Yüksek ruhsat masraflarıyla üzülenlere müjde!

Ynt: Yüksek ruhsat masraflarıyla üzülenlere müjde!

ALİ ÖZBEK ' Alıntı:
Sayın Buka;Bu mesleğe girmeyi düşünüyorsanız boşverin.Siz gidin o yeşilliklere otlara uzanın.

Sizin gibi düşünenler bizim Bursa'da da çok maalesef.Sizin mesleğe değil kendinize bile faydanız olamaz.

Arkadaşların şevkini de kırmayın....

Yine de saygılarımla.
sn özbek
sizi hayal kırıklığına uğratım sanırım siz hangı haktan hukuktan mueyideden bahsedıyrsunuz ben bu forum ve platformların tozunu çok yuttum ve bu forumlardan talep edilen yada istenılen bır durumun vukuu bulduğuna şahit olmadım ilgili düzenlemeyi isteyen arkadaşlarında heyecanlarına verıyorum siz kalkmış bana nelerden bahsedıyorsunuz

sn özbek saygılarımla

Sayın Buka;Görüyorum ki sizde bu hususta çok hassassınız.Demekki kayıtsız kalmayacak kadar da mesleği seviyorsunuz.

Gelin bir öncülük yapın.Güzel bir dilekçe örneği hazırlayın.Aynı anda bin kişi ikibin kişi göndersin bu dilekçeyi Türmoba.

Bakalım ne olacak.Beni yanıltın.

SAygılarımla.

müjdeli haberi bekliyoruz , ne yapılması gerekiyorsa da yapalım , tek tip dilekçeyle gereken yerlere (basın, türmob) mail atalım.

biraz önce önemli bir gazetenin(en yüksek tirajlı) editör yardımcısıyla görüştüm konuyu araştırmacı bir muhabire yönlendirdiler konuyu araştırıp haber yaparlar umarım.. bende yardımcı olucam sorularına... size tavsiyem bir şeyler yapın sesimiz çıksın.. bizim burada 4000 tl yı buluyor

Tebrikler.Sayın Uğur.Ama hala dilekçe yazan birisi çıkmadı.Meslek mensubu olarak ben yazacağım ama.Baştan sona Siz Meslek mensubu adaylarının dayanışması olsun istiyorum.

Dışardan okuyanlar bir dilekçe bile yazamıyorlar demesinler.

Hadi birisi güzel bir dilekçe hazırlasın.

;) yazamıyorlar.. ben yazdım yddk gönderdim.. ama her hangi bir cevap gelmedi.. bende yazarım ama dilim biraz sivri sakin sakin yazmam lazım :) bekliyorum birileri yazsın diye daha etkili yazacak arkadaşlar var.. ama benim tahminim böyle bişeye arkadaşlar bulaşmak istemiyor ve isminin geçmesini istemiyorlar ruhsat vermezler diye.. ama aramızda cesaretli arkadaşlarda var.. ve türmoba göndersek bile bununla ilgili bir düzenleme yapacağını sanmıyorum.. en iyisi basın medya ve TBMM

ama TÜRMOB a da gönderelim.. aramızda çözersek daha iyi(dinlemeselerde)

Cesareti olmayanlar,yanlışlarla yaşamaya devam ederler.Altı üstü bir dilekçe.Kimse korkmasın Türmob dilekçe gönderene hasımane tavır içinde olmaz.Hem dilekçe ne demek?

dilekçe
a. Bir dileği bildirmek için resmî makamlara sunulan, imzalı ve adresli, pullu veya pulsuz yazı, istida, arzuhâl:

Gördünüz mü suç unsuru falan değil.Hakaret etmeden,arzuhalinizi yazacaksınız.Türmob da oturacak düşünecek.Bu gençler doğrumu diyor diye....

EEEE aklın yolu da bir.Şimdi Türmob dese ki,ya arkadaşlar bize bu arzuhalinizi ilettiniz de bizmi yapmadık.

Vallaha haklı derim ben ozaman...

Arkadaşlar.Dilekçe yazmak bizim mesleğimizin ilk adımıdır.Mevzuatı birşekilde öğrenirsiniz.Ama dilekçe yazmak.insan olmak,kültürlü olmak,istemeyi bilmek demektir.

Hala bir dilekçe yazamadınız..

Saygılarımla...

ALİ ÖZBEK ' Alıntı:
Cesareti olmayanlar,yanlışlarla yaşamaya devam ederler.Altı üstü bir dilekçe.Kimse korkmasın Türmob dilekçe gönderene hasımane tavır içinde olmaz.Hem dilekçe ne demek?

dilekçe
a. Bir dileği bildirmek için resmî makamlara sunulan, imzalı ve adresli, pullu veya pulsuz yazı, istida, arzuhâl:

Gördünüz mü suç unsuru falan değil.Hakaret etmeden,arzuhalinizi yazacaksınız.Türmob da oturacak düşünecek.Bu gençler doğrumu diyor diye....

EEEE aklın yolu da bir.Şimdi Türmob dese ki,ya arkadaşlar bize bu arzuhalinizi ilettiniz de bizmi yapmadık.

Vallaha haklı derim ben ozaman...

Arkadaşlar.Dilekçe yazmak bizim mesleğimizin ilk adımıdır.Mevzuatı birşekilde öğrenirsiniz.Ama dilekçe yazmak.insan olmak,kültürlü olmak,istemeyi bilmek demektir.

Hala bir dilekçe yazamadınız..

Saygılarımla...

sn ali özbek,
henüz dilekçe yazamadım fakat dilekçelerimizi iletebileceğimiz bir adres buldum.belki siz de biliyorsunuzdur.
http://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/Bimer/pApplicationEntry.aspx sayfasından gerekli başvurular yapılabiliyor.konu hakkında detaylı bilgi sayfadaki konu başlıklarında yer alan ''bimer hakkında'' yer almakta olup,içeriğinde ; ''Dilekçe Hakkının Kullanılması Kanun kapsamındaki her türlü istek, şikayet ihbar, görüş ve öneri BİMER üzerinden tüm iletişim seçenekleri kullanılarak yapılabilir.'' yazmaktadır.siz de inceleyip görüşünüzü bildirirseniz sevinirim.tabi başka arkadaşların da yorumunu bekliyorum.
iyi çalışmalar

[/quote]

sn ali özbek,
henüz dilekçe yazamadım fakat dilekçelerimizi iletebileceğimiz bir adres buldum.belki siz de biliyorsunuzdur.
http://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/Bimer/pApplicationEntry.aspx sayfasından gerekli başvurular yapılabiliyor.konu hakkında detaylı bilgi sayfadaki konu başlıklarında yer alan ''bimer hakkında'' yer almakta olup,içeriğinde ; ''Dilekçe Hakkının Kullanılması Kanun kapsamındaki her türlü istek, şikayet ihbar, görüş ve öneri BİMER üzerinden tüm iletişim seçenekleri kullanılarak yapılabilir.'' yazmaktadır.siz de inceleyip görüşünüzü bildirirseniz sevinirim.tabi başka arkadaşların da yorumunu bekliyorum.
iyi çalışmalar
[/quote]

Sayın ncklyldz;Öncelikle teşekkür ederim.Gayretlerinizden dolayı.

Sizlerinde bildiği gibi T.C.Anayasasının 74.maddesi Dikeçe hakkından bahseder ve der ki herkes arzuhalini TBMM ne dahi yazılı sunabilir.Ve o kurum o dilekçeye gecikmeksizin cevap vermek zorundadır.Yine 3074 sayılı kanunda dikeçe hakkının kullanılması ile ilgilidir.Dilekçe yazmak bir kuruma arzuhali beyan etmek,hemde yazılı beyan etmek ülkelerin ve mesleklerin gelişmişliğiyle ilgili bir durumdur.

Tabii bunu yaparken sadece yazılı hukuk kurallarından yararlanmayız.Bir de yazılı olmayan etik kurallar vardır ki.Bu konu dada öncelikle birliğimize bu konuyu iletmemiz gereklidir.

Şayet Birliğimiz cevap vermez ya da cevap verirde verilen cevap tatmin etmez.Bu durumda yapılacak başka birşey yoktur.Diğer kurumlara dilekçe yazmak bir gelişmişlik kriteridir.

İsterseniz önce birliğimize durum iletilsin ve oradan gelecek sonuç doğrultusunda diğer makamlara müracaat edilebilinir.

Saygılarımla

Tüm genç meslek mensupları;Biriniz de dilekçe yazacak kabiliyet ya da cesaret yok mu?Sanırım boşverdiniz!

Eğer öyleyse çok yazık......

Valla hocam herkes biz verdik yeni gelenlerde versin o zaman mantığındalar.

ben kocaeliden alcam ruhsatı ,istedikleri para toplam 4250 tl evet yanlış duymadınız,tam 4250.bir seneyi aştı sınavı kazanlı hala alamadım ruhsatımı,yazık değil mi bana ve benim gibi genç çalışma arzusu olan bu işe gönül vermiş insanlara.O yüzden ben de rica ediyorum nereye dilekçe verilcekse verelim ,bu iş de askıda kalmasın çok üzülürüm

Bu arada başbakanlık adresini veren arkadaşa da teşekürler,ordan yazdım bişeyler,bir elin nesi var 2 elin sesi var,belki bi kaç kişi daha gönderirse bi yanıt gelir

ali özbek arkadaşıma bu konuyu smmm meslek sorunları başlığı altında da açmasını öneririm..teşekkrler

hepimiz adına birşeyler yazdım gönderdim.. ama bir ben yetmem..

geçen hafta bir yüksek tirajlı bir gazetenin editör yardımcısına stajyerliğin ve ruhsat ücretlerinin yüksekliğini mail atmıştım saolsunlar ilgilendiler konuyu muhabirlere yönlendirdiler ve 9 kasım pazartesi günü neredeyse tam sayfa bizim bu sorunlardan bahsetmişler.. yani biz uğraşırsak bu işle ilgili bişeyler olacak inşallah (yazıyı okumak isteyenler zaman gazetesi 9 kasım p.tesi 12.sayfa Ahmet Yavuz haberi)

Tebrikler Uğur 6666.Çabanız takdire şayan.Bu durumu bir kaç gazete daha dile getirse.Sonra TV lerde haber konusu olsa.Bu işler çok kolay çözülecek.
Ama yılmayın.Birlik beraberlik içinde çözüm için uğraş verin.Bende herzaman sizinleyim.Benden ne talebiniz olursa,emrinizdeyim.
Biz meslek mensubu arkadaşlarınız.Maalesef mesleki hiçbir konuyu çözemiyoruz.Timurun Filleri misali arkanızda kimseyi bulamıyorsunuz.Maalesef mesleki para kazanımı anlamında doyuma ulaşmış Oda yönetimleri,halkın içine inmiyor.Sorunlara çözüm bulmak mı istemiyorlar.Başka birşeyler mi var.Bilmediğimiz.

Şu hususla ilgili dahi hiçbir oda yönetimi çıkıp evet bu tespitler doğru yada yanlış diyemiyor.Aynaya bakıp üstümüzü başımızı düzeltmek bu kadar mı zor.

Hadi inşaallah sizin gibi arkadaşlar en azından arkadan geliyorlar.Gelecek bu mesleği ve meslektaşı düşünenlerin omuzlarında yücelecek.İstenilen seviyeye ulaşacak.

Haydi arkadaşlar omuzomuza!!!