Yurtdışı Hizmet İhracatı

Üyelik
13 May 2014
Mesajlar
2
Konum
istanbul
Merhaba,

Yurtdisindaki bir tasarim firmasindan 'freelance' calismak icin is teklifi aldim. Tek kosul maasim karsiligi fatura gonderebilmem. Fatura kesebilmem icin sahis sirketi kurmaktan baska bir cozum yolu var mi?
Sirket kurma durumunda, yurtdisi hizmet ihracati kapsaminda KDV odememek icin asagidaki kosullarin hepsini sagliyorum:

1- Hizmetin Türkiye'de yurt dışındaki bir müşteri için yapılmış olması,
2- Fatura veya benzeri nitelikteki belgenin yurt dışındaki müşteri adına düzenlenmesi,
3- Hizmet bedelinin, döviz olarak Türkiye'ye getirilmesi ve
4- Hizmetten yurt dışında faydalanılması

Ayrica, asagida belirtilen kanun kapsaminda 'tasarim' hizmeti verecegim icin gelir vergisi kazancimin 50%'si uzerinden mi hesaplaniyor?

15 Haziran 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6322 sayılı Kanun'la Kurumlar Vergisi Kanunu'nun "Diğer İndirimler" başlığı altında yer alan 10 uncu maddesine eklenen (ğ) bendi ile 15/6/2012 tarihinden itibaren uygulanmak üzere,
- Türkiye'de yerleşmiş olmayan kişilerle, iş yeri, kanuni ve iş merkezi yurt dışında bulunanlara Türkiye'de verilen ve münhasıran yurt dışında yararlanılan mimarlık, mühendislik, tasarım, yazılım, tıbbi raporlama, muhasebe kaydı tutma, çağrı merkezi ve veri saklama hizmeti alanlarında faaliyette bulunan hizmet işletmeleri
ile
- İlgili bakanlığın izni ve denetimine tabi olarak eğitim ve sağlık alanında faaliyet gösteren ve Türkiye'de yerleşmiş olmayan kişilere hizmet veren işletmelerin
münhasıran bu faaliyetlerinden elde ettikleri kazancın %50'sinin beyan edilen kurum kazancından indirilebileceği hüküm altına alınmıştır.

Teklife en kisa zamanda geri donus yapmam gerekiyor. Bu isi kabul edersem calistigim is yerimden ayrilmam gerekecek. Her ay 3,000 euros civarinda maas teklif edildi. Ancak ben sirket kurmak, vergiler vb. gibi masraflari tam ongeremedigim icin risk alamiyorum.

Karar vermeden once mali musavir ya da muhasebeci ile mi gorusmeli miyim?

Simdiden tesekkurler
 
şahıs firması kur derim en güzeli zahmetsiz en kolay ve ucuz
tabikii bir mali müşavir meslektaşımızla anlaşmayı unutma..
çalışmaya devam edip ayrıca kendi firmanı kurabilirsin bunda da bir sıkıntı yok bilgine...
 
Tesekkur ediyorum. Maalesef 2 isi ayni anda yapabilecek vaktim yok:)
Kazancin 50% si uzerinden vergilendirme ile ilgili daha detayli bilgisi olan varsa cok sevinirim
 
Bahsettiğiniz teşvikten yararlanabilirsiniz, yurtdışına vermiş olduğunuz katma değeri yüksek bu tür yurtdışı hizmet gelirlerini devlet teşvik etmek amacı ile getirmişti. Yurtdışı hizmet gelirlerinin %50'si beyanname üzerinden indirim yapılarak gelir/kurum vergisinden muaf tutulmaktadır, teşvik edilmektedir.
 
Üst