter ki içimizdeki insanlar olumsuz düşünceleri ile bizlerin şevkini kırmasın.

Sayın Hasan Volkan;Düşüncelerinizden dolayı sizi kutlarım.Yalnız bu davranış biçiminizi mesleğe girdiğiniz zamanda devam ettirmeniz meslek adına olumlu şeylerin yaşanmasına vesile olacaktır.Yalnız kendi çıkarlarımız için değil,aslolan mesleğin çıkarları içinde çabalamak,organize olmaktır.

Bu mesleğe adım atmak üzereyken yapacağınız ilk organize çabadır.Demokratik toplumlarda bu davranış biçimi herkes tarafından takdir toplar.Ve bu ruh sizde mevcut.

Saygılarım ve sevgilerimle.

Arkadaşlar günaydın hepinize
7 kasım sınava son başvuru tarihimiz ders başına 65 tl
fakat 30/10 tarihine kadar gecerlidir diyor. ( ismmmo nun sınav ücretleri bölümünde )
sizce oda 7 kasıma kadar bekleyenlere bir süpriz yaparak fiyatı arttırır mı ?

hasanvolkan ' Alıntı:
nrcn82 ' Alıntı:
tepki etkili oluyor

Nurcan hanım 74 gün değil 82 gündü. (Belki de 83 :) ) O zamanlarda birlik olmamız gerektiğini ve birlik olursak inatla isteklerimizin üzerinde durursak bazı şeylerin düzelebileceğini söylemiştik. Yine o zaman da tıpkı şimdi söylendiği gibi olaya olumsuz yaklaşanlar olmuştu. Hiçbir şeyin düzelmeyeceğini söyleyen, kendisine zarar gelebileceğini düşünen bir çok arkadaşımız vardı.

Ama ne oldu o şikayetlerimizin ardından konu ulusal yayın yapan önemli bir radyoda çıkınca sınav sonuçları 60 gün bile olmadan açıklanmaya başlandı. Dilerim böyle olmaya devam eder ve dilerim böyle olmaya devam etmese de bizim o zaman yaptıklarımız şu andaki ve daha sonrakilerin hakkını aramaları için cesaret verici olur. Birlik olup inatla haklı isteklerimizi dile getirdiğimiz sürece ben yaşadığımız olumsuzlukların düzeleceğine inanıyorum. Yeter ki içimizdeki insanlar olumsuz düşünceleri ile bizlerin şevkini kırmasın.

evet, kesinlikle olmaz diye düşünmeyelim, çaba gösterelim, yakınmanın bir faydası olmuyor ;)

arkadaşlar buraya örnek olarak bir dilekçe yazalım onu kopyalayıp gönderelim... ama nereye göndericez devlet denetleme kurulunamı başka bir yeremi bu şekilde organize olabiliriz..

arkadaşlar ben de varım da artık bir dilekçe örneği hazırlayalım,sınav stresi ve yoğunluğundan gözümüz başka bi durum görmesede ileri düşünmek lazım.en kısa zamanda dilekçe örneği elimden geldiği kadar yazıp göndereceğim.saygılar

Arkadaşlar yanlış anlamayın ama ben durumun düzelebileceğine pek ihtimal vermiyorum. Sonuçta bu işten herkes şikayet etsede, herkes karlı. Bu işe bu kadar talep varken kimse bu ücretleri düşürmez. Gördüğüm tartışmalar genelde ruhsat masrafları üzerine yoğunlaşmış ama o işin son noktası oraya gelene kadar ruhsat parasının 3 katını alıyorlar bizden.

arkadaşlar benim de stajım mart ta bitiyor, söylenen rakamlar çok uçuk, şimdiden gözüm korktu, bunun önlenmesi için ne gerekiyorsa yapalım >:(

yaz gelsin yeşil ot misali olmuş bu hikaye.. boşverin gitsin

Sayın Buka;Bu mesleğe girmeyi düşünüyorsanız boşverin.Siz gidin o yeşilliklere otlara uzanın.

Sizin gibi düşünenler bizim Bursa'da da çok maalesef.Sizin mesleğe değil kendinize bile faydanız olamaz.

Arkadaşların şevkini de kırmayın....

Yine de saygılarımla.

bu iş olacak arkadaşlar kimse şüphe duymasın.. ha ne olur bu sene olmaz seneye mutlaka olur... ama bu sene olacak inşallah 2010 da .. başbakanlık yüksek devlet denetleme kuruluna mail attım cevap gelir gelmez.. ama bu olayın uzun süre takipçisi olacağım.. sizde inatçı olun her ortamda dile getirin... ben meslektaş her arkadaşı gördüğümde anlatıyorum.. kimisi umursuyor kimisi korkuyor.. böyle şeylerde suya sabuna dokunmak istemiyor ama aklının bir köşesinde kalıyor.. haksız yere ortada dönen bu büyük ranttan kimler fayda görüyor kimbilir