Yurtdışı İnternet Satışında Vergi Sorunu

Üyelik
11 Eyl 2013
Mesajlar
1
Konum
istanbul
Merhaba

Forumda yeniyim. Araştırmama ragmen istediğim bilgiye malesef ulaşamadım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Benim sorum şu şekilde; Yurtiçinde faaliyet gösteren bir şahıs firmasıyız. Aynı zamanda yurtdışına websitesi üzerinden parakende olarak satış yapmayı planlıyoruz ve bu yönde çalışmalarımız var. Yalnız fatura noktasında sıkıntılarımız mevcut. Yurtdışına keseceğimiz faturaya kdv ekleyecekmiyiz. Yani yurtdışı parakende satışlarımızda kdv olacakmı. Ayrıca böyle bir faaliyet bize başka yasal yükümlülükler getirirmi?

Cevaplarınız için şimdiden teşekküler.
 
Yurt Dışına Mal Satmanız İhracat Anlamına Gelir.
Satış Yaptığınızdan Dolayı Her Halükarda fatura Keseceksiniz.
Ama İhracat Konusunu Bu Konuda Uzman biriyle Görüşün. Kestiğiniz Faturanın KDV sini Geri Almak yada Vergiden Düşmek Gibi Bir Durum Var Ama İşler Nasıl işler İnanın Hiç Bilmiyorum. Konunuz Canlı Kalsın Diye Ufak Tefek Bildiklerimi Paylaştım.

Saygılarımla
 
Bende ufak bir katkı yapayım ve bildiklerimi söyleyim.
Öncelikle faturanı kdv siz düzenleyebilirsin, ancak bunu yapabilmen için de ürünlerin gümrük beyannamesi ile çıkışının yapılması gerekir diye düşünüyorum. Ancak her ufak tefek ürün için de gçb açılmaz, açılması da mantıklı değil. Açılmadığı için de kdv'li kesmek zorundasınız bence.
Şahsi düşüncem ürünlerin yurtdışına çıktığının, satıldığının ispat edilmesi, paranın yurtdışından geldiğinin ispatı halinde ürünler kdvsiz kesilebilir diye düşünüyorum. Bunun da nasıl yapıldığını kargo firması ile görüşün öncelikle. Başka nasıl çıkış yolları var, o bilgiye sahip olun önce.

Kolay gelsin.
 
Yurtdışı satışlarında kesilen faturalarda gçb açılmadı ise kdvli fatura kesilmesi gerekmektedir.Konuya ilişkin (11.10.2006 tarihinde SAYI : B.07.1.GİB.4.16.16-02-300-06- /1859 KONU : GÇB düzenlenmeden kargo ile yurtdışı edilen malların ihracat teslimi olarak değerlendirilemeyeceği hk.) bir özelge ve istanbul vergi dairesi web sitesinde yayımlanmış bir uygulama tamimi var (İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı)

Kolay Gelsin.
 
Özelgeler de aramıştım bu şekilde bir özelge veya sirküler, bulamamıştım, tamamimde varmış? O da neyse, tamim? :)
 
Üst