fonradar

Yurt Dışında Ev Almak Faydalı Bir Yatırım Olabilir mi ?

Üyelik
27 May 2019
Mesajlar
3
Konum
Hatay
Merhaba ben Almanya Yunanistan ya da belçika gibi avrupa ülkelerinden ev almak istiyorum bu konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum.
 
ben doğru bir yatırım olduğunu düşünüyorum. şuanki kur ne olursa olsun tüm dünya genelinde gayrimenkul değerleri her geçen gün zaten artıyor. kimin ne kadar kazandığını bilemeyiz durumu imkanı olan kim varsa bence garanti bir seçenek olarak bunu yapabilir. avrupada evler geçtiğimiz seneye kıyasla %40-50 değer kazandı. bu arkadaşımız 2019 yılında ev almış olsaydı şuan ne kadar kar etmiş olacaktı düşünelim. aynı şekilde şuan 2022 yılında ev alan biri de 1-2, dişini sıkarsa 5 sene sonra ne kadar kar edecek...

bu tarz işlere girişmek için mutlaka aracı firmalarla çalışmak lazım. hem yasal hem maddi süreçler aşina olmadığımız şekilde ilerlediği ve çok fazla detay olduğu için tek başına yada sadece bir "tanıdık" ile girişilmesi zor olduğunu düşünüyorum.
 
bakın ben bu siteyi takip ediyorum Yunanistan'da satılık evler için https://tranio.com/greece/makedonia_thraki/thessaloniki/

bu Selanik'teki evler geçen seneye oranla %30 oranında daha pahalı şuan. ben buradan ev almayı planladığımda sene 2020 idi. o zaman da döviz bizde çok kötü durumdaydı. aynı sebepten kalkışmamıştım. ne büyük salaklık etmişim. şimdiki haline bakın.
 
Üst