Öncellikle Merhabalar sitenize yeni üye oldum ve maliye konusunda bilgim sıfır. Basit bir şekilde bir mal satıyorsan Vergisini vereceksin bildiğim tek şey bu. yeni başlayacağımız bir iş için biraz bilgiye ihtiyacim var fakat ne yazik ki ne okuduklarımı anladım nede sorunuma çözüm bulabildim.
Basitçe sorunumu yazacak olursam :
Türkiye de bir web sitesi açacağım. Açacağımız web sitesi Yurt dışından Digital ürün olarak Türkiye de satacaktır . Fakat Bizim digital ürünler bireysel satıcılardan alınan ürünler ve ben bu ürünleri direk yayınlacağım. Üzerine +1 +2 TL kar marjı koyacağım Sistemi özetlemem gerekirse
Yurt dışı sitesi 100 TL -> 100 <- Ben <- 101 TL -> Kullanıcı
Yani Ben 1 TL kar edeceğim. Fakat %18 KDV olduğu için Mantıken zararda olacağım fatura kesemeyeceğim .
Sitede ki yardım sever arkadaşlar bana bir çıkar yol gösterirse sevinirim.
Basitçe sorunumu yazacak olursam :
Türkiye de bir web sitesi açacağım. Açacağımız web sitesi Yurt dışından Digital ürün olarak Türkiye de satacaktır . Fakat Bizim digital ürünler bireysel satıcılardan alınan ürünler ve ben bu ürünleri direk yayınlacağım. Üzerine +1 +2 TL kar marjı koyacağım Sistemi özetlemem gerekirse
Yurt dışı sitesi 100 TL -> 100 <- Ben <- 101 TL -> Kullanıcı
Yani Ben 1 TL kar edeceğim. Fakat %18 KDV olduğu için Mantıken zararda olacağım fatura kesemeyeceğim .
Sitede ki yardım sever arkadaşlar bana bir çıkar yol gösterirse sevinirim.