Yurt Dışı Şube Açılışı

Burak Tanyeri

Katkı Sunan Üye
Üyelik
3 Nis 2013
Mesajlar
123
Konum
Antalya
selamlar.

ilk defa yurt dışında şube açılışı yapıyoruz.

değerlendirmelerde bulunduk fakat konuyu netleştirmek için soruyorum,
mevzuat açısından yapılması gereken işlemler nedir (VUK ve diğer kanunlar açısından) bilgi verebilirmisiniz.
personeli Türkiye'den göndermeyeceğiz.%100 sermaye buradan aktarılacak, şirket yapısı orada ltd. olacaktır. sene içinde bir de irtibat bürosu açmayı planlıyoruz komşu bir ülkede o bakımdan da değerleyebiliriz durumu.

teşekkür ediyorum.
 
Anladığım kadarıyla siz yurt dışında şube açmayacaksınız, yurt dışında bir şirket kuracak ve o şirkete %100 iştirak edeceksiniz. Tabi şirketin kuruluşu ilgili ülkenin iç mevzuatına göre olacaktır, Türkiye açısından kurumlar vergisi beyannamesi ekindeki iştirakler bilgisini doldurmanız ve iştirak için koyduğunuz sermayeyi defter kayıtlarınızda 245 BAĞLI ORTAKLIKLAR HESABINDA izlemeniz gerekiyor.
 
Şube olarak açarsanız yen bir işyeri olduğu için vergi dairesine yazılı bildirimde bulunmanız gerekiyor. Faaliyet konusu ne olacak şube açarsanız?
 
İletişim, Telekominikasyon alt yapı hizmetleri, verilen hizmetlerin onarımları ,elektronik cihazların parça değişimi ve bunların içindeki yazılımların düzenlenmesi, yenilenmesi, geliştirilmesi gibi konularda faaliyet verilecektir.

değerli cevaplarınız için teşekkürler.
 
sayın Forum üyeleri,

bir kaç gündür yurt dışı şube açılışı ile ilgili işlemlere bakıyorum,
proje ve teknik hizmet vereceğimiz bir şirket açılışı yapıyoruz, şimdilik başlangıç olduğu için kapsamı dar tutuyoruz, minimal yaklaşıp durum analizi yapacağız.
açılış işlerini yurtdışında bulduğumuz bir hukuk bürosu yapacak.

fakat vergisel açıdan konuyu kavrayamadım, orada bir şirket kuruluyor, bağlı ortaklık olacak.
sebebi de şu ki orada çalışan personel proje çizmesi bir takım işler yapması gerekiyor bizim her türlü işi yapmamız mümkün değil.
bu durumda orada şirket açılması gerekiyor, vuk'a göre bu bağlı ortaklık oluyor %100 buradan giden bir sermaye yapısı var...

peki yurtdışında şube nasıl açılır ?

iyi çalışmalar diliyorum.
 
Son düzenleme:
Yurt Dışında şube olarak açarsanız ticari faaliyet yapamazsınız, işçi çalıştırabilirsiniz ama üretim yaptıramazsınız diye biliyorum.
 
Merhaba,
Yurtdışında şube acamaz sadece irtibat bürosu açabilirsiniz. Bunun icinde ilgili ülkede bulunan bir hukuk müsaviri ile görüşünüz. Acılacak olan irtibat bürosunun bir banka hesabi bulunmali ve merkezden bu hesaba para transferi yapilip giderler burdan ödenmeli
Teşekkurler
 
Üst