fonradar

Yurtdışı Firmanın Türkiye'de Fatura Kesmesi

Üyelik
28 Mar 2019
Mesajlar
2
Konum
İstanbul
Merhabalar ;
Amerika'da firma açmayı düşünüyorum ödeme araçları ve Amerika pazarına erişebilmek için fakat şöyle bir sorunum var
Amerika'da ki firmam adına burdaki firmamda ürettiğim malları yurtdışına nasıl faturalandırırım şube vs. Göstermem gerekli mi? Ben ürünümü Türkiye'de üretiyorum fakat satışımı Amerikan firmam üzerinden yapmak istiyorum bunun vergilendirmesi ve faturalandırması nasıl olur? Yardımcı olanlara teşekkürler.
 
Türkiye'den Abd'deki firmanıza ihracat yapacaksanız. Kazanç kısmını Abd'deki firma üzerinden vergilendirmek istiyorsanız, TR'deki firmadan satışınızı maliyet üzerinden yaparsınız, tüm satış karı Abd'deki firma üzerinden elde etmiş olur ve ona göre oranın vergi kanunlarına göre vergisini ödersiniz.
 
Yanıtınız için teşekkürler.
Amerikan firmamın faturasını Türkiye'de kesebilir miyim? Yurtdışına mal satıyorum kargoya vericem bu fatura gümrük tarafında kabul görürmü?
 
ABD'deki firmana sattığın ürünü, Türkiye'den Abd'deki firman adına direkt ihraç etmen mümkün değil. Ancak şöyle yapabilirsin, daha önceden karşılaştım bunun ile, sen malı Abd'deki firmaya satarsın ancak, malın gideceği yerin sevk adresi olarak yani, ihraç ettiğin ülkeye gider. Gümrükçünüz ile görüşün bu konuyu.
 
Üst