fonradar

Yurt Dışında Kazanılan Paranın Vergisi

Üyelik
10 Eyl 2010
Mesajlar
41
Konum
Eskişehir
Merhabalar,
Uzun süre araştırıp netleştiremediğim bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Kardeşim şuan yurt dışında(Pakistan). Ticari vize ile çıktı ve yaklaşık 4-5 yıldır orada yaşıyor. Bu ülkenin vatandaşlık verme gibi bir olayı yok. 50 yılda yaşamış olsa, yatırımda yapsa vatandaşlık verilmiyor.
Türkiye'ye ise; isteğe bağlı bağkur ödemesi yapıyor. Gün olur ülkeye dönerse; emeklilikte veya sağlık ihtiyaçlarında sıkıntı yaşamamak için.
Bunun yanı sıra farklı 1-2 ülke ile daha online olarak ticaret yapıyor. Pakistan'da banka kültürü, alışkanlığı olmadığı için orada elde ettiği kazancı tabiri caizse yastık altına atıyor. Nakit olarak elinde tutuyor.
Diğer ülkelerden gelen kazancı ise payoneer hesabında biriktiriyor. Fakat bu parayı TL hesabına geçirmek istiyor. Sorunda tam olarak bununla alakalı.
Bu kazancın veya kazanç karşılığında verilen emeğin ülkemizle hiç bir bağı yok. Yaşadığı ülkede çalışıyor oradan hizmet veriyor orada kazanıyor.
Eğer bu kazanç Türkiye'de bir TL veya döviz hesabına çekilirse bir vergi sorumluluğu doğar mı? Yaz aylarında tatile ülkeye geliyor 1 ay sonra dönüyor. Herhangi bir sıkıntı yaşar mı?
Bu konuda bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.
 
Sayin hhmercan

Kazancınin veya kazanç karşılığında verilen emeğin ülkemizle hiç bir bağı yok ise. Yaşadığı ülkede çalışıyor oradan hizmet veriyor orada kazanıyor ise
Eğer bu kazanç Türkiye'de bir TL veya döviz hesabına çekilirse hic bir vergi sorumluluğu doğmaz.
Yaz aylarında tatile gelmesin yada tekrar donmesinde Herhangi bir sıkıntı yaşamaz
 
Üst