fonradar

Yurt dşından gelen döviz için hangi şirket türü açılmalı?

Merhaba, bilgisi olanlardan yardım bekliyorum.
2019 dan bu yana yurt dışı finans şirketleriyle çalışmaktayım. şuana kadar düzenli para çekimleri yapmaktaydım.
bu işleri artık resmileştirmek istiyorum. ama ne tür bir şirket kuracagımı bilmiyorum.
vergi avukatı (Fatih Aras / Ankara) ile görüştük, danışmanlık şirketi kurmamı tavsiye etti.
maliyeden tanıdık vardı ona sordum net bilgi veremedi.
parayı gönderen kurum, hisse senedi-kripto-döviz takasları yapmamıza olanak sağlamakta.
böyle bir geliri nasıl vergilendirebilirim? Tüzel kişiler finansal piyasalarda işlem yapabilmek için
LEI kodu almalı. ben her hangi bir iş kolunda şirket kurup LEI kodu ile kurumsal hesap üzerinden
bu işi yaptıgım takdirde maliye gelen paralar için sorun çıkartırmı?
yardımlarınızı bekliyorum...

Merhaba, bilgisi olanlardan yardım bekliyorum.
2019 dan bu yana yurt dışı finans şirketleriyle çalışmaktayım. şuana kadar düzenli para çekimleri yapmaktaydım.
bu işleri artık resmileştirmek istiyorum. ama ne tür bir şirket kuracagımı bilmiyorum.
vergi avukatı (Fatih Aras / Ankara) ile görüştük, danışmanlık şirketi kurmamı tavsiye etti.
maliyeden tanıdık vardı ona sordum net bilgi veremedi.
parayı gönderen kurum, hisse senedi-kripto-döviz takasları yapmamıza olanak sağlamakta.
böyle bir geliri nasıl vergilendirebilirim? Tüzel kişiler finansal piyasalarda işlem yapabilmek için
LEI kodu almalı. ben her hangi bir iş kolunda şirket kurup LEI kodu ile kurumsal hesap üzerinden
bu işi yaptıgım takdirde maliye gelen paralar için sorun çıkartırmı?
yardımlarınızı bekliyorum...
Sevgili Faruk

Bu konuyu telefonda konustugumuz icin cevaplanmis olatak kabul ediyorum.

Sygilarimla